reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

BAFINKA- my ostatnio-w sobote bylismy na zakupach w lidlu a poniewaz my oboje jestsmy na diecie to woesz....nam poszla 250zl:szok::szok::szok::sorry:
w lidlu tez jest ten jogurt z kop.o ogor.za 99gr ja go uzywam do mizerii:tak:

w dni z warzywami robie kapustke na gesto+kurczak+mizeriaaaaaaaaaaa:-):-)pycha!!

reklama
Bafinko, a co się stalo??

Ale wy duzo wydajecie.. ja też robie raz w tygodniu większe zakupy ale to takie typu: musztardy, sosiki, przyprawy, jakieś mrożonki etc.. i wole później chodzic na bieżąco, zauważyłam, że mniej pieniędzy idzie i to duzo mniej :)

Ja chyba ide bigos zaraz wszamać.

A mam pytanie, czy wy nie gotujecie nigdy tak, że na 2 dni a czasem nawet zostanie do podjedzenia na 3 dzien dla 1 osoby?? chodzi mi tu o takie potrawy, których się robi więcej, typu potrawka z wielu dodatków, bigos, gołąbki etc.

BAFINKO- pisz co sie stalo ???co gin powiedzial????????

LLITH- pewnie,ze tak gotuje ,ze zostaje ,ale nam sporo idzie na jogurty,kefiry,jajka,mleko i kurczaka....jak jestesmy oboje to idzie tych produklow duzo wiecej -tymbardziej ,ze wiadomo-chlop musi zjesc...

Mama, Bafinka napisała w wątku o antykoncepcji, zerknij. Sama się zdenerwowałam, jak to przeczytałam :D

Widzisz, u nas jest tak, że ja nam robię praktycznie to samo, tylko mąż i mała mają dodatki, typu ziemniak, ryż, makaron, kasza, no i owoce plus słodycze i pieczywko. Już nie gotuję osobno, bo mojemu to co robię smakuję. Czasem im robie coś na oleju, np cebulki w panierce, czy mała w piekarniku ma ziemniaki myszki miki ale to rzadko..
A z tym gotowaniem, to myślałam, że to tylko ja taka dziwaczka jestem, co na dłużej robie amu :D

Hello
Dziekuje Wam wszystkim za przepisy na bigos napewno sie skusze jutro przepis wyglada smakowicie jeszcze jedno pytanie jak robicie te placuszki dunkanowe ???? dostałam tez w ang sklepie otręby wiec bede działac :) bo co do tych placuszków mam trzy przepisy i nie wiem który dobry wiec licze na was :)
U mnie dzis na sniadanie był wiejski twarożek plus kawa lunch tunczyk a teraz chce zrobic sobie te placuszki , pozdrawiam

LILITH- zaraz wlece na antykoncepcje....

FLEUR- hej,placuszki robisz tak:
1lyzka otreb pszennych
2 lyzki owsianych
1 jajko
1 lyzka jogurtu naturalnego
szczypta soli

mieszasz na mase i smazysz na teflonie na malym ogniu jak brzegi sie zarumienią to odwracasz na drugą str. smacznego :))

ciasto gotowe,ale jeszcze w piekarniku-moze nie oklapnie:)

A kupiłaś 2 rodzaj otrębów??
W H&B zawsze dostaniesz :)

U mnie na dniach będzie zupka z dyni :)
tak kupiłam H&B ale tylko owsiane bo zapomniałam o tych drugich :)
mama dziekuje za przepis na placuszki zabieram sie za nie teraz a i kupiłam patelenie teflona :) i tak jak pisałam musze chowac ja przed mężem bo moze ja zaraz widelecem mi ja załatwic :)

reklama
Do góry