reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

reklama
z zupek chińskich to faktycznie wróżyć ciężko ;-)

Ja to już chciałabym mieć na coś smaka a wygląda to tak, że wymyślam w głowie coś i jeśli nie czuję mdłości to próbuję to zjeść. Z różnym skutkiem.
Jestem w połowie 14 tygodnia i cały czas wymiotuję. W lepszych dniach tylko raz... A w tych gorszych... :szok: Najgorzej w pracy... Póki co ratują mnie chlebki wasa i ten ryżowy styropian ;-) No i owoce jakoś się przyjmują...
:no:

Wszystkim stęsknionym za mięskiem mówię - to powinno minąć - ja się już zajadam mięsem jak szalona - czasami mam wrażenie, że tak wcinam, żeby nadrobić te 2 miesiące wegetarianizmu :-D:-D:-D Mi minęło - i już nawet zupki chińskie przestały być moimi "koleżankami". Jednak na kwaśności nie mam w ogóle chęci...

Ja jestem w 13 tygodniu ciąży ... na samym początku mdliło mnie codziennie rano i wieczorem (praktycznie nie chciało mi się jesc tylko spac) ale od 10 tygodnia (przestało mnie mdlic, nabrałam energii) pochłaniam wszystko co ostre, słone, pikantne i kwaśne ... natomiast odpycha mnie od słodkiego (nawet nie mogę pomyślec o czekoladzie) ... no za wyjątkiem żelek (ale też za dużo ich zjesc nie umiem) :-)

ja to chyba przez te wymioty i mdłości dalej nie mam ochoty na nic, staram sie coś zjeść co mi nie podrażni gardła później ale strasznie mnie odrzuca od mięsa, ryby wędzonej i ziołowych serków a o pieczarkach to nawet nie wspomnę:) oby to szybko mineło:)

Znacie może jakiś bezpieczny sposób na pozbycie się bólu głowy? Od rana mam z tym problem, wypiłam nawet małą kawe (myślałam, że to z powodu ciśnienia) ale nie pomogła ...

reklama
iwona85cz
spróbuj zjeść troche soku z cutryny z cukrem, mi pomaga
albo jeżeli jest taka możliwość to spacer na świeżym powietrzu

Do góry