no to teraz ja a ja uwielbiam gotować i mam kilka takich przepisów ktore zawsze znajdują się na imprezach domowych :
tzn jest to równiez salatka z gyrosem,a ze robię podobnie to nie bede podawala przepisu,
potem :
Sałatka królewska:
Skladniki
to jedne z moich ulubionych dań ;-)
Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem.
3 piersi z kurczaka
- 30dag pieczarek
- 1 cebula
- 20 dag sera żółtego
- czosnek
- sól, pieprz,papryka
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić..Następnie kroimy cebulę,czosnek oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na filety.
Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na ok30min.Max 40 (180-200 stopni).
10min przed zakończeniem filety posypujemy startym serem
Słyszałam,też,że nie którzy tego fileta smarują jeszcze dodatkowo majonezem, ja nie ale jak kto woli ;-)
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM
potrzebne produkty to: podwójna pierś z kurczaka, 4 całkiem spore cebule, 0,4-0,5 kg pieczarek, paczka makaronu muszelek, śmietana w kartoniku 18%, 3 serki topione pieczarkowe.
Wykonanie:
pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na dnie, cebule tak samo pokroić drobno i podsmażyć i wyłożyć na mięso, potem pieczarki w taki sam sposób pokroić tylko nie za drobno bo jak podsmażymy to i tak się zmniejszą i wyłożyć do naczynia, makaron ugotować i wyłożyć na pieczarki, a to wszystko zalać sosem, który powstanie po zmiksowaniu śmietany i 3 serków pieczarkowych, naczynie wstawić do piekarnika i zagrzać aż sos się ładnie zarumien
Pychota!!!
no jak mi się cos jeszcze przypomni dam znac
tzn jest to równiez salatka z gyrosem,a ze robię podobnie to nie bede podawala przepisu,
potem :
Sałatka królewska:
Skladniki
- 4jaja ugotowane na twardo
- puszka kukurydzy
- słoik selera takiego w paski
- puszka ananasa
- szynka n.p polędwica drobiowa
- cebula
to jedne z moich ulubionych dań ;-)
Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem.
3 piersi z kurczaka
- 30dag pieczarek
- 1 cebula
- 20 dag sera żółtego
- czosnek
- sól, pieprz,papryka
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić..Następnie kroimy cebulę,czosnek oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na filety.
Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na ok30min.Max 40 (180-200 stopni).
10min przed zakończeniem filety posypujemy startym serem
Słyszałam,też,że nie którzy tego fileta smarują jeszcze dodatkowo majonezem, ja nie ale jak kto woli ;-)
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM
potrzebne produkty to: podwójna pierś z kurczaka, 4 całkiem spore cebule, 0,4-0,5 kg pieczarek, paczka makaronu muszelek, śmietana w kartoniku 18%, 3 serki topione pieczarkowe.
Wykonanie:
pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na dnie, cebule tak samo pokroić drobno i podsmażyć i wyłożyć na mięso, potem pieczarki w taki sam sposób pokroić tylko nie za drobno bo jak podsmażymy to i tak się zmniejszą i wyłożyć do naczynia, makaron ugotować i wyłożyć na pieczarki, a to wszystko zalać sosem, który powstanie po zmiksowaniu śmietany i 3 serków pieczarkowych, naczynie wstawić do piekarnika i zagrzać aż sos się ładnie zarumien
Pychota!!!
no jak mi się cos jeszcze przypomni dam znac