reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Pisałam już na ogólnym,ale skrobnę i tutaj.Namna krostki położna poradziła smarowanie oliwą z oliwek i muszę powiedzieć,że działa super.

reklama
Dziewczyny, poradźcie coś, bo już mam mętlik w głowie :(
Byliśmy dzisiaj na USG bioderek i lekarz stwierdził jakąś drobną dysfunkcję - nic poważnego, w granicach normy, ale za 2 tygodnie kontrola.
No i oczywiście kazał pieluchować.

A ja wczoraj przeczytałam artykuł Awantura o stawy biodrowe i tam piszą, żeby nie ograniczać dziecku ruchów właśnie przez pieluchowanie. A ona tak strasznie lubi wierzgać kopytkami, że nie wyobrażam sobie jej zniewalać...
Poza tym często śpi na moim lub małża brzuchu i wtedy trzymamy jej nóżki szeroko.
Jakie są Wasze doświadczenia?
Pieluchować czy nie?

my dziś idziemy na usg ciekawe co nam powie
nulini- kiedyś oglądałam w dzien dobry tvn jak ten taki znany fizjoterapeuta dziecięcy pokazywał jak przebierać dziecko i mówił że już się nie pielu...je szeroko dzieci bo to szkodzi na ich biodra w póżniejszych latach

czy Wasze dzieci już się ślinią? mój ostatnio strasznie zaczął się ślinić, i trze piąstkami dziąsełka

no wlasnie moj osttanio tez sie zaczal slinic:)

wiecie co mój Kubuś tez ma krwiaczka na głowce( nie umówie o uszczypinieciu bocianka ) tylko o taki krwaiaku z guzem.. i ja miałam CC.. wiec mi sie wydaje ze takie guzy robią sie w brzuchy podczas tych naszych skórczy.. bo bo niby jak miały sie dla Kuby zrobic.. a no i miał robione USG głowka własnie dlatego ze miał krwwiaczka.. czy wasze maluszki tez miały USG?

mój Bartus mial po urodzeniu mega krwiaka na glowce ( to po porodzie kleszczowym...w ogole miela tez taka wielka szrame przez cala buzie tzn po prawej stronoe taak pionowa z dzirka po oczkiem z ktorej leciala krew..wygladalo to strasznie:( ) na szczescie krwiak sam sie wchlonal a buzka zagoila a;le krowak byl spory wchlanial sie ze 3 tygodnie.

monciaa jak maluszkowi nie smakuje nutramigen to moze spróbujcie beblion pepeti on tez jest dla dzieci ze skaza bialkowa...my stosujemy i Bartus pije.

Kobietki te które z was mają dziewczynki każcie pediatrze zajrzeć w wargi sromowe naszych skarbów bo moja ma cześciowo zrośnięte wargi sromowe i do roku jak się nie rozkleją same to dostanie na to maść. Mało który lekarz zagląda a to częsta dolegliwość, nie jest szkodliwa ale pozwala uniknąć stresu w późniejszym czasie np. jak zejdzie z rowerka i znajdziemy krew na majtkach.

Kobietki te które z was mają dziewczynki każcie pediatrze zajrzeć w wargi sromowe naszych skarbów bo moja ma cześciowo zrośnięte wargi sromowe i do roku jak się nie rozkleją same to dostanie na to maść. Mało który lekarz zagląda a to częsta dolegliwość, nie jest szkodliwa ale pozwala uniknąć stresu w późniejszym czasie np. jak zejdzie z rowerka i znajdziemy krew na majtkach.
U Natalki jeszcze jest maź płodowa - takie białawe twarde.
Położna oglądała dokładnie Natalkę (lekarka nie) bo próbowała oliwką usunąć troszkę tą maź, ale dopytam ją, czy z wargami wszystko ok.
Tak przy okazji, nie wiem, czy wiecie, że okolice warg sromowych są tak delikatne i ukrwione, że mozna je przecierać tylko 2 razy, bo inaczej mogą spuchnąć.

reklama
Dziewczyny a Wy czyścicie swoim coreczkom wargi sromowe w środku - chodzi mi o takie coś białe co tam jest - bo już rózne opinie słyszałam - częśc mówi że czyścić, cześć że nie już sama nie wiem co robić, tym bardziej że to nie chce się usunąć a na siłe nie chcę tam trzeć

Do góry