reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

reklama
Można farbować włosy, nic się nie stanie, ale kolor może wyjść zupełnie inny od tego, który zaplanowałyśmy sobie. Wynika to najprawdopodobniej ze zmian w organizmie, barwniki inaczej się przyswajają. Znajoma rozjaśniała włosy i złapało jej na fioletowo...;)

A ja wam mogę polecić preparat dromin. Nie wiem czy o nim słyszałyście bo ostatnio jest mniej popularny. W każdym razie są to tabletki na bazie drożdży właśnie do poprawy cery, paznokci i włosów. Środek dosyć niepozorny i mniej rozreklamowany niż capivit czy skrzypovita, a skutecznością moim zdaniem bije je na głowę. Cena również znośna ok. 20 zł ( za tyle kupuję go w juvencie w manufakturze ), a opakowanie 100 tabletek starcza mi na 3-miesiace. Co do specjalnych maseczek do włosów to nie stosuję, szkoda zachodu, a efekt nie zawsze jest zachęcający

Ja zamierzam farbować dopiero ok 16 tyg tak na wszelki wypadek wole przeczekac... od fryzjerki mam specjalna farbe bez amoniaku, niestety do kupienia chyba tylko w salonach i mam nadzieje, że uda mi sie wytrzymac na niej do konca ciazy. Podobno spokojnie pokrywa odrosty, zobaczymy ;)

ja na wysuszone i wypadajace wlosy stosowalam Floradix srodek do picia szybkie dzialanie i zero skutkow ubocznych stosowalam to w ciazy;))jest w pelni bezpieczny kompleks witamin

ja uzywam jedwab od x czasu , ale moje wlosy i tak wygladaja jak siano , mam ich dosc, w zeszlym roku obcinalam i to o duzo... a jak odrosly jest to samo:baffled:
nie wiem juz co na nie nakladac zeby byly lsniace i zdrowe,
z odzywek chyba wszystkie juz wyoprobowalam , i maseczki na wlosy roznego rodzaniu:dry:

ja slyszalam 2 opinie,
1 to ze mozna farbowac do 3 msc, a druga ze po 3 miesiacu:sorry2:
z tym ze nie wiedzialam ktora jest prawdziwsza, pofarbowalam raz rowno w 3 msc na kolor naturalny jaki mam..
wiec nie mialam odrostow:-p i nie musialam sie o nic martwic;-)
cala ciaze przezylam z tym ze kolorem, a po porodzie ze 3 msc odczekalam i znow pofarbowalam jak zawsze
oczywiscie w noy po ostatnim karmieniu malej zeby nie wdychala zapachu farby
(z tym ze nie budzila mi sie w nocy na karmienia, wiec jak ja nakarmilam o 22 ostatni raz to moglam isc pofarbowac wlosy i kolejne karmienie dopiero o 6 rano bylo)

ja zawsze farbuje sama wlosy , uzywam do tego farb garnierka albo Joanny
sa wgmnie najlepsze..
raz mama kupila mi Palette... o bosh:szok: myslalam ze bedzie super bo taka reklamowana... a mialam po niej wlosy jak suche siano...
nigdy wiecej:no:
a robiła któraś z Was dekoloryzację w domu???????????

ja rozjasnialam wlosy w domu ... z czarnego na popielaty blond:-D oczywisie nie ma to tamto.. wlosy sie strasznie niszcza:-(

Załączniki

• P1010924.jpg
    P1010924.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 45
  • P1000146.jpg
    P1000146.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
bylam w aptece farmaceutka dordzila mi tabletki ducray co prawda drogie bo 62zl dalam ale tyle mi wypada i nie moge z nimi dojsc do ladu wiec sie skusilam...zobaczymy sama na sobie stosowala i jej pomoglo ale bierze sie 3 miesiace po 1tabl.
wcierki mowila ze male efekty daja

reklama
Ja również już ok dwóch miesięcy stosuję urt-oil.

Przede wszystkim pozbyłam się łupieżu, który przyplątał się wraz z różnego rodzaju maskami do włosów. To w mojej ocenie daje mu juz duży plus, kolejny zdobywa za dużo rzadsze przetłuszczanie się włosów. Z dwóch myć w tygodiu zeszłam na jedno. Także ogromnie polecam.

Co do wydajności to jest zadowalająca po 2 miesiącach przy stosowaniu na włosy i cerę zużyłam niecałą 1/3 butelki.

Do góry