reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Hello Dukanowskie laseczki
Dzis stanełam na wadze i to był przysłowiowy gwózdz do ........
Wiec juz dzis sie troche hamowałam a jutro dieta na maxa mam pytanie , czy selera mozna jesc ??? bo mam super przepis na pasztet z selera ;)
I czy mogłybyscie napisac swoj dzienny jadłospis ? i jak sobie radzicie z przekąskami co mozna chrupac w miedzy posiłkami ?

reklama
Zaniepokojona - faza pierwsza ma trwać od 3do 7dni (chyba) w zależności od tego, ile chcesz zrzucić:). Podczas jej trwania można jeść mięsa (wołowina, drób), nabiał beztłuszczowy (niskotłuszczowy), ryby, jajka (ja jem tego dużo) i 2 łyżki otrębow owsianych +1łyżka otrębóww pszennych dziennie. To wszystko w dowolnym zestawieniu i kombinacji:)). potem w drugiej fazie dochodzą warzywa na przemian z samymi proteinami.
Nie da się tego ująć tak w kilku słowach...

Fleur - jeżeli chodzi o selera to w pierwszej fazie nie wolno, w drugiej wolno:)
mój przykładowy dzienny jadłospis:
śniadanie
jajecznica+kawa z mlekiem+ placuszki otrębowe (świetne jako przekąska)
obiad
bitki z sarniny (można wołowe) w sosie pieczrkowym (ja pieczarek nie jadłam, bo ma dzisja dzień samych protein)
deser
kawałek ciasta jogurtowego+kawa z mlekiem
kolacja
sałatka z tuńczyka z jajkiem i białym serkiem, a i ze szczypiorkiem:)

Jutro na śniadanie planuję kefir
obiad bigos (który dzisiaj robiłam - mój debiut)
kolacja może jakaś rybka:)

Wika dzieki za odpowiedz jesli chodzi jajecznice to robisz z jednego jajka czy z dwóch ? no i te placuszki z otrebów tzn sa własnie z otrebów takich jak na owsianke czy sa bardziej zmielone ?

kurcze pewnie nie znajde tycg otrąb tutaj :( chyba ze w pl sklepie musze zobaczyc dzieki Wika
mama dzieki za maila z przepisami :) masz moze przepis na bigosik??? bo nie znalazam go w przepisach z góry dziekuje :)
Dobrej nocy pappaap
Nie daje rady wstawic suwaczka :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hello Dukanowskie laseczki
Dzis stanełam na wadze i to był przysłowiowy gwózdz do ........
Wiec juz dzis sie troche hamowałam a jutro dieta na maxa mam pytanie , czy selera mozna jesc ??? bo mam super przepis na pasztet z selera ;)
I czy mogłybyscie napisac swoj dzienny jadłospis ? i jak sobie radzicie z przekąskami co mozna chrupac w miedzy posiłkami ?

FLEUR- no cześć kochana!! :))seler mozna w II fazie w I jest tylko nabial i bialko :)

ja rano jem owsianke+kawa
kolo 11 jem placuszki z ciasta nalesnikowego(wychodzi 5 placuszkow)
na obiad ryba albo kurczak i jak jest dzien warzyw to robie salatke warzywna
kolo 16 kefir lub jogurt naturalny
na kolacje roznie-wczoraj zjadlam pol serka grani dosypalam troche szczypiorku i dodalam jajko na twardo.
w ciagu dnia pije 1 butelke wody,pilnuje ,zeby wypic 1 herb.zieloną.

co do bigosu to pokrój kapuste wrzuc do garnka podlej troche woda,dodaj przyprawy-jest gotowa przyprawa do bigosu :)) mozesz dodac drobiowa wedlinke,1 marchewke poszatkowaną ,i na koniec jak juz kapusta bedzie miekka to kncentrat pom.bez cukru.przegotowac to odstawic z gazu i nie sie "przegryzie "

BAFINKA- &&&&&&&&&&&& za wizyte :))

ja po owsiance,koncze kawe i zabieram sie za pozadki.

moja waga nadal stoi...pewnie przed @

FLEUR - ja jeszcze do bigosu dodałam podsmażone kawałki piersi indyka i kabanoski, lubię jak w bigosie jest dużo mięsa. A i ja robię bigos z kapusty kiszonej i zwykłej, tak mniej więcej pół na pół:))

Bafinka - powodzenie!!

Mama - moja waga chyba chce Ci towarzyszyć w tych zastojach i dzisiaj pokazała równe 62, ja chcę już zobaczyć z przodu 60...

Wikaa dziękuje za rady kochana ****

poczytam sobie, porobię zakupy na cały tydzień bo mi to ciężko sie z domu wyrwać ostatnio i zacznę dietkę tylko tak pewno około niedzieli bo musze sobie te przepisy pospisywać zeby miec pod ręka

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI****

reklama
Wikula, ja jem z 3 :D

Witam się pięknie, zaraz będę nadrabiać tylko lecę małej i sobie śniadanko zrobić, bo padam z głodu a i antybiotyki trza wziąć.

Jak tam waga?? :D

Do góry