jak chcesz zaloz spodnice ale to bedzie dluzsze usg przez brzusio wiec jak wolisz!!Witam!!
Jutro się wybieram na badanie prenatalne do "GENOMU" do Rudy Śląskiej, była tam może któraś z Was? Czy takie badania to po prostu dokładniejsze usg? nie wiem czy spódnice zabierać? ...
reklama
modlicha83
Fanka BB :)
Zdecydowanie wolę spodnie:-) dzięki za odp!!
ariska
kurde a ja chyba znowu mam jakas infekcje swędzi mnie na potęge :/ a wizyta u lekarza dopiero 28
Dziewczyny, ja to w gole nie zauważyłam, żeby pojawiło się pierwsze mleko. Piersi mi urosły, juz miseczka C i sutki mnie bolą, ale nic nie leci. Nawet mężuś jak się bawi, to nic nie zauważył. Mam nadzieję, ze to nie ma zadnego wpływu na pozniejsze karmienie, bardzo bym chciała karmi córeczkę.
ariska
Dziewczyny, ja to w gole nie zauważyłam, żeby pojawiło się pierwsze mleko. Piersi mi urosły, juz miseczka C i sutki mnie bolą, ale nic nie leci. Nawet mężuś jak się bawi, to nic nie zauważył. Mam nadzieję, ze to nie ma zadnego wpływu na pozniejsze karmienie, bardzo bym chciała karmi córeczkę.
Niektóre mają siare wcześniej , niektóre dziewczyny tydzień przed porodem a wiele dziewczyn dostaje mleczka dopiero ze 2 dni po porodzie jak dzidzia zaczyna ssać i pobudzać kanaliki więc nie masz sie co martwić ja też nie mam jeszcze pierwszego mleka
Ariska- mam taka nadzieję, moja mama praktycznie nie karmiła, bo jakoś właśnie mleko jej nie leciało...a pozniej dostała takiego zapalenia, że musieli jej podać zastrzyki na zatrzymanie pokarmu. Mam nadzieje, że to nie jest pokoleniowe...
b_iala
Ariska- mam taka nadzieję, moja mama praktycznie nie karmiła, bo jakoś właśnie mleko jej nie leciało...a pozniej dostała takiego zapalenia, że musieli jej podać zastrzyki na zatrzymanie pokarmu. Mam nadzieje, że to nie jest pokoleniowe...
moja mama tez nas niekarmiła tzn. brata i mnie... a ja dostałam 2 dni po cesarce pokarm i nie piłam zadnych herbatek pielegniarka noworotkowa powiedziała mi zebym sie niemartwiła tym ze nie mam pokarmu bo dziecko jak sie rodzi to niejest głodne ma zapasy na 2 doby i tylko przystawiała aby sam cos tam ciągał i pokarm napłynie i tak było po 2 dniach jak wychodziłam z kliniki to jeszcze pokarmu niemiałam a zanim dojechałam do domu to sie pojawił ale tyle go było ze moglabym wykarmic jeszcze drugie dziecko ja w sumie prosiłam pielegniarki zeby podkarmiały Tomka sztucznie bo tak sie bałam zeby przypadkiem niebył głodny nienauczył sie przez to pic z butelki ani smoczka ciagac ... karmiłam Tomka 8,5 miesiac i zrezygnowałam tylko dlatego ze w nocy budził sie co godzine aby tylko sie potulic a w dzien wogole cycy juz nieciagał ...
ja tez jak bylam w szpitalu to nie mialam za duzo mleka dopiero jak wrocilismy do domu to wtedy dopiero zaczelo leciec w domu wiadomo mniej stresu no i zawsze to u siebie wiec na spokojnie to calkiem inaczej jest. miska doila cyca ponad 2 lata i nawet pod koniec doila w nocy czasem, przestalam karmic ja dopiero w sierpniu. choc minal miesiac z kawalkiem i nie mam juz nic mleka to czasem lapnie sie za sutka zeby possac lobuziak maly. tak wiec monia nie masz sie czym martwic kazdy organizm inaczej sie przygotowywuje.
ariska
kiedyś w szpitalach olewali naturalne karmienie i jak matka nie miała to odrazu butla a teraz starają się pomagać matkom by jednak mogły karmić. Moja mama po cesarce dostała tyle zastrzyków że dosłownie spalili jej pokarm a dziś można mieć cesarkę ze ZZO i odrazu można dzidzie nakarmić bo leki nie przeszkadzają
reklama
Malta
Mama Wiktorka I Tomka
A ja wykarmiłam mojego pierwszego synka jedną piersią:-) Odkąd pierwszy raz go przystawiłam, to od razu wypluwał lewą brodawkę i darł się w niebogłosy.
Prawa natomiast jak najbardziej mu podpasowała i tak aż do drugiego roku życia, kiedy to już miałam tego dość i go odstawiłam
Jednak dziecko chyba czuje co jest dobre, zdrowe a co beeee. 11 lat temu miałam złośliwego guza w lewej piersi, wycięli go i niby wszystko ok bo mleczko w nim tez było ale Tomuś go olał i tylko prawego cyca doił.
Ciekawa jestem jak teraz będzie? Czy ten Maluszek też upatrzy sobie tylko prawą pierś???? Zobaczymy.
Jedno wiem na pewno- nie mam zamiaru znowu karmić tak dłuuuuugo, co najwyżej do roku czasu i dość!!!
Prawa natomiast jak najbardziej mu podpasowała i tak aż do drugiego roku życia, kiedy to już miałam tego dość i go odstawiłam
Jednak dziecko chyba czuje co jest dobre, zdrowe a co beeee. 11 lat temu miałam złośliwego guza w lewej piersi, wycięli go i niby wszystko ok bo mleczko w nim tez było ale Tomuś go olał i tylko prawego cyca doił.
Ciekawa jestem jak teraz będzie? Czy ten Maluszek też upatrzy sobie tylko prawą pierś???? Zobaczymy.
Jedno wiem na pewno- nie mam zamiaru znowu karmić tak dłuuuuugo, co najwyżej do roku czasu i dość!!!