reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych maluszków - jak sobie z nimi radzić?

Ja mleko robię na zwykłej wodzie z kranu, przegotowanej... Dawniej przecież nikt nie słyszał o przyrządzaniu mleka na wodach mineralnych i dzieci żyją...

reklama
gadałam z położną i takie dała rady na zaparcie u dziecka:
sposoby mniej radykalne- masaż brzuszka i okolic odbytu, przepajanie wodą przed posiłkiem i herbatką, wodą po posiłku
i sposoby bardziej radykalne na kilkudniowe zaparcia- czopek glicerynowy, termometr nasmarowany oliwką do pupki, lewatywka z rumianku....

a czy te calcium musi być bananowe? :)

nie musi:-) smaczek jest tylko po to zeby dzidzi chetniej pla calcium:-)

gadałam z położną i takie dała rady na zaparcie u dziecka:
sposoby mniej radykalne- masaż brzuszka i okolic odbytu, przepajanie wodą przed posiłkiem i herbatką, wodą po posiłku
i sposoby bardziej radykalne na kilkudniowe zaparcia- czopek glicerynowy, termometr nasmarowany oliwką do pupki, lewatywka z rumianku....

to samo mowila moja polozna:-) u nas najbardziej pomagal masaz odbytu:-)

Monciaa- Kurczę to ja już nie wiem co z tą wodą mineralną my robimy mleczko na wodzie "mama i ja", a lekarka powiedziała że nei wolno gotować takej wody bo może zbytnio obciążać nerki dzidzi, i teraz już nic z tego nie wiem:baffled:

Ja robie na zywcu...wlewam do butelki i do podgrzewacza wsadzam i poyem wsypuje mleko i podaje....nie gotuje jej wczesniej w czajniku...

czy Wasze dzieci tez mają na rękach krostki od wkładania paluszków do buzi? Mojej Klarci robią się takie brzydkie :/ Pilnuję ją aby nie wkładała rączek do buzi, ale jak tylko się odwracam, to ona znów ssie palucha.

mój wkłada całe piąstki i ślini się okropnie całe ciuchy mam mokre jak go trzymam na rękach

a dłubie w tej buzi...

co będzie jak ząbki pójdą...

i pytanko czym przecierać potówki na buzi?
ma całą buźkę w krostkach

reklama
Misiek ma tak że dłubie palcami po dziąsłach potem często sobie tam coś zrobi bo zaczyna płakać i się denerwować
może sobie coś zadrapie niechcąco

Do góry