reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

A ja żeby sobie bardziej skomplikować to się zaczęłam zastanawiać czy pół łyżeczki kaszy mannej przed czy po gotowaniu??!!

reklama
nie wiem sama, nam pediatra też kazała poczekać, ciocia lekarka też, ja często zapominam o kaszce, ale chyba czas już dodawać do zupki.

hmm.ja zaczne od dziś.Wiecie co stwierdzam że żeby nie te forum to byłabym nie poinformowana wogle o takich sprawach jak żywienie dziecka rozwój itp

Dokładnie:) Niby i mama i teściowa dużo wiedzą ale...mama urodziła ostatnie dziecko 20 lat temu a teściowa 25 lat temu.BB jak dla mnie jest takim lekkim przewodnikiem :)

a ja powiem wam ,że mam mieszane uczucia co do mojego nałogu zagladania tutaj , mam wrażenie ,że jestem bardziej zestresowana wszystkim niż przy pierwszym dziecku, wtedy robiłam wszystko intuicyjnie a teraz wszytko sprawdzam jak powinnam zrobic ,czy robię dobrze. No ale uzalezniłam sie od was i juz za późno

reklama
Haha ja tez :) Przy pierwszym nie dosc ,ze intuicyjnie,to wg takiej ksiazeczki Bobovita co sie dostaje ze szpitala i wg gazet typu "Mamo to ja". A tu sie dowiedzialam,ze gluten juz wprowadzac ,pol lyzeczki kaszki manny... No cos,jak tak mowia lekarze to chyba maja racje. Gdyby nie BB nie ugotowalabym dzis tej kaszki, zwlaszcza po tym jak byla u nas doktorka jakas dietetyczka i mowila o diecie niemowlat i wprowadzaniu pokarmow,to oczywiscie gluten duzo pozniej,jak sie nie myle okolo 9 mc... i nawet mam ksiazeczke taka angielska i ulotki i tu wszedzie tak pisze. A W Pl juz... i tak sie waham jeszcze ,zastanawiam,ale kasze manne ugotowalam dzis haha :p

Do góry