reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
Ja też ryczę na reklamach - najbardziej na Merci :)
A tydzień temu ryczałam- bo mi się płakać chciało a nie wiedziałam dlaczego więc płakałam. A Mężulek też ryczał ale ze śmiechu:)

Ja płaczę za każdym razem gdy leci reklama kremu Nivea ta z piosenką rihanny w tle :p jak ten facet na końcu całuje brzuszek ciężarnej kobitki to wymiękam...:-(

Wiecie co zauwazyłam, że kompletnie odrzuciło mnie od mięsa. Szczególnie gotowanego i smazonego, bo na wedlinkę jeszcze się czasem skuszę. Na obiad cała rodzinka je kotlety schabowe, mielone, kurczaka itp. a ja ziemniaki z surówkami :p obciach bo ja od zwsze bylam mięsiarą a teraz jak paniusia :p widze mięso i sie krzywię :) Boję się zeby dzidzi nie braklo żelaza. myslalam o rybach, ale ryb to ja nigdy nie lubilam i teraz tez sie to nie zmienilo.

Wiecie co zauwazyłam, że kompletnie odrzuciło mnie od mięsa. Szczególnie gotowanego i smazonego, bo na wedlinkę jeszcze się czasem skuszę. Na obiad cała rodzinka je kotlety schabowe, mielone, kurczaka itp. a ja ziemniaki z surówkami :p obciach bo ja od zwsze bylam mięsiarą a teraz jak paniusia :p widze mięso i sie krzywię :) Boję się zeby dzidzi nie braklo żelaza. myslalam o rybach, ale ryb to ja nigdy nie lubilam i teraz tez sie to nie zmienilo.

mnie tez odrzucilo calkowicie od miesa, no chyba ze pieczen to jedyny wyjatek:-):p

reklama
Witam!
jestem 6 tygodniu ciąży, jest to moje 1 -wsze dziecko. Moja mama nie miała żadnych objawów ciążowych (choć urodziła 2-ke dzieci)- szczęściara. Zawsze myślałam że ja bede przechodzić tak samo ale niestety:-) Od maja (czyli od mojej ostatniej miesiączki) mam straszne mdłości, wymiotuje (jak można to tak nazwać, bo wymiotuje śliną) nawet 5 razy dzienie razem z tym boli mnie strasznie głowa ból jest bardzo silny, że obraz mi wiruje jak na karuzeli :-(, czytałam w książce że nudności to dobry i zdrowy objaw, że dziecko dobrze sie rozwija i żebyśmy się tym pocieszały:-)Ale są dni gdzie wszystko jest ok tylko boli mnie na dole brzuch i jestem zmęczona śpię w dzień kilka razy po 2 godziny. Co do mndłości czytałam że dobrze jest (tak jak napisała koleżanka b_iala) zjeść na czczo sucharek lub biszkopt albo wypić sok owocowy. Nie stosować napojów bezpośrednio po posiłkach. Należy odczekać 20- 30minut i jeść mniej a częściej. Ilośc posiłków może dochodzić do 7-8 dzienie(oczywiście pisze to do Pań które są w 1 trymestrze:-))Pozatym jak długo powinny utrzymywac się bóle brzucha?? Bo się bardzo martwie a wizytę mam dopiero 1 lipca:-(

Do góry