reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

ja też gotuję sama, ale zupki mój maluch dużo nie zjada, myślę ze ok małego słoiczka, no chyba że z króliczkiem to może więcej, za to wczoraj na bobofrucie i startym jabłku zrobiłam mu kisielek i wcinał że mało nienadążałam dziś to samo!zjadł pół miseczki!!!

reklama
oj, a co do jogurtu to mozesz dac w temperaturze pokojowej, ew włóż na troche do ciepłej wody wtedy będzie "letni" taki i mozesz ciut cieplejszy

A ja się dowiedziałam że pół roczne dzieckiaki powinny jeść 5-6 posiłków dziennie w tym 3 razy mleko 150-180 ml raz kaszkę 150 ml raz ciepły posiłek 130-150 g raz deserek 130 150g.
Zastosowałam.Oli jest spokojniejszy i przesypia całe noce.

Ja raczej nie daje w temp pokojowej niby mozna ale dla mnie to jest zimne moze ja mam temp w domu za niska ;)
Dzis kupilam jakis rosolek po 6 msc zastanawialam sie jeszcze nad pomidorowa ale nie wzielam ;) a Michal dzis mi zjadal mleka po 180 szok po prostu ...

A ja się dowiedziałam że pół roczne dzieckiaki powinny jeść 5-6 posiłków dziennie w tym 3 razy mleko 150-180 ml raz kaszkę 150 ml raz ciepły posiłek 130-150 g raz deserek 130 150g.
Zastosowałam.Oli jest spokojniejszy i przesypia całe noce.
Dokladnie tak je moja Kinulka juz od miesiaca :)

ja ostawiałam wieczorne karmienie butlą, ostawiłam mleko modyfikowane, i wiecie ,ze mały zaczął przesypiać nocki z jedna tylko pobudką, a co do ilości posiłków to dziele je na 6 nie licząc nocnego picia

No ja jeszcze nie dodalam ze w nocy raz je,czyli wychodza w sumie 4 x butla mleka,raz kaszka, raz obiadek i raz deserek. No i jak wiecie nie narzekam na Kinie, ladnie spi i ogolnie caly dzien mamy spokojny.

MagdaCha, nam nic takiego pediatra nie mówiła, szukałam kiedyś w internecie i tak się doszukałam, że wystarczy oświadczenie rodzica jak dziecko się zachowywało po "zwykłym" mleczku. Nam pediatra mówiła o tym żeby w 9mż iść do alergologa a kolejną próbę przejścia na inne mleczko dopiero po roczku. U nas po masełku żadnych zmian skórnych nie ma więc się cieszę z tego bardzo. Zaniedługo dam jogurcik hippowski ze słoiczka i zobaczę.

U nas jedzonko wygląda teraz tak:
pomiędzy 6-8 mleczko 70- 150ml [rzadko 180ml]
11-12 deserek albo pół słoiczka albo cały, ew zblendowany bananek
14-mleczko 210ml ew. kaszka na 150ml wody
17.00-18.00 obiadek [albo pół słoiczka małego, ew. cały mały ew. pół dużego w zależności od dnia z kaszką manną]
19.00 mleczko 140ml-210ml i śpimy do rana :)
w międzyczasie herbatka, soczek ok 60ml-100ml różnie to bywa

to ja napiszę jak u nas
rano tak w okolicach 9-tej cycuś
11 bobofrut z wodą i potem jogurcik albo owocki cały słoiczek
15 bobofrucik z wodą a potem obiadek duży słoik
17..cyc
19..kaszka ma mleczku Hippa (po Nestle miał problemy brzuszkowe)
19:40-20 po kąpieli cyc
w nocy pobudka około 3-4 na cyca
tak wygląda dzień w dobrej fali a jak mamy falę kolkową to wtedy pobudek jest mnóstwo i wycia i wicia i takie tam

reklama
My dzis pierwszy raz zjedlismy misiowy jogurcik malinowy pychotka :tak: a misio az sie oblizywal :-D

A powiedzcie mi skaza bialkowa moze wyjsc z czasem?? czy jakby mial to juz by po mleku byly objawy od poczatku??

Do góry