W czwartek byłam z małą na usg no i niestety mamy podejrzenie dysplazji stawu biodrowego lewego.Dostałam skierowanie do ortopedy musze jechac do łodzi bo u nas nie robia.Mam nadzieję że da sie do wyleczyc.Zaczynam się martwic.:-(
reklama
R
rouż
Gość
Moj Synus mial miec w srode szczepienie, ale ze mial katar to zostal zarejestrowany do poradni dzieci chorych, i mimo, ze pani dr, nic nie znalazla niepokojacego u niego, tzn np kaszlu, podwyzszonej temperatury, to przeniosla mu szczepienie na przyszly tydzien(akurat bedzie konczyl 3 miesiace!Jak bedzie mial wtedy nadal taki tylko katarek, to i tak bedzie zaszczepiony), i okazuje sie, ze dobrze, bo maly na drugi dzien dostal zapalenia spojowki w lewym oczku!!! Ale nie poszlam z nim juz do dr, bo mialam w domu odpowiednie kropelki z antybiotykiem na to, bo pani dr zapisala mu je jak mial 1.5 tygodnia! Zakropilam mu oczko i juz jest ok! Ale musze jeszcze zakrapiac mu przynajmniej do poniedzialku rano.
kanga_aga
Fanka BB :)
Co ty teraz jesz aby mały nie miał tego uczulenia? Bo ja to już nie wiem sama co mogęa co nie :-(
nic nie jem.. no prawie.. mogę jeśc chleb ( ale tylko taki w składzie którego jaj nie ma) bez masła z wieprzowinka ( najlepiej samemu robioną aby jak najmniej konserwantów miała) zero nabiału, zero drobiu, wołowiny i cielęciny. z warzyw tylko marchew, buraki i sałata a z owoców tylko jabłka.. do picia sok jabłkowy, wiśniowy i kawa (herbata tez nie) lub woda..
po dwóch tygodniach mogę wprowadzić jakiś składnik z warzyw i co parę dni wprowadzac nowe uważnie obserwując czy nie wychodzi wysypka..
koszmar jakiś..
Miśka T
Wrześniowe mamy'06
Współczuję wam dziewczyny!!! naprawdę!!!
A ja chyba tracę pokarm i nie wiem dlaczego!!!! robię wszystko żeby go utrzrymac, a on się kurczy i kurczy!!! nie wiem jak to będzie, a do tego mały nadal bez kupki, tylko czopkiem wywolywane, bierze teraz Lakcid do poniedzialku, a jak nie pomoże to ma przepisane jakies lekarstow na pobudzenie pracy jelit, nie pamietam teraz nazwy, lekarz to przepisał, ach, co za życie....
A ja chyba tracę pokarm i nie wiem dlaczego!!!! robię wszystko żeby go utrzrymac, a on się kurczy i kurczy!!! nie wiem jak to będzie, a do tego mały nadal bez kupki, tylko czopkiem wywolywane, bierze teraz Lakcid do poniedzialku, a jak nie pomoże to ma przepisane jakies lekarstow na pobudzenie pracy jelit, nie pamietam teraz nazwy, lekarz to przepisał, ach, co za życie....
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Mju taką dietę daje lekarz w podejrzeniu AZS-u a jeśli same podejrzewamy, że ta choroba może wchodzić w grę to można samemu zastosować taką dietę i powoli wprowadzać pojedynczo nowe składniki i obserwowac reakcję dziecka. A jedzenie, w którym sa konserwanty wcale nie jest zdrowe - najgorszy jest fakt, że większość produktów zawiera konserwanty. Jak karmiłam jeszcze Krzysia, to miałam juz obsesję na tym punkcie i jak byłam na zakupach to cały czas na wszystkim sprawdzałam skład i szukałam takie bez konserwantów i barwników (bo tez przy AZS-ie niewskazane)
kanga_aga
Fanka BB :)
Mju sama bym się na taką dietę nie zdecydowała.. to lekarka mi kazała.. i faktycznie powiedziała, że lepiej jakbym nawet i wędliny sama robiła, żeby tych konserwantów było jak najmniej ( Franek ma podejrzenie AZSu właśnie) ..
Renee przy gorączce jak najbardziej sie dzieci kąpie.. jednak u niemowląt gorączka to od 38 stopni w górę.. 37 to fizjologiczna temperatura - zwłaszcza mierzona w odbycie (i pamiętaj, że tam sie odejmuje 5 kresek od wyniku otrzymanego na termometrze!!)
Renee przy gorączce jak najbardziej sie dzieci kąpie.. jednak u niemowląt gorączka to od 38 stopni w górę.. 37 to fizjologiczna temperatura - zwłaszcza mierzona w odbycie (i pamiętaj, że tam sie odejmuje 5 kresek od wyniku otrzymanego na termometrze!!)
reklama
Podziel się: