reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Cudek Maja miała lacid, nifuroksazyd /to jest już bardzo stary lek, przeważnie działa/, niedawaj jej mleka niech je tylko kleik na wodzie, bo jelita nie toleruja laktozy jak mają wirusa. Maja piła wtedy sojowe, i po 2 dniach mineło. Jak dawałam jej zwykłe nic nie mijało.
Niech dużo pije, najlepiej wody. Nie soków. Daj jej też Smectę - bez rcepty. To bardzo pomaga.
Mierz jej często temperaturę, no i jak ma to zbijaj parecetamolem np., najlepiej w czopkach. Dla takiego maleństwa gorączka jest niebezpieczna.
No i przytulajcie się ile wlezie, bo ona Ciebie bardzo teraz potrzebuje - trzymajcie się kochane!:happy: Bedzie dobrze!:happy:

reklama
Cudek, rany! Ucałuj Natke ode mnie! My dostawałyśmy smectę i trilac... ale przy takich upałach to tym bardziej coś w szpitalu powinni zdziałać, matko przeciez ona może się odwodnić...a gdzie byliście w szpitalu?

Cudek,normalnie masakra! Jejkus,biedna Natalka. :-( Pamietam,ze jak jeszcze karmilam piersia,Zuzia tez miala problemy z kupka (robila zielona i w ogole az sie przez rece przelewala :-( :-( :-( ). Dostala Lactoral - on jest na unormowanie wszystkiego w brzusiu. :tak: Kiedy byla u Nas Nadzia,to Julka tez dostala ten sam lek na rozwolnienie,wiec moze sprobuj to kupic?

Cudek jak czytam Twojego posta to mnie normalnie szlag trafia!!
jak w szpitalu mogą nie wiedzieć co jest dziecku???od czego oni k..wa tam są???????
Przemko ma jeśli już bardziej problemy z zaparciami niż z rozwolnienieniem,więc ja Ci niestety nie pomogę:-(
Dziś rano Mirek zawiózł mocz i kał na posiew...brak sił

Dzikidzik moze nie powinnam dawać jej mleka NUN HA 2??ale lekarz nic nie powiedziała...a dostała lekarstwa:NIFUROKSAZYD LAKCID , ktore nie działają...Trilac dostała dwa dni temu i też nic...daje tez eferalgan...dziękuję za rady Kobietki jak dobrze ze jestescie..chyba kupię smecte...a i zadzwonie do lekarza zapytam o mleko raz jeszcze..a szpital Dzieciecy na Pradze Południe. Dziękujemy

Cudek ja Wam niestety nie pomoge jezeli chodzi o leki ale moim zdaniem powinnas skonsultowac to jeszcze z innym lekarzem, niech ktos inny zbada jeszcze Natalke bo wiesz jak to jest z tymi lekarzami, ja bym jednemu nie ufala tym bardziej ze Malej nic nie pomaga. A co masz do stracenia? Wezwij do domu kogos zeby nie meczyc Natki. A co do diety to Dzikidzik ma racje-kleik ryzowy na wodzie lub mleko zageszczone kleikiem (1/3 kleiku ryzowego+2/3 mleka) no i duuuzo do picia, a zupke jesli juz to marchiowa z ryzem z Bobo Vity. No i duuuuzo zdrowka dla Natalki, ucaluj ja od nas :tak:3maj sie i pisz co sie dzieje;-)BEdzie dobrze!

Aniu Natalce nic nie będzie jeśli jeden dzień będzie jadła sam kleik na wodzie:tak:.I ta marchewkowa to też dobra na jelitka. :tak: Jeden dzień takiej diety i napewno sie poprawi zobaczysz!:happy:

Cudek, boziu! Ucałuj Natalkę. Ja też uważam tak jak Luczynka, powinnaś skonsultować to jeszcze z innym lekarzem. Moja koleżanka pojechała ze swoją córcią do szpitala dziecięcego i tam powiedzieli, że nic jej nie jest i przepisali tylko jakieś tam leki, a jak pojechała do szpitala dla "dorosłych" na oddział dziecięcy to zostawili małą w szpitalu i natychmiast zaczęli działać bo okazało się, że mała była już odwodniona. Normalnie masakra co się dzieje z tymi lekarzami.

reklama
Cudek trzymajcie się! Tak mi szkoda tej Twojej córci, biedna Natalcia ... Zgadzam się z dziewczynami skonsultuj się z innym lekarzem. Nie ma na co czekać, dla uspokojenia siebie i pewności. Zapytaj o rota wirus - bo objawy on daje takie same jak ma Twoja córcia, tym bardziej, że leki nie za bardzo pomagają. Zresztą wszystko powinno wyjść w posiewie. I dużo picia, bardzo dużo picia malutkiej dawaj. Wyobrażam sobie Twoją bezsilność ... Natalcia woła a Ty nie wiesz jak jej pomóc... Trzymaj się i ukochaj malutką mocno! Jestem z Wami!

Do góry