reklama
a wiecie co jest dla mnie najfajniejsze, że juz niedługo bo czas szybko zleci maluchy będą jadły z nami, wczoraj babcia dała małemu spróbować zupki ogórkowej-nie byłam w stanie jej przetłumaczyć, ze może nie i wiecie...a mały liczył tak jej łyżki, wiec dostał troszkę, słuchajcie, płakał za zupką!!! normalnie patrzył i prosił! a zlizywał łyżkę jak z miodu czy czego! ale miał frajdę, a dzis kupiłam mu takie ciasteczka po 6 mies. rozmemlałam z wodą, no wcinał aż nie nadążyłam nakłądać
liviiaaa ja napisalam o swoim przypadku, ze nie chorowal itp;-) nie napisalam ze wszyscy tak maja;-) jasne, ze nie ma reguly karmienie cycem czy nie;-)
A mi nie chodzilo o twoja wypowiedz ;-) tylko tam wczesniej ktos pisal cos takiego
A co do selera to nie uczula wam dzieciaczkow ?? bo synkowi mojej sasiadki wyskoczyly czerwone krostki i poszla do lekarza to pierwsze pytanie bylo czy jadl seler. no i faktycznie mu podawala ten seler.
Dzis moze zaczniemy od marchewki z ziemniaczkiem zobaczymy co to z tego wyjdzie i chyba troszke maselka sie do gotowania dodaje tak?? zeby witaminki nie wychodzily tak czy cos takiego
AAaa i tak jeszce z innej beczki zapytam bo mnie kolezanka prosila ( ma 7 msc synka) i nie wie od kiedy mozna dziecku juz drobic widelcem jedzonko tak zeby juz male kawaleczki byly a nie papka ???
Ostatnia edycja:
a wiecie co jest dla mnie najfajniejsze, że juz niedługo bo czas szybko zleci maluchy będą jadły z nami,
no nasze szkraby tak szybko juz rosna ,ze nawet sie nie obejrzymy a juz beda jadly co my ;-)jejku jejku ;-)
A mi nie chodzilo o twoja wypowiedz ;-) tylko tam wczesniej ktos pisal cos takiego
A co do selera to nie uczula wam dzieciaczkow ?? bo synkowi mojej sasiadki wyskoczyly czerwone krostki i poszla do lekarza to pierwsze pytanie bylo czy jadl seler. no i faktycznie mu podawala ten seler.
odn 1 to ok;-);-);-)
odn 2 to nie wiem jeszcze bo nie dawalam Adriankowi selera;-)
henrietta5
Fanka BB :)
Szyszunka wywar z mięsa jest silnym alergenem dlatego gotuje sie mięsko osobno
henrietta5
Fanka BB :)
Dzis moze zaczniemy od marchewki z ziemniaczkiem zobaczymy co to z tego wyjdzie i chyba troszke maselka sie do gotowania dodaje tak?? zeby witaminki nie wychodzily tak czy cos takiego
AAaa i tak jeszce z innej beczki zapytam bo mnie kolezanka prosila ( ma 7 msc synka) i nie wie od kiedy mozna dziecku juz drobic widelcem jedzonko tak zeby juz male kawaleczki byly a nie papka ???
ja próbowałam dać taka mniej rozdrobniona zupkę ,ale mały miał odruch wymiotny, widziałam takie w słoiczkach po 6 mies. , ale to chyba sprawa indywidualna
Szyszunka ja dałam ostatnio Kubusiowi ziemniaczków ode mnie zobiadku i był zachwycony , zreszta co jemu nie smakuje
Dziewczyny a co z manną? (glutenem) Dajecie?
Ja od wczoraj daję pół łyżeczki manny do butli mleka. Mała nie bardzo lubi zupki więc zrezygnowałam z dodawnia manny do zupki.
Ja nie do końca rozumiem te wskazania co do glutenu, które są co pewnien czas zmieniane. A prawda jest taka, że nasze pokolenie wyrosło na mannej. Kilka koleżanek i ja sama słyszałyśmy od swoich mam, że w 5 m-cu to dziecko dostawało flachę kaszki mannej na noc i spało jak suseł. Jak u nas nie bedzie objawów alergi to zamierzam zwiększyć za jakiś miesiąc ilość kaszki do 2 łyżeczek na 200 ml mleka.
Ja od wczoraj daję pół łyżeczki manny do butli mleka. Mała nie bardzo lubi zupki więc zrezygnowałam z dodawnia manny do zupki.
Ja nie do końca rozumiem te wskazania co do glutenu, które są co pewnien czas zmieniane. A prawda jest taka, że nasze pokolenie wyrosło na mannej. Kilka koleżanek i ja sama słyszałyśmy od swoich mam, że w 5 m-cu to dziecko dostawało flachę kaszki mannej na noc i spało jak suseł. Jak u nas nie bedzie objawów alergi to zamierzam zwiększyć za jakiś miesiąc ilość kaszki do 2 łyżeczek na 200 ml mleka.
tez tak slyszalamSzyszunka wywar z mięsa jest silnym alergenem dlatego gotuje sie mięsko osobno
My juz po pierwszym domowym obiadku marchewka z ziemniaczkiem ale to dobre bylo nawet zjadlam reszte po Michale smakowalo mu ale mial trudnosci z przelykaniem i dlawil sie mimo ze to papka to taka jakas "tepa " byla bo ze sloiczka bardziej sliska i latwiej bylo lykac w koncu dodalam troche ze sloiczka i zjadl ;-)
Wy dolewacie do warzyw ta wode co sie w niej gotuja czy miksujecie same warzywa ??
Wy dolewacie do warzyw ta wode co sie w niej gotuja czy miksujecie same warzywa ??
reklama
Rudka ostatnio dostałam od pewnej lekarki fajną broszurę z bobovity odnośnie glutenu właśnie, jest w niej bardzo fajnie i przystępnie napisane dlaczego gluten wcześniej teraz dajemy. Poszukaj na stronie bobovity, może można go zamówić bezpłatnie albo na stronie będzie wyjaśnione. Ja zakupiłam już kaszę manną z mlekiem z bobovity i zamierzam niedługo zacząć podawać.
Podziel się: