reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dbamy o włosy

niestety ani mi nafta ani jedwab nie służy - moje włosy są po tych środkach okropne - i nie ważne jakiej firmy...porażka totalna. Na mnie najlepiej działa skrzyp polny w białym owalnym opakowaniu - włosy mi o wiele szybciej rosną około 2 do 3 cm na miesiąc, gdzie normalnie włos rośnie 1,5 cm, ale jest to dość uciążliwe, w chwili obecnej 2 miesiąc nie jestem u fryzjera przez ciąże, a odrost gigantyczny!! Zaczęłam używać WAX maseczka do włosów i na razie moje włosy nie psioczą, ale zobaczymy, co dalej.

reklama
Ja mam włosy za pas ;)
I jedyne co robię z nimi to regularne podcinanie ich , czyli co 3 miesiące, nie maluje ich co miesiąc a raz w roku ;) i przez to włos mam mocny nie zniszczony...
Używam maseczki 2x w tygodniu plus do tego odzywka do spłukiwania , i bez spłukiwania...

A tak naprawdę żeby włosy sie nie niszczyły ,polecam szampon dziecięcy (jest bez chemii i bardzo delikatny) ;)

Ostatnia edycja:
A widzicie nawet nie wiedziałam że jest w dużych butelkach jedwab. A co do skrzypu to ja brałam te tabletki ale na prawdę w ogóle nie widziałam żadnej poprawy. Nie wiem czemu.. no ale pewnie każdy organizm działa inaczej. A urt oil na prawdę pomaga mi na włosy więc to jest najważniejsze :)

Ja tez Coldpay czesto wyjezdzam i 100ml. jakos niezauwazalne dla mnie w kuferku... :-)

Shyla a jakie maski uzywasz na wlosy ?co polecasz?
Macie moze jakis nablyszczacz sprawdzony i godny polecenia?

Co do tabletek to roznosci juz tez bralam i nic nie pomagalo...ale tu jeszcze wazna dieta odpowiednia itd...Ale jeszcze mam sie czym pochwalic-nie jest tak zle i przeswitow nie mam :-D

A słyszałyście coś na temat oleju z czarnuszki? Podobno w sklepach z kosmetykami naturalnymi można coś takiego kupić - widziałam w Mydlarni u Franciszka, nazywa się nigelle i z tego co mówiła mi znajoma, to naprawdę działa. W skład wchodzi jeszcze oliwa z oliwek i olej laurowy - podobno świetna rzecz. Czy któraś z was stosowała?

Jak w temacie, uporczywie męczę się od paru lat właśnie z takim problemem, moje włosy nadmiernie się przetłuszczają (powinnam myć codziennie ale przeciągam na 2 dni) a do tego mam łupież (czasami aż mocno swędzi;().
Nie wiem co mam z tym robić, nie jest to problem ciąży, mam tak od paru ładnych lat i niestety rozkładam ręce, używałam różnych szamponów, ale jak używam tych do przetłuszczających to tak mi się włosy suszą że potem wypadają garściami, a jak biorę typowy na łupież to zaraz mam tłuste;(
To po prostu jest bardzo męczące, czy któraś z was ma podobny problem? A może uporała się nim?
Pozdrawiam;*

Mam ten sam problem.
Tzn ja nie mam łupiezu,ale bardzo swedząca skórę głowy. Włosy przetłuszczały sie okropnie. Teraz przetłuszczaja sie nadal, z tym, ze znacznie mniej

Również myję włosy raz na dwa dni. Częstsze mycie odradzam, gdyz prowadzi to tylko do nasilenia przetłszczania i swedzenia:sorry:. Najlepiej byłoby myc raz na trzy dni.
Myje włosy szamponem Seboradin Niger (dostepny w aptece) z tej samej serii jest tez balsam i lotion do wcierania we wlosy i w skórę głowy - bardzo polecam! Włosy przetłuszczaja sie znacznie mniej (po ok dwóch tygodniach stosowania)

Na swedzenie polecam emulsje do suchej skóry głowy Emolium i szampon nawilzajacy Emolium.
A na łupiez szampon z Firmy Ziaja, nazwy nie pamietam, ale składem jest bardzo zblizony do Nizoralu.
Pozdrawiam!

Ja tak miałam Ja używam head & schoulders jest rewelacyjny teraz mi został tylko łupierz ale i jest go znacznie mniej! pozatym myć włosy co 2-3 dni a na przetłuszcające włosy jest dobra maseczka z jajka :)

reklama
Ja ostatnio zakupiłam sobie head & shoulders zielony (mentol coś tam), wczoraj umyłam i zobaczymy, jednak wiem że problem nie zniknie:( Jak już coś będzie dobrze przez jakiś czas a potem gorzej będzie znowu...
Zastanawiałam się nad pójściem z tym do dermatologa, w końcu od takich rzeczy też jest prawda?

Myje włosy szamponem Seboradin Niger (dostepny w aptece) z tej samej serii jest tez balsam i lotion do wcierania we wlosy i w skórę głowy - bardzo polecam! Włosy przetłuszczaja sie znacznie mniej (po ok dwóch tygodniach stosowania)

Na swedzenie polecam emulsje do suchej skóry głowy Emolium i szampon nawilzajacy Emolium.
A na łupiez szampon z Firmy Ziaja, nazwy nie pamietam, ale składem jest bardzo zblizony do Nizoralu.
Pozdrawiam!

Czyli jak, miałabym np używać raz jeden raz drugi?:) Może to by pomogło;)

Do góry