reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

DZIKUSKA -sorki ale nie wiem jaki są to ćwiczenia ale spoko neurolog zaleci rehabilitację i będzie oki zobaczysz:tak:
MYCHA-można podawać przez max trzy dni krople NASIVIN 0,01 % PO JEDNEJ KROPELCE TRZY RAZY DZIENNIE.Tak polecił mi laryngolog jak byłam z Igorem w szpitalu na Truchana w Chorzowie.Igor tak się dusił przez katarek że jechałam na dyżur do szpitala po pomoc:-( Na szczęście przeszło i potem było coraz lepiej .Kupiłam też nawilżacz do powietrza ultradżwiękowy , taki jak mają laryngolodzy w gabinetach do inhalacji, super rzecz -polecam .W NOMI sa te nawilżacze , można nawilżać samą wodą albo dodawać np olejek OLBAS

reklama
My tez mamy problem z noskiem Oliwki, a na poczatku wszystko bylo w porzadku. Teraz musimy zakraplac jej nosek czasami nawet kilka razy dziennie, ehhh... :-( Biedne to moje dziecko. LEdwo wyleczylismny wysypke to teraz nosek. ALe dla mam ktore maj problemy z jakas wysypka na buzi dziecka polecam masc z witamina A. Przepisala nam ja lekarka, bo to jest masc na zamowienie w aptece, ale naprawde dobra. Mojemu mezowi tez cos ostatnio zrobilo sie na twarzy, posmarowal ta mascia i wszystko ladnie sie wygoilo :-) Polecam.

Adasia no widzisz. Milena tez z tym noskiem nie ciekawie. Dzisiaj kupiłam jej w aptece roztwór wody morskiej zobaczę co to da, bo cały czas do tej pory uzywałam soli fizj. A też mnie w nocy włosy stawały dęba jak mi się dusiła :no: A Igorkowi przeszedł ten katarek po tym NASIVINie?? Jak jest teraz ?? bo na pewno już nie zakraplasz tymi kropelkami, używasz czegoś innego pofilaktycznie??

Wlasnie przed chwila maz przyjechal z apteki i kupil dla małej Otrivin-podobno jest dobry. OZbaczymy dzisiaj wieczorem bo zazwyczaj wtedy ma zapchany nosek.

U nas naszczęście nosek jest ładniusi (odpukać) za to ta okropna wysypka na buzi i znów pupa zaczyna być brzydka:no: i to chyba od Pampersów2, bo jak używaliśmy 1 to było wszystko ok; a wcześniej też miałam 2 i pupa była brzydka:-( .

Megi watpie zeby pampersy mialy jakis wplyw na to jak wyglada pupcia dziecka :unsure: Ja od poczatku uzywam pampersow 2 i wszystko jest w porzadku, no ale oczywiscie wszystko jest mozliwe; a moze jest cos nie tak z kremem ktorego uzywasz, ja mam NIVEA i bardzo go sobie chwale :tak: od poczatku pupka Oliwki jest w nienagannym stanie :-) poprostu miodzio :-D

ja tez do do noska daje otrivin.. sama sól fizjologizcna nie pomagała..
nawilżacz też mam bo zabrałam z pokoju Ani ( jejna razie nie potrzebny a na zimę albo kupie drugi albo wstawię łózeczko Franka do jej pokoju).. ale i tak po dłuższej drzemce budzi się z furczeniem w nosku.. ale ten otrivin lepszy bo "glutki" same wypływają a po soli jeszcze musiałam gruszki używac..

Megi zgadzam sie z tobą co do papmersów 2. ja też mam takie podejrzenia jak ty. Wczoraj na wieczór założyłam jej po raz pierwszy 2 i dziś już pupcia robi sie brzydka. Pamietam jak lekarz przy Zuzi mówił mi że niektóre pieluszki uczulają dzieciaczki i że niektóre sa szczególnie wrażliwe na papmersy.

reklama
właśnie je wąchalam i zapachem jak dla mnie przypominają przyprawę magi - wiem dziwne skojarzenie ale takie mnie naszło ;-)i mają jakąś inną powłoczkę

Do góry