reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Nie wiem co temu mojemu dziecku się ostatnio dzieje w nocy:confused: :eek: :no: :baffled:. Zawsze po pólnocy tak ok. 3-4 budzi mi się z płaczem jakby ją coś bolało, niezależnie od tego czy jej włożę smoczka czy nie, czy ją wezmę na ręcę czy nie to płacze dalej!:eek: :-( Nie wiem co jest grane:no: Nigdy tak wcześniej nie było, czy ją coś boli czy co?Tylko nie wiem co mogłoby ją boleć i dlaczego.:confused: :eek: Tak już się zastanawiam-może przez kilka dni nie będę jej dawać zupki i zobacze jak będzie sytuacja w nocy wyglądać, bo Ona zupki je dość późno między 16-17, a wczoraj to zjadła dopiero o 18:00. Ale po tylu godzinach by ją brzuszek mógł boleć?:confused: :eek:

reklama
Renee myślę,że jest to możliwe.Wojtuś je zupki w południe i na początku były problemy bo budził się ok.23-24 z płaczem,więc troche pasuje godzinowo:baffled:

Edi, a jak przestałaś dawać Wojtusiowi te zupki, to na długo? No i jeszcze powiedz mi czy jak znowu zaczął jeść zupki, to później już było wszystko o.k.:confused: :eek:

Renee, a czy to nie ból dziasełek przypadkiem, mój synek też tak miał, a teraz smaruje mu dziąsełka Dentinox-em, gdy się budzi w nocy i płacze i od razu zasypia. Może to o to chodzi?

Mi również wydaje się że to mogą być ząbki u Ali ale na wszelki wypadek ja odstawiłabym zupkę. Nie zaszkodzi spróbować a może pomóc

Renee to mogą być zupki, ale nie odstawiaj je tylko podawaj wcześniej. Pamiętaj że one szybciej pracują w żołądku, po nich maluszek ma lepszą przemianę, a tym samym jest wzmożona praca jelit,szybsza.
Wiem, że u dorosłego przemiana takiego jednego posiłku trwa ok. 8 godzin.

A mój Szymon znów kaszle i ja jestem na bank przekonana że to alergia:-(
Normalnie tak m go szkoda,za tydzień znów do pólmologa

Renee zupki odstawiłam na kilka dni a potem wszystko sie uspokoiło.
Mogą to być też zęby,ale wredy budziłaby się częsciej.

Renee mnie też się wydaje że to ząbki. Nie wydaje mi się by zupki mogły zaszkodzić.
My też mieliśmy ciekawą noc. Chyba od urodzenia Adasia najgorsza. Budził się co półtorej godziny bo ma katar i wiecznie zapchany nosek:-( :wściekła/y: Bidulek. Już sama niewiem co jeszcze mu może pomóc. Dajemy sól co 2 godziny i Nasivin, maść majerankową pod nosek i aromat eukaliptusowy w pokoju. Zobaczymy co dzisiaj pokarze.

reklama
Buziaki dla ADASIA! Na zdrowie!
RENEE a mi się wydaje, że to zupka. Ciotka lekarka to mi na początku kazała dawać zuki i owocki tak najpóźniej do 15. Buziaki dla ALI.

Do góry