reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

ostatnio zaczęliśmy kupować też gerberka, no i sukces, nasze menu się rozszerza! bardzo lubi warzywka z króliczkiem, no i marchewkę z groszkiem
strasznie się cieszę bo przez pewien czas była tylko dynia i dynia

mamy dzieciątek na pepti, kiedy zamierzacie zrobić jakąś próbę ze zmianą mleczka? ja wczoraj podałam krem dyniowy z żółtkiem i tam masełko jest i jest okej! powoli zacznę chyba wprowadzać takie produkty, jeśli do tygodnia nic się nie wydarzy
mleko na razie zostawiam, ale jeśli będzie okej wszystko to z biegiem czasu też zmienimy

reklama
współczuję wszystkim mamusiom niejadków- joja siostra tak biega za małą z łyżeczką i prosi , żeby coś zjadła, u nas odwrotnie , ja proszę małego ,żeby już nie chciał jeść- on pochłania wszystko co mu podsunę. Ale tak powaznie to cieszę sie ,że mu smakuje jedzonko i powiem wam ,ze byłam przeciwna gotowaniu zupek , teraz widzę ,że wchodzą one małemu dużo bardziej niż słoiczkowe. Ja niestety nie mam w pobliżu sklepu ze zdrową żywnością więc daje do zupek głównie mrożonki, no i mieszam wszystko co wpadnie mi w ręce a Kubuś zjada oczywiście. Rezeda ja daje bebelon pepti od tygodnia , oprócz tego nie wprowadziłam , zgodnie z tym co mówiła pediatra, żadnych ograniczeń w jedzeniu, ale i tak juz po tym mleku widze poprawę . Czasem nawet zrobie kaszke mleczną i jest ok.

Potwierdzam Dynia z ziemniaczkami bardzo smaczna :)
Ostatnio zastanawiałam się czy w ogole moj synus najada sie tymi słoiczkami, wydaje to sie śmieszne ale po zjedzeniu takiej porcji czasami nawet cały słoiczek za jakąś chwile znowu saje sie marudny tak jakby był głodny i chciał mleczko.

Waszym dzieciaczkom które zajadają się "słoiczkami" na długo starcza taka porcja??

Madzienka moja Kinia troche mlodsza o 20 dni,je pol sloiczka dwie godz po mleku i dwie godz przed mlekiem. czyli mniej wiecej tak : o 9 mleko o 11 obiadek o 13 mleko o 15 deserek o 17 kaszka i 21 mleko okolo 4 rano mleko i z now 9.. :) Raz tylko zjadla caly sloiczek to byl deserek Mango Suiprise :)

No własnie u nas też tak było mniej więcej ale od jakiś 5 dni własnie po obiadku po niedługim czasie staje się marudny może to nie z głodu ale jak dam mu mleczka to z miła chęcia je i przestaje marudzić, więc nie wiem co mu się pozmieniało :)

mamy dzieciątek na pepti, kiedy zamierzacie zrobić jakąś próbę ze zmianą mleczka? ja wczoraj podałam krem dyniowy z żółtkiem i tam masełko jest i jest okej! powoli zacznę chyba wprowadzać takie produkty, jeśli do tygodnia nic się nie wydarzy
mleko na razie zostawiam, ale jeśli będzie okej wszystko to z biegiem czasu też zmienimy

My na pepti a ja narazie ni zmieniam. Ogólnie jak gdzies czytałam to powinno się dopiero robić próby jak dziecko skończy rok. Pewnie też wiele zależy od tego jaka jest alergia. A i jeszcze bo już kiedyś pytałam PODOBNO pepti od siódmego miesiaca musi być przepisywane przez alergologa. Mi pediatra nic takiego nie mówiła ale ktoś mi coś powiedział.

mleko na razie zostawiam, ale jeśli będzie okej wszystko to z biegiem czasu też zmienimy[/QUOTE]

nasza pediatra kazała nam zrobić taką prowokacje zwykłym mleczkiem jak ustąpią wszystkie zmiany skórne, żeby się przekonać czy to napewno była skaza białkowa, mamy jeszcze 2 puszki a skórka pawie ładna więc zużyjemy resztki i robimy test:cool2:

Moj Michal je obiadek mniej wiecej godzine- poltorej po mleku zjada caly sloiczek a nawet poltora ( czasem te takie duze z gerbera) i za jakies 2 godz daje mleczko. Zupki lub obiadki je 2 razy dziennie drugi raz juz mu daje mniej ok. sloiczka czasem niecaly ale ja gotuje sama (ziemniaczek marchewka czasem skrzydelko)i dodaje ze sloiczkow jakies dania ktorych sama nie zrobie ( np krolik dynia rybka itp) do tego co sama ugotuje

dziewczyny a podawała któraś z Was JOGURT???taki dzieciowy oczywiście???bo ja nie wiem w jakiej temperturze sie go podaje??chyba takiej pokojowej nie??bo przecież podgrzewać jogurt to chyba nie bardzo...pomóżcie bo nie wiem???

reklama
kari my jogurtu nie podawaliśmy bo Kacper ma skazę białkową, ale podawałam mu musy w tem. pokojowej a i czasami deserki dostaje w też w temperaturze pokojowej podgrzewam tylko jak wyjmuję z lodówki:-)

Do góry