reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Pisałam już na ogólnym,ale skrobnę i tutaj.Namna krostki położna poradziła smarowanie oliwą z oliwek i muszę powiedzieć,że działa super.

reklama
Dziewczyny, poradźcie coś, bo już mam mętlik w głowie :(
Byliśmy dzisiaj na USG bioderek i lekarz stwierdził jakąś drobną dysfunkcję - nic poważnego, w granicach normy, ale za 2 tygodnie kontrola.
No i oczywiście kazał pieluchować.

A ja wczoraj przeczytałam artykuł Awantura o stawy biodrowe i tam piszą, żeby nie ograniczać dziecku ruchów właśnie przez pieluchowanie. A ona tak strasznie lubi wierzgać kopytkami, że nie wyobrażam sobie jej zniewalać...
Poza tym często śpi na moim lub małża brzuchu i wtedy trzymamy jej nóżki szeroko.
Jakie są Wasze doświadczenia?
Pieluchować czy nie?

my dziś idziemy na usg ciekawe co nam powie
nulini- kiedyś oglądałam w dzien dobry tvn jak ten taki znany fizjoterapeuta dziecięcy pokazywał jak przebierać dziecko i mówił że już się nie pielu...je szeroko dzieci bo to szkodzi na ich biodra w póżniejszych latach

czy Wasze dzieci już się ślinią? mój ostatnio strasznie zaczął się ślinić, i trze piąstkami dziąsełka

no wlasnie moj osttanio tez sie zaczal slinic:)

wiecie co mój Kubuś tez ma krwiaczka na głowce( nie umówie o uszczypinieciu bocianka ) tylko o taki krwaiaku z guzem.. i ja miałam CC.. wiec mi sie wydaje ze takie guzy robią sie w brzuchy podczas tych naszych skórczy.. bo bo niby jak miały sie dla Kuby zrobic.. a no i miał robione USG głowka własnie dlatego ze miał krwwiaczka.. czy wasze maluszki tez miały USG?

mój Bartus mial po urodzeniu mega krwiaka na glowce ( to po porodzie kleszczowym...w ogole miela tez taka wielka szrame przez cala buzie tzn po prawej stronoe taak pionowa z dzirka po oczkiem z ktorej leciala krew..wygladalo to strasznie:( ) na szczescie krwiak sam sie wchlonal a buzka zagoila a;le krowak byl spory wchlanial sie ze 3 tygodnie.

monciaa jak maluszkowi nie smakuje nutramigen to moze spróbujcie beblion pepeti on tez jest dla dzieci ze skaza bialkowa...my stosujemy i Bartus pije.

Kobietki te które z was mają dziewczynki każcie pediatrze zajrzeć w wargi sromowe naszych skarbów bo moja ma cześciowo zrośnięte wargi sromowe i do roku jak się nie rozkleją same to dostanie na to maść. Mało który lekarz zagląda a to częsta dolegliwość, nie jest szkodliwa ale pozwala uniknąć stresu w późniejszym czasie np. jak zejdzie z rowerka i znajdziemy krew na majtkach.

Kobietki te które z was mają dziewczynki każcie pediatrze zajrzeć w wargi sromowe naszych skarbów bo moja ma cześciowo zrośnięte wargi sromowe i do roku jak się nie rozkleją same to dostanie na to maść. Mało który lekarz zagląda a to częsta dolegliwość, nie jest szkodliwa ale pozwala uniknąć stresu w późniejszym czasie np. jak zejdzie z rowerka i znajdziemy krew na majtkach.
U Natalki jeszcze jest maź płodowa - takie białawe twarde.
Położna oglądała dokładnie Natalkę (lekarka nie) bo próbowała oliwką usunąć troszkę tą maź, ale dopytam ją, czy z wargami wszystko ok.
Tak przy okazji, nie wiem, czy wiecie, że okolice warg sromowych są tak delikatne i ukrwione, że mozna je przecierać tylko 2 razy, bo inaczej mogą spuchnąć.

reklama
Dziewczyny a Wy czyścicie swoim coreczkom wargi sromowe w środku - chodzi mi o takie coś białe co tam jest - bo już rózne opinie słyszałam - częśc mówi że czyścić, cześć że nie już sama nie wiem co robić, tym bardziej że to nie chce się usunąć a na siłe nie chcę tam trzeć

Do góry