reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

DZIKUSKA -sorki ale nie wiem jaki są to ćwiczenia ale spoko neurolog zaleci rehabilitację i będzie oki zobaczysz:tak:
MYCHA-można podawać przez max trzy dni krople NASIVIN 0,01 % PO JEDNEJ KROPELCE TRZY RAZY DZIENNIE.Tak polecił mi laryngolog jak byłam z Igorem w szpitalu na Truchana w Chorzowie.Igor tak się dusił przez katarek że jechałam na dyżur do szpitala po pomoc:-( Na szczęście przeszło i potem było coraz lepiej .Kupiłam też nawilżacz do powietrza ultradżwiękowy , taki jak mają laryngolodzy w gabinetach do inhalacji, super rzecz -polecam .W NOMI sa te nawilżacze , można nawilżać samą wodą albo dodawać np olejek OLBAS

reklama
My tez mamy problem z noskiem Oliwki, a na poczatku wszystko bylo w porzadku. Teraz musimy zakraplac jej nosek czasami nawet kilka razy dziennie, ehhh... :-( Biedne to moje dziecko. LEdwo wyleczylismny wysypke to teraz nosek. ALe dla mam ktore maj problemy z jakas wysypka na buzi dziecka polecam masc z witamina A. Przepisala nam ja lekarka, bo to jest masc na zamowienie w aptece, ale naprawde dobra. Mojemu mezowi tez cos ostatnio zrobilo sie na twarzy, posmarowal ta mascia i wszystko ladnie sie wygoilo :-) Polecam.

Adasia no widzisz. Milena tez z tym noskiem nie ciekawie. Dzisiaj kupiłam jej w aptece roztwór wody morskiej zobaczę co to da, bo cały czas do tej pory uzywałam soli fizj. A też mnie w nocy włosy stawały dęba jak mi się dusiła :no: A Igorkowi przeszedł ten katarek po tym NASIVINie?? Jak jest teraz ?? bo na pewno już nie zakraplasz tymi kropelkami, używasz czegoś innego pofilaktycznie??

Wlasnie przed chwila maz przyjechal z apteki i kupil dla małej Otrivin-podobno jest dobry. OZbaczymy dzisiaj wieczorem bo zazwyczaj wtedy ma zapchany nosek.

U nas naszczęście nosek jest ładniusi (odpukać) za to ta okropna wysypka na buzi i znów pupa zaczyna być brzydka:no: i to chyba od Pampersów2, bo jak używaliśmy 1 to było wszystko ok; a wcześniej też miałam 2 i pupa była brzydka:-( .

Megi watpie zeby pampersy mialy jakis wplyw na to jak wyglada pupcia dziecka :unsure: Ja od poczatku uzywam pampersow 2 i wszystko jest w porzadku, no ale oczywiscie wszystko jest mozliwe; a moze jest cos nie tak z kremem ktorego uzywasz, ja mam NIVEA i bardzo go sobie chwale :tak: od poczatku pupka Oliwki jest w nienagannym stanie :-) poprostu miodzio :-D

ja tez do do noska daje otrivin.. sama sól fizjologizcna nie pomagała..
nawilżacz też mam bo zabrałam z pokoju Ani ( jejna razie nie potrzebny a na zimę albo kupie drugi albo wstawię łózeczko Franka do jej pokoju).. ale i tak po dłuższej drzemce budzi się z furczeniem w nosku.. ale ten otrivin lepszy bo "glutki" same wypływają a po soli jeszcze musiałam gruszki używac..

Megi zgadzam sie z tobą co do papmersów 2. ja też mam takie podejrzenia jak ty. Wczoraj na wieczór założyłam jej po raz pierwszy 2 i dziś już pupcia robi sie brzydka. Pamietam jak lekarz przy Zuzi mówił mi że niektóre pieluszki uczulają dzieciaczki i że niektóre sa szczególnie wrażliwe na papmersy.

reklama
właśnie je wąchalam i zapachem jak dla mnie przypominają przyprawę magi - wiem dziwne skojarzenie ale takie mnie naszło ;-)i mają jakąś inną powłoczkę

Do góry