reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Mamy Karmiącej

Ja maku nie próbowałam, orzechów też nie. Ciągle mam jakieś inne pomysły na testowanie :) Ogórek kiszony chyba przeszedł bez echa, cieszy mnie to niezmiernie.
Słuchajcie, a jak to jest z pieczarkami? Bo ja odruchowo nie jem, ale może czas zacząć? Niby grzyby, ale chyba inne. Co to znaczy - traktowac jak przyprawę? Jeść, nie jeść? Ja już głupia jestem. Póki co Natalia źle zareagowała na kalafiora, chyba żółty ser, ale nie jestem pewna, z niego bezboleśnie mogę zrezygnować, więc mnie nie ciśnie do sprawdzania no i nie jestem pewna jak z tymi pomidorami.

A, i mam pytanie o świeżą bazylię...

reklama
Ja też bez skóry, ale albo Natalia ma czerwone kropki na plecacxh po pomidorach albo to zbnieg okoliczności. Jak wczoraj byłam z nią na szczepieniu to przy okazji pytałam lekarkę co to - czy potówki czy alergia czy coś innego. powiedziala, że to nic nie jest. Super, ale mnie to nic nie mówi - nic nie jest, bo cos to jednak jest - tylko na plecach... przedziwne. Ale za parę dni znów spróbuję pomidorów, tzn sosu pomidorowego...

Magdusiek,
Bazylia zalecana na laktację. Mleczko smaczniejsze. Możesz jejść, byle świeżą, mak tez podobno można jejść, byle w rozsądnych ilościach! Pieczarki to są grzyby hodowlane i w przeciwieństwie do grzybów leśnych zawierają wartościowe mikroelementy. Ja od początku jem codziennie surową Jasiowi nic nie jest, a pediatra mówi to co wyżej, w rozsądnych ilościach. 1 to chyba ok?!
Napisz proszę co to śledzie po węgiersku, bom strasznie ciekawa!

Ja pytałam o te ananasy pod kątem salatki z tuńczykai którą często robię. Ale tam wiekszość rzeczy była z puszki (tuńczyk, kukurydza, ananas, brzoskwinia) no oprócz ryżu, więc nie będe ryzykować.
Natalce dziś na buzi wyszły jakieś krostki i boje się teraz że to przez moją fascynację sernikiem - jedyne ciasto które jadłam bo tort cytrynowy i krówka z bakaliami odpadły.

Jolik gdzie można znaleźć przepis na Twój orzechowiec. Tyle dobrego o nim słyszałam ale nie wiem jak go zrobić :) Chociać unikam orzechów bo słyszałam że mogą uczulać ale jak czytam że jecie i dzieciaczkom nic nie jest to może spróbuję. :)

Luszka jak ktos lubi orzechy to to ciasto jest po prostu perfekt
Ja ( Orzech) lubie orzechy, ciasto Jolika zajadam, ale najwyzej jeden kawaleczek na posiedzenie ;)
ale czesto ;)

Brakuje mi silnej woli ... znowu wpałaszowałam pączka i kupiłam krówki, które nikną z minuty na minutę :-(
Rany .... dobrze, że nie muszę rzucać palenia :-) bo nigdy bym sobie z tym nie poradziła !!!

reklama
Do góry