reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

reklama
Kurcze,mam nadzieje,ze to "tylko" o zabki chodzi,bo normalnie wpadne w jakas zalamke. :-( No i nie chce zaglodzic Zuzi,bo by mi serce peklo. :-( :-( :-(

Ale... Moja babcia dzis na obiad zrobila rosol. Skubnelam od niej troszke,wlalam do butelki 30ml rosolku,dodalam 90ml wody i 2 lyzeczki kleiku i ... Zuzia to zjadla,hurrrrrrraaaaaa! :-D :-D :-D W sumie zostawila 30ml,ale dobre i to. ;-) Chyba zobaczyla,ze Mamusia ma lezki w oczkach,ze Jej Corcia jesc nie chce,no i moze dotarlo do Niej to,co mowilam... Ze jak bedzie duzo jesc,to szybko urosnie i w przyszlym roku,jak spadnie sniezek,to pojdziemy na saneczki. :-D :-D :-D
Pewnie pomyslicie,ze to za wczesnie z tym rosolkiem,czy cos... Ale ja w Jej wieku jadlam juz podobno pomidorowa! :szok: Wiadomo,ze nie jakas mocno przyprawiona,no,ale jednak. :-p ;-) I nic mi nie jest. :-D A kobita ze mnie,ze hej! :-D :-p :tak:

A mi Anielka coś tak delikatnie pokasłuje, ale nie ma temperatury. No i ma straszne wypieki.... kurcze, któras z Was pisała coś o wypiekach, że to obiaw zapalenia oskrzeli, no i zastanawiam sie czy nie uderzyć jutro do pediatry, co prawda podejżewam, że mogła się tez do nich przyczynić zjedzona przezemnie czekolada... a no i Aniela chce pić tylko i wyłącznie soczki....
Agutko ja bym się chyba nie odważyła, ale z drugiej strony to nieźle go rozcieńczyłaś...

A mi Anielka coś tak delikatnie pokasłuje, ale nie ma temperatury. No i ma straszne wypieki.... kurcze, któras z Was pisała coś o wypiekach, że to obiaw zapalenia oskrzeli

Mju, ja pisałam, że wypieki i sucha skóra mogą iść w parze z zapaleniem oskrzeli a nie, że jest to objaw. Poza tym mój Filip tą suchą skórę miał też na nogach i na brzuszku (chyba wcześniej tego nie napisałam). Nie martw się na zapas, obserwuj Anielkę i nie sugeruj się temperaturą bo takie małe dzieci raczej nie gorączkują przy tej chorobie. Ale ja wierzę, że jest to tylko nie groźny kaszelek u Anielki i wszystko będzie dobrze.

mija moja ola też tak macha główką, ona ten sposób układa się do snu i szuka wygodnej pozycji

Mija Twoje dzieciątko napewno nie pobije mojego w tym kreceniem :no: Oliwia nie macha tylko wrecz wali glowka w jedna i druga strone. Glownie jak zasypia, ale rowniez w trakcie snu czy jak sie przebudza. I wcale sie tym nie martwie, mnie to jedynie denerwuje bo gdy juz prawie zasypie, to porusza to glowa i nieraz sie przez to budzi:-( :wściekła/y: Wogole pani doktor powiedziala nam ze jest bardzo ruchliwa a z rozwojem fizycznym to jest podobno o iwlee do przodu:tak:

Mju,ja sie odwazylam tylko dlatego,ze byl mocno rozcienczony wlasnie. ;-) Musialam pokombinowac,zeby wreszcie cos zjadla. :baffled: :tak: No,ale,chyba,na wieczor zglodniala,bo po kapieli - przed snem - wypila 210ml mleczka z kaszka malinowa (4 miarki). :-D :-D :-D

Adaś wraca do zdrówka. Jeszcze tylko dwa zastrzyki mu zostały i katar. Już chętnie zjada mleczko i inne pokarmy. No i wkońcu wrócił mu uśmiech na buźkę.
Dziękujemy za życzonka dla Adasia. Mam nadzieję, że Anielcia nie zaraziła się tym buziakiem do Adasia ;-) ;-) Adaś nie miał żadnych wypieków przy oskrzelach, może to reakcja na czekoladę.

Agutka super że rozszerzasz menu dla Zuzi, jeśli nic jej nie było to oby tak dalej.

MIJA Adaś też strasznie się wuierci, kręci i skacze w łóżeczku zanim uśnie.

reklama
Madziu,no nareszcie jakies dobre wiesci! :tak: :-) Super,ze Adas zdrowieje. :-) Co do jedzonka Zuzi,to po tym rozwodnionym rosolku nic Jej nie bylo. :-D Kupka taka,jak zawsze,nic Jej nie bolalo,a i nie ma zadnej krosteczki po tym jedzonku. :-D Dzis dostala to samo - cale szczescie,ze cos tam zawsze zje. ;-) Mam nadzieje,ze apetyt Jej powroci,eh...

Do góry