reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

gdzieś kiedyś wyczytałam, że skaza białkowa może wychodzić do 3 dni, u nas reakcja zawsze była kolejnego dnia

reklama
a u nas wygłada tak:
5:30-6:30 - 210 ml mleko
10:00 - 120 ml kaszka łyzeczka
14:00 - ok 130-150 ml zupki łyzeczka
17:00 deserek tez łyzeczka
20:30 180-210 ml mleko
w nocy sie nie budzi ani na jedzenie ani picie etc i tak juz od 3 m-cy

jak widac u mnie nie ma 3 posiłków z mleczka a z mała wszystko ok, mysle ze wszystko jest indywidualne

jot79 aż Ci zazdroszcze przespanej całej nocki. Mój Igorek miał okres że przesypiał cała noc od 20 do 7 czy 8 rano bez picia, jedzenia czy nawet stękniecia a teraz ... szkoda słów. Ciekawe kiedy mu to minie ;-)

gdzieś kiedyś wyczytałam, że skaza białkowa może wychodzić do 3 dni, u nas reakcja zawsze była kolejnego dnia

ale ja mialam na mysli kiedy wychodzi u dziecka ta przypadlosc czy od razu od malego czy moze z czasem nie chodzilo mi o to w ile dni po zjedzeniu czegos tylko ogolnie czy dziecko na to cierpi czy nie :happy2:

madzieńka ja tez sie boję, ze kiedyś jej się odwidzi takie przesypianie nocek i bedę wstawała co 2 godizny jak na samym poczatku... na razie zyje tym, ze jest dobrze. No musze dodać, że jak dopada nas jakiś katarek, to już tak dobrze nie ma, ale tez nie jest źle.

:-(Wczoraj moja teściówka dała małemu danonka (!!! :wściekła/y:)- dziś policzki czerwone i chropowate. Pewnie skaza białkowa- to samo miałam ze starszym:-(

a u nas średnio co dwie godzinki jedzenie.......cycuś na długo małemu nie starcza i zasypia też na cycu wiec cyc króluje, ale zupka-cały słoik w południe, kisielek czy kaszka też idzie.

reklama
Witam
Ja mam pytanko jakich blenderów używacie? bo ja potrzebuję do miksoawania zupek czy mogłybyście mi jakiś polecić?
Moja córcia przesypia całą nopc już bardzo dawno a je
o 8 -210ml mleczka z dodatkiem kaszki ryżowej
11 - zupka
14-mleczko z kaszką 210ml.
17 - mleczko z dodatkiem kaszki 210ml
i 20 - mleczko z kaszką 210 ml.

Do góry