reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Dziewczyny a Wy czyścicie swoim coreczkom wargi sromowe w środku - chodzi mi o takie coś białe co tam jest - bo już rózne opinie słyszałam - częśc mówi że czyścić, cześć że nie już sama nie wiem co robić, tym bardziej że to nie chce się usunąć a na siłe nie chcę tam trzeć

mi położna mówiła, że absolutnie nie trzeć i nie wycierać tego białego w środku bo to naturalna ochrona wytwarzana przez dziewczynki, jedynie jeśli przewijamy to rozchylić lekko wargi i wycisnąć np wodę z wacika ale nim nie przecierać w środku :tak:

reklama
w szpitalu i położna środowiskowa mówiły, żeby przy codziennym myciu przetrzeć delikatnie wacikiem z oliwką raz z każdej strony, to stopniowo ta maź się usunie. Ona sama nie odejdzie...
-----------
no chyba że mówimy o dwóch różnych sprawach: moze wam nie chodzi tą twardą maź płodową?

Mój Misiek dużo pierdzi i beka- prosiaczek
ale to chyba dobrze, bo nie ulewa i nie ma bólów brzuszka

rozmawiałam wczoraj z koleżanką-pielęgniarką ze szpitala dziecięcego i radziła, żeby wziąć w poniedziałek skierowanie do poradni chirurgicznej na odciągnięcie tego krwiaczka na głowie, bo jak będę zwlekać, to może w końcu zwapnieć.
Problem tylko, z kim jechać do szpitala, bo można tylko do południa, a mąż (daj Boże) będzie w pracy. Ja już się boję siadać za kierownicą, tym bardziej, że z przodu mamy airbag bez opcji wyłączenia, więc mała musiałaby jechać z tyłu sama. Opieka nad dzieckiem nie wchodzi w rachubę, bo dopiero przecież zaczął pracę

Mam jeszcze pytanie: kupiliśmy Bobotic, ale w ulotce jest napisane, żeby stosować dopiero od 28 dnia życia. Stosowałyście może wcześniej? Chodzi o 4 dni...

Ostatnia edycja:
Mi położna mówiła, żeby odchylic wargi sromowe i przetrzec lekko wacikiem z oliwką. Ja Ali przecieram, bo nieraz tam kupka też wejdzie.

monia-t ja mam ten sam problem z airbagiem, ale jeżdżę jak trzeba z małą niestety z tyłu. Wkurza mnie brak kontroli nad nią, ale co zrobić jak trzeba...

A mojej Ali po nocy pojawily się na główce takie jakby tłuszczaki czy kaszaki nie wiem co to jest i nie wiem czy cos z tym robic czy samo zejdzie. Mają takie coś Wasze dzieci? Smarować to czymś czy tak zostawić???

Monia t myślę,że te 4 dni nie będą miały wielkiego znaczenia.Podawałam te kropelki synkowi i z tego co pamiętam to też troszkę wcześniej.

Gogi a powiedz mi jak to wygląda??Mojej Oliwii jakiś czas temu zrobiły się na główce jakby potówki tylko,że bardzo duże i aż żółte.Ja na takie rzeczy bardzo polecam szampon z musteli na ciemieniuszkę.Jest naprawdę świetny,na główce nic się nie robi.

reklama
Do góry