reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dbamy o włosy

niestety ani mi nafta ani jedwab nie służy - moje włosy są po tych środkach okropne - i nie ważne jakiej firmy...porażka totalna. Na mnie najlepiej działa skrzyp polny w białym owalnym opakowaniu - włosy mi o wiele szybciej rosną około 2 do 3 cm na miesiąc, gdzie normalnie włos rośnie 1,5 cm, ale jest to dość uciążliwe, w chwili obecnej 2 miesiąc nie jestem u fryzjera przez ciąże, a odrost gigantyczny!! Zaczęłam używać WAX maseczka do włosów i na razie moje włosy nie psioczą, ale zobaczymy, co dalej.

reklama
Ja mam włosy za pas ;)
I jedyne co robię z nimi to regularne podcinanie ich , czyli co 3 miesiące, nie maluje ich co miesiąc a raz w roku ;) i przez to włos mam mocny nie zniszczony...
Używam maseczki 2x w tygodniu plus do tego odzywka do spłukiwania , i bez spłukiwania...

A tak naprawdę żeby włosy sie nie niszczyły ,polecam szampon dziecięcy (jest bez chemii i bardzo delikatny) ;)

Ostatnia edycja:
A widzicie nawet nie wiedziałam że jest w dużych butelkach jedwab. A co do skrzypu to ja brałam te tabletki ale na prawdę w ogóle nie widziałam żadnej poprawy. Nie wiem czemu.. no ale pewnie każdy organizm działa inaczej. A urt oil na prawdę pomaga mi na włosy więc to jest najważniejsze :)

Ja tez Coldpay czesto wyjezdzam i 100ml. jakos niezauwazalne dla mnie w kuferku... :-)

Shyla a jakie maski uzywasz na wlosy ?co polecasz?
Macie moze jakis nablyszczacz sprawdzony i godny polecenia?

Co do tabletek to roznosci juz tez bralam i nic nie pomagalo...ale tu jeszcze wazna dieta odpowiednia itd...Ale jeszcze mam sie czym pochwalic-nie jest tak zle i przeswitow nie mam :-D

A słyszałyście coś na temat oleju z czarnuszki? Podobno w sklepach z kosmetykami naturalnymi można coś takiego kupić - widziałam w Mydlarni u Franciszka, nazywa się nigelle i z tego co mówiła mi znajoma, to naprawdę działa. W skład wchodzi jeszcze oliwa z oliwek i olej laurowy - podobno świetna rzecz. Czy któraś z was stosowała?

Jak w temacie, uporczywie męczę się od paru lat właśnie z takim problemem, moje włosy nadmiernie się przetłuszczają (powinnam myć codziennie ale przeciągam na 2 dni) a do tego mam łupież (czasami aż mocno swędzi;().
Nie wiem co mam z tym robić, nie jest to problem ciąży, mam tak od paru ładnych lat i niestety rozkładam ręce, używałam różnych szamponów, ale jak używam tych do przetłuszczających to tak mi się włosy suszą że potem wypadają garściami, a jak biorę typowy na łupież to zaraz mam tłuste;(
To po prostu jest bardzo męczące, czy któraś z was ma podobny problem? A może uporała się nim?
Pozdrawiam;*

Mam ten sam problem.
Tzn ja nie mam łupiezu,ale bardzo swedząca skórę głowy. Włosy przetłuszczały sie okropnie. Teraz przetłuszczaja sie nadal, z tym, ze znacznie mniej

Również myję włosy raz na dwa dni. Częstsze mycie odradzam, gdyz prowadzi to tylko do nasilenia przetłszczania i swedzenia:sorry:. Najlepiej byłoby myc raz na trzy dni.
Myje włosy szamponem Seboradin Niger (dostepny w aptece) z tej samej serii jest tez balsam i lotion do wcierania we wlosy i w skórę głowy - bardzo polecam! Włosy przetłuszczaja sie znacznie mniej (po ok dwóch tygodniach stosowania)

Na swedzenie polecam emulsje do suchej skóry głowy Emolium i szampon nawilzajacy Emolium.
A na łupiez szampon z Firmy Ziaja, nazwy nie pamietam, ale składem jest bardzo zblizony do Nizoralu.
Pozdrawiam!

Ja tak miałam Ja używam head & schoulders jest rewelacyjny teraz mi został tylko łupierz ale i jest go znacznie mniej! pozatym myć włosy co 2-3 dni a na przetłuszcające włosy jest dobra maseczka z jajka :)

reklama
Ja ostatnio zakupiłam sobie head & shoulders zielony (mentol coś tam), wczoraj umyłam i zobaczymy, jednak wiem że problem nie zniknie:( Jak już coś będzie dobrze przez jakiś czas a potem gorzej będzie znowu...
Zastanawiałam się nad pójściem z tym do dermatologa, w końcu od takich rzeczy też jest prawda?

Myje włosy szamponem Seboradin Niger (dostepny w aptece) z tej samej serii jest tez balsam i lotion do wcierania we wlosy i w skórę głowy - bardzo polecam! Włosy przetłuszczaja sie znacznie mniej (po ok dwóch tygodniach stosowania)

Na swedzenie polecam emulsje do suchej skóry głowy Emolium i szampon nawilzajacy Emolium.
A na łupiez szampon z Firmy Ziaja, nazwy nie pamietam, ale składem jest bardzo zblizony do Nizoralu.
Pozdrawiam!

Czyli jak, miałabym np używać raz jeden raz drugi?:) Może to by pomogło;)

Do góry