reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dieta CAMBRIDGE?ktos probowal?

ups, pewnie już nie aktualne, ale ponieważ pytałaś to odpiszę :)
Ja stosowałam też dietę Cambridge 2 lata temu z tej firmy kilogramy - mają teraz nową stronę i więcej informacji o samej diecie , tzn adres jest ten sam www.kilogramy.pl . Jeśli ktoś chce korzystać to polecam bo fajni ludzie tam pracują i mają teraz na swoim koncie dwie osoby które schudły prawie po 50 kg. Wtedy jak odchudząłam się intensywnie to też korzystałam z masaży wyszczuplających w tym bańka chińska i naprawdę pomogło - po porodzie. Teraz odwiedzam ich raz w miesiącu na masaż a dietę stosowałam kilka razy i zawsze wszyskto było w porządku, miałam kilka swoich ulubionych smaków i jakoś się trzymałam, ale teraz utrzymuję wagę więc już nie muszę. Polecam Ci też informacje o masażu na www.mymasujemy.pl bo jeśli jesteś rok po porodzie i chcesz zadbać o skórę to naprawdę pomagają takie zabiegi.
pozdrawiam i wierzę że udało Ci się schudnąć :) ja pewnie będę próbowała po nowym :D dziecku , może za rok.

reklama
Ja poczytałam na ten temat, ale głupia nie uwierzyłam i... spróbowałam. Zmarnowany czas, a przede wszystkim zdrowie. Jak ktoś będzie myślał, żeby wcinać te proszki, polecam zapoznać się i uwierzyć (wystarczy przejrzeć listę, komu nie jest ta dieta zalecana i wyciągnąć wnioski lepsze od moich) ten wpis o diecie cambridge

Ostatnia edycja:
Hmmm… wiadomo, że każda dieta opiera się na deficycie kalorycznym, więc zawsze chodzimy głodne, niezadowolone itp.., zwłaszcza na początku. Ja sobie bardzo chwalę, ale warto nadmienić, że oprócz samozaparcia na maksa ważna jest odpowiednia komunikacja z konsultantem, bo to on nas uczy w międzyczasie nowych nawyków żywieniowych, żeby potem nagle nie było jojo….

W 2 miesiące schudłam 9 kg. Nie miałam dużo nadwagi, więc uważam, że to zdrowe chudnięcie. Nie miałam żadnych problemów z żołądkiem, cerą czy włosami. Wiadomo, ze to odchudzanie, więc czasami chodziłam trochę głodna, ale chcieć to móc! Waga na razie nie idzie w górę!

Nie bój się uczucia głodu, to normalne, że na początku może być ciężko, ale tylko od ciebie zależy czy przez to przejdziesz :) Myślę, że dla fajnych efektów warto trochę pocierpieć, chudnięcie nigdy nie jest łatwe, ale zrób to nie tylko dla dobrego samopoczucia, ale przede wszystkim zdrowia ;)

Do góry