reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

A zachcianki żadne teraz mnie odrzucilo od:
- jajek ( choć kiedyś je kochałam - teraz nawet obrazek mi przeszkadza)
- mięsa (jem same zielone warzywka)
- slodyczy ( a szczegolnie od tych które mają czekolade)

reklama
Łania mdlosci wymioty przewaznie trzymaja do 12 tyg. Mnie z 12 tyg rowno odeszly mdlosci bylam wtedy taka szczelsiwa he he ;-) niedlugo bedzie lepiej...ja tez sie mecze strasznie szczegolnie wieczorami ale odliczam ...jeszcze 5 tyg

Aż zazdroszczę tym, którym pomaga imbir, albo migdały :-( Na początku ratowałam się imbirem i działał, ale od jakiegoś czasu na samą myśl o nim mnie odrzuca.
A poza tym ja spać mogłaby też cały dzień, ale w nocy, a właściwie nad ranem to jedna masakra. Potrafię nie spać od 3 rano po prostu z głodu i mdłości.
Pocieszam się tylko myślą, że to minie ...

Mi się włączyła ochota na owoce ale do tego stopnia, że wczoraj ciągałam starego po nocy w poszukiwaniu gruszek. Dzisiaj rano obudziła mnie jedna myśl, że jak nie zjem arbuza to zwariuje. Truskawki, winogrona cokolwiek.

A co do wzruszania się? Nie jestem w stanie wystać Mszy. Najgorsza jest Barka ale wczoraj tez poległam na Baranku Boży. Wrażliwość wrażliwością ale ryczenie w Kościele na śpiewie fałszującej scholi to juz przesada.

Oceanica - z tymi pieśniami kościelnymi to niezła jazda :-D

A ja też często rano już wstaję, pomimo tego że jeszcze śpiąca jestem, bo już mnie tak z głodu skręca że nie mogę spać. Senność też mnie w dzień ogarnia, ale mój mały łobuziak nie da mi niestety oka zmrużyć.

ja tez byłam z niedzielę na mszy. i były 4 chrzty, no to sobie wyobraźcie... to było dopiero ryczenie

Łania jak ja bym chciała, żebym mnie odrzucało od słodyczy - u mnie niestety jest odwrotnie, mogłabym tylko nimi się żywić :-(

No to mi się podoba, że od słodyczy mnie odrzuca. I od produktów z dużą ilością chemii- jakieś sałatki, chipsy, napoje jakos zapach strasznie mi przeszkadza. Wszystko musi być świeże ;) To dobre strony ;D

reklama
Do góry