reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta mamy kamiącej/ Przepisy

Ja smakoszką kawy jestem, i piłam ok 3 filiżanki dziennie. W momencie zajścia w ciążę odrzuciło mnie od kawy, wolę się jak coś napić słabej herbaty. choć preferuję póki co herbaty owocowe i czasem kakao. Mi gin powiedziała, że dziennie można 1 słabą rozpuszczalna kawę wypić.

reklama
Ja przed ciaza nie wyobrazalam sobie poranka bez kawy. A teraz nie wyobrazam sobie poranka bez sniadania:-D Kawa z rana mi nie smakuje. Popoludniu owszem moge sie napic:) A no i w ciazy rzucilam papierosy z czego sie bardzo ciesze;) Poprostu przstaly mi smakowac:-D

Kasienkadg gratuluje rzucenia papierosow :-).... Ja rzucilam rok temu w sierpniu (maz miesiac przedemna)... wiem jakie to ciezkie dla nalogowca !!!

Tak czy siak GRATULUJE... a teraz wybieram sie do sklepu po skladniki na przekladana salatke gyros.... mniam mniam... milego wieczoru zycze :-)

Claudia, a jak robisz gyros? Tzn chodzi mi o mięso? Dziewczyny może założymy wątek z przepisami? Mogłybyśmy się dzielić tym co gotujemy i jak?

jeżynka Świetny pomysł..... :-) zaraz wstawie moj przepis Gyros... a ja szukam jakis fajnych racuchow z jablkami, moze ma ktos przepis??

Mam do Was pytanie, no chce zasmiecac forum... zakladamy nowy watek z przepisami czy przepisy wstawiamy tutaj??? Ja narazie moj przespi wstawilam na ogolny watek Luty 2011. dajcie znac co robimy :-) a tymczasem ide szamnąć troszke salatki :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ponieważ nachodzą nas różne smaki i zachcianki warto podzielić się jakimiś dobrymi przepisami:tak:
Pozwolę sobie wkleić przepis, który podała Claudia85, na sałatkę z gyrosa:-p

2 podwojne piesi z kuczaka (pokroic w kostke)
1-1,5 przyprawy Gyros... najlepsza ale rowniez najdrozsza Kamis...
2 cebule (pokrojone w piorka)
ketchup najlepiej Pudliszki
4 ogorki kiszone (pokrojone w kostke)
puszka kukurydzy
Sos Czosnkowy Winiary ( w słoiku).. oryginalnie jest majonez ale moja bratowa nie je i szczerze ja tez wole z sosem... nie jest takie mdle
puszka groszku
pol kapusty kanińskiej
Pokojonego kurczaka pokopic oliwa, wsypac przyprawe Gyros(wedle uznania, ja daje 1 cala paczka) i zostawic w lodowce na chwilke. Przesmazyc na patelni, reszte ulozyc warstwowo..... Polecam przepyszna !!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja nie mam przepisu, ale za to popijam sobie koktail (ananas,mango,limonka) i jest pycha. Od razu na mdlosci mi pomoglo :)

Do góry