reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Romek dostał zupki marchwiowej z warzywami i nie robi kupy już 3 dni - daję mu soczek jabłkowo-winogronowy, wkładam termometr do tyłka i nic. Tylko puszcza bąki... Strasznie się martwię...

reklama
Romek dostał zupki marchwiowej z warzywami i nie robi kupy już 3 dni - daję mu soczek jabłkowo-winogronowy, wkładam termometr do tyłka i nic. Tylko puszcza bąki... Strasznie się martwię...

Marrtruda, moj Macius od polowy listopada ma problemy z kupka:-(, robi co 3 dni i najczesciej sie przy tym bardzo meczy, prezy, robi buraczkowy na twarzy :-(. Raz zalatwil sie po 7-8 dniach:szok:!! Nic nie pomaga, ani woda, ani termometr...Pani dr na poczatku grudnia mowila aby dawac mu soczki, ale on nic nie chce pic, po wielkich trudach uda mi sie podac mu okolo 50 ml w ciagu dnia:szok: jakiegos soczku lub wody. Jako tako dziala soczek z gotowanych buraczkow.

Bylismy wczoraj z Maciusiem u rehabilitanta i orzeczenie jest takie: hypotomia(opoznienie) miesniowa niewielkiego stopnia prawdopodobnie zwiazana ze zwiekszonym zapotrzebowaniem na wit D.:-(
Pani dr obadala malego ze wszystkich stron, porzucala nim na wszystkie strony(o dziwo nawet mu sie podobalo, i dopiero na koniec troche sie skrzywil), powiedziala, ze gdy trzyma sie go na dloni, na brzuszku, to zamiast miec postawe dziecka 6miesiecznego, to ma postawe(plecki wygiete w luk)jak dziecko 7tygodniowe:-(.Powiedziala, ze moze to byc niedobor wit D(dostawal 1 krople wit, a przez ostatnie 3 tyg dostawal 2 krople)i poczatki krzywicy:szok:(choc w koscu nie ma zmian, ale stwierdzila, ze poczatki moga juz byc we krwi) i kazala zwiekszyc dawke do 4 kropli przez 4 dni, potem do 3 kropli przez 4 dni, potem do 2 kropli az pozniej wrocic do 1, i zapisala nam masaz Shall´a(jesli dobrze zrozumialam), i w srode mamy isc do przychodni aby sie go nauczyc.Powiedziala, ze problemy Maciusia moga wynikac z jego zbyt szybkiego wzrostu!Bo stwierdzila, ze bardzo duuuzo urosl od urodzenia!19 marca mamy przyjsc na kontrole! Na szczescie Macius robi postepy ruchowe:-D, tyle, ze pozniej niz rowiesnicy:-(Och, to wszystko jest bardzo smutne...Z jednej strony ciesze sie, ze to nic powazniejszego, ale z drugie strony bardzo sie martwie problemami Maciusia, bo jak kazda mama, chcilabym, aby wszystko bylo jak najlepiej!

Royanna, i będzie wszystko dobrze - zobaczysz! Różne problemy są z dziećmi - ciesz się , że to najprawdopodobniej tylko niedobór wit D. Niektórzy mają znacznie większe problemy i pewnie z chęcią by się z Tobą zamienili.

A Romek właśnie zrobił kupkę - niestety po czopku. Ale mi ulżylo - właściwie to stękałam razem z nim... Mam nadzieję, że już teraz mu się ruszy i będzie ładnie robił kupki ;-)

Marrtruda, dzieki:-D Wiem, ze inne mamy maja wieksze, powazniejsze problemy ze swoimi pociechami, ale wiesz jak to jest, kazdy chce jak najlepiej dla swojego malenstwa, i jak cos jest nie tak to sie martwi:tak:Mam nadzieje, ze to naprawde jest tylko wieksze zapotrzebowanie na wit D spowodowane szybkim wzrostem Maciejka, i ze dodatkowa porcja witaminki i masaz spowoduja, ze wszystko bedzie jak trzeba:tak: i to opoznienie minie, bo Macius jest niecierpliwy, i juz by chcial siadac, a jest na to za slaby:-( i jest z wieloma rzeczami w tyle do rowiesnikow, a zadna mama tego nie lubi;-)

Royanna, ja Cię rozumiem, wiem co czujesz. Zawsze jak się widzi inne dziecko w wieku własnego dziecko to zaraz się porównuje i chciałoby się, żeby to moje było lepsze - mądrzejsze, szybsze i wogóle. Ale zobaczysz, że Twój Maciek szybko nadgoni, tym bardziej, że, jak sama piszesz, aż się do tego rwie :-)

Marrtruda Natalka też miała problem z kupkami, nie pomagało jej nic tylko czopki ale nie chciałam przesadzać, lekarka przepisała namDEBRIDATT i wszystko wróciło do normy czyli conajmniej 2 kupy na dzień:-). Bardzo mnie to cieszy bo nie mogłam patrzeć jak się męczy.
Royanna z maciusiem wszystko będzie ok, Maluchy bardzo szybko nadrabiają a taki masaż na pewno mu pomoże. Trzymaj się dzielnie:tak:

Dobrze dziewczyny, ze mam Was!!! Od razu mi sie lzej na duszy robi!!! Maciusia juz troche przykrych rzeczy w jego krotkim zyciu spotkalo:-(, ale radzil sobie, wiec i teraz musi byc dobrze:tak:. We wtorek, 20go jedziemy jeszcze tylko na usg glowki i mysle, ze tam bedzie wszystko ok, i mam nadzieje, ze juz wystarczy tych wizyt u roznych lekarzy! Kurcze, chcialabym tylko, aby zalatwial sie czesciej, a nie raz na 3 dni:-(Jak bedziemy u naszego pedriatry to musze sie go spytac o ten lek, co Cudek pisze:-), moze pomoze:-)

Jestem załamana - Romek i Julka maja zapalenie oskrzeli, a Romek, dodatkowo, ospę. Ja już nie mam siły do tych dzieci. W dodatku Julka na sam widok antybiotyku ma odruchy wymiotne - dziś mi zwróciła antybiotyk, musiałam dawać jeszcze raz.
A już się cieszyłam, że tak mi nie chorują...

reklama
Moje dziecko już od trzech nocy nie daje mi spać:-:)-:)-:)-(. Budzi się z płaczem. A dziś to już pobił wszystko, sześć razy do niego wstawałam, ledwie żyję. Wydaje mi się, że to mogą być ząbki albo... smok, Marcel przez sen tak go śsie, że w całym domu słychać i czasem jak mu wypadnie to też się budzi. Muszę Małego dziś poobserwować :confused::confused::confused::confused:

Do góry