reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
Mi jest strasznie gorąco przez cały okres ciąży, a zawsze byłam zmarzluchem..a jak jeszcze coś porobię to wogóle prawie mokra od potu:no:....te hormony

Renna - a mi nie. Tzn. chwilę mi za gorąco, potem mi normalnie. Potem za gorąco, to ściągam szlafrok, a ptem za zimno. Patologia jakaś ;)

Młody chyba postanowił dać matce chwilę wytchnienia - pewnie chodzi o to, że P. jest w pracy, a kto to widział się urodzić bez Tatusia przy sobie ;)

Alka- a jak ciśnienie? Mierz sobie jak masz takie obrzęki.
Co do ciepła to ja zawsze byłąm zimnolubna a teraz to mi wszędzie masakrycznie gorąco... Ciągle śmigam w polarku albo sweterkowym poncho;-)
Co do homeopatii- nie wierzę... ale na mnie działa:-D Szału bez ale np na "rzekę mleka" (na laktację) brałam jakieś cudo homeopatyczne i słuchajcie- strumieniem się lało. Teraz po raz drugi stwierdziłam że a co szkodzi spróbować i kupiłam córce kuleczki na przeziębienie- pomogło. Więc moooże coś w tym jest. Choć jak podejdę do tego rozsądnie- to wiem że logicznie rzecz biorąc to nie powinno działać.
W każdym razie narobi mniej szkód niż zioła- których przyznam się szczerze trochę się boję. Mają tyle interakcji że to głowa mała. I naprawdę zanim zacznie się stosować zioła a w szczególności mieszanki- warto to skonsultować z kimś kto się na tym zna

Co do tej maliny- nie wiem czy już to było napisane- owoc można sobie pić, na "wywołanie porodu" stosuje się herbatkę ale z liści malin

reklama
lajtway ciśnienie mierzę kilka razy dziennie, ale po tabletkach nie jest najgorsze :) .... w końcu jakieś objawy w tej ciąży musze mieć ....

Do góry