reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta mamy karmiącej

Mi pediatra na początku też mówiła, żeby ograniczyć mleko, mimo, że Tymek nie miał żadnych krost. Tyle, że u mnie z tym problemów nie ma, bo ja mleka nie lubię i nie pijam :-p Ale Trasia faktycznie mleka nie pij. Trzymam kciuki, będzie dobrze :-)

reklama
w przypadku podejrzenia o skazę samo wyeliminowanie mleka nie wystarczy trzeba omijać wszystkie jego przetwory, a jak sie potem okazuje większość produktów zawiera śladowe ilości mleka i jego pochodnych, nawet te których nie podejrzewaliśmy-czytanie etykiet staje się koniecznością :wściekła/y:

Dziś posmarowałam sobie cieniutko chlebek almette i zjadłam baton musli, gdzie skąd inąd mleka ci pod dostatkiem :wściekła/y: i zobaczymy ;-)

trasia co do naszego przypadku,to ja też myślałam,że może skaza i nie jadłam masła ani serków,nic z nabiałem,ale poprawy nie było.u mnie ewidentnie butelka królowała albo głód,bo przed tamtym incydentem dałam jej tylko 1x herbatkę z butli i nic więcej,więc albo się moim nie najadała albo butelko,ale tak po 1x?.................

ja wiem,ale właśnie sęk w tym,że nie zawsze są takie objawy,czasem po prostu bolą dzieci jelita i płaczą,a objawów zew. nie ma.

mnie i kolezance ktora miesiac temu urodzla mowila ze w ogole jakiekolwiek diety sa niezbyt dobre a po 6 tygodniu to juz obowiazkowo wszystko trzeba jesc :)

ja jadlam od początku ogórki i krokiety z miesem z restauracji bo taka mialam ochote i mlodemu nic nie bylo ;)

jesli frytki to ew. z piekarnika? bo po takiej diecie karmiacej to moze ci tł€ste zaszkodzic :)

reklama
Do góry