reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
Enka dziękujemy bardzo:-D
iza_jot niby na opakowaniu pisze że po 6tym miesiącu ale słyszałam opinie pediatrów zeby już po 4tym miesiącu podawać mleczko następne- aby zapobiegać anemii
My na cycu ale czasami np jak wychodzę to mały dostaje bebilon 2

My już wprowadziliśmy mleko następne. Zaczęłam od dodawania po jednej miareczce do początkowego i tak stopniowo zwiększałam. Od dwóch dni już mamy samo następne:tak:.

a myśmy dopiero wczoraj zaczęli wprowadzać następne, dziwnie się złożyło bo mała wczoraj skończyła równo 6miesięcy, ale chciałam dokończyć te puszki pepti 1, które nam zostały i od wczoraj mieszamy pepti 1 z 2

my też juz na dwójce, ale to przez tę alergię czy skazę cholera wie co to jest, na obiadek dzisiaj gotujemy zupkę z łososiem ( wiem brzmi okropnie , ale wyszła całkiem całkiem ). Powiem wam ,że mały dużo chętniej zjada te domowe zupki niż słoiczkowe. A jak wam idzie gotowanie , może podrzucicie jakieś pomysły. Szyszunka moze ty , bo ty ekspert forumowy w tej dziedzinie jesteś

my też juz na dwójce, ale to przez tę alergię czy skazę cholera wie co to jest, na obiadek dzisiaj gotujemy zupkę z łososiem ( wiem brzmi okropnie , ale wyszła całkiem całkiem ). Powiem wam ,że mały dużo chętniej zjada te domowe zupki niż słoiczkowe. A jak wam idzie gotowanie , może podrzucicie jakieś pomysły. Szyszunka moze ty , bo ty ekspert forumowy w tej dziedzinie jesteś

proszę:tak::

Przepisy dla niemowląt

a myśmy dopiero wczoraj zaczęli wprowadzać następne, dziwnie się złożyło bo mała wczoraj skończyła równo 6miesięcy, ale chciałam dokończyć te puszki pepti 1, które nam zostały i od wczoraj mieszamy pepti 1 z 2

my też juz na dwójce, ale to przez tę alergię czy skazę cholera wie co to jest, .............

A my tez już będziemy przechodzić na pepti 2 A ja się właśnie dowiedziałam że od 7 miesiąca receptę będzie musiał wystawić alergolog. A dowiedziałam się tego NIE od pediatry. nawet nie dała mi skierowania do alergologa a byliśmy w zeszłym tygodniu.

Czy wy coś wiecie na ten temat?? Czy macie zamiar wypróbować inne mleko???

reklama
Ja dlatego zdecydowałam sie na podanie wcześniej zupek i wogóle jedzonka bo Piterk mój na samym cycu buł do 6 miesiaca tak jak radziły wszelkie poradniki i potem za cholere nie chciał jeść nic innego. Do dziś zreszta niejadek z niego okropny i może po cichu licze że z Dorcią bedzie troche innaczej. A taki zwykły krupnik który robie dla nas wszystkich smakuje jej najbardzej.

Do góry