reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

Jak sobie przypomnę jak położna przeciachała mi krocze tylko nie trafiła na skurcz, zawyłam jak zażynane zwierzę..........

A szycie krocza?? :-(

reklama
Własnie.... szycie krocza, mnie bardziej ono bolało niz urodzenie prawie 4,5 kg dziecka :-( Mam tylko nadzieje, że tym razem nie bedą mnie cieli.

a85, ja podobnie jak Ty jestem cała w panice i mój próg bólowy jest niski...
Jestem przerażona i zaczynają mi się śnić obrzydliwe rzeczy.

na chwilę obecną nastawiona jestem na poród sn, najlepiej w wodzie i najlepiej, żeby to było wszystko w 5-6 godzin :)
boję się cc, bo to w sumie rozbebeszenie 7 warstw wgłąb brzucha (jezu!!), chociaż niektórzy mówią o tym z takim spokojem, jakby to był poręczny suwak...

to nie wątek na takie pytanie, ale napiszcie proszę czy przy zzo podaje się oksytocynę czy tylko wtedy jak akcja słabnie?

Ja miałam zoo i podawali mi oksytocynę na przyspieszenie rozwarcia. Zoo dobrze zrobione i odpowiednia dawka zapewnia naprawdę komfort. Szycia krocza nie czułam w ogóle. znieczulenie wystarczyło do samego końca. Wątpię jednak, żeby teraz było tak pięknie.

Boję się tej oksytocyny :( że za szybko pójdzie, a szyjka nie będzie jeszcze przygotowana.
No i zzo przy porodzie wodnym odpada. Jak się okaże, że do wodnego się nie nadaję, to będę miała niezłą zagwózdkę czy brać zzo czy nie

a tak na marginiesie, to mam salon kosmetyczny i często kobitki chciały pazury mieć zrobione do szpitala, więc widać każdy szpital ma swoje upodobania. Najczęściej na stopy frencz, więc widać czy coś nie sinieje... a na dłonie - hulaj duszo :)

reklama
ja tez nie zycze sobie zadnych studentow!!! lekarza i polozne to mi w zupelnosci wystarczy a nie zeby jeszcze jakis tlum mnie ogladal, patrzyl jak sie mecze i w ogole
wrrrrrr

a chyba sobie w dom napisze kartke, ktora wloze do badan - ze po podaniu np kroplowki maja wyciagnac od razu wklucie, bo mam uczulenie... wystarczy mi bol porodowy po co dodatkowe atrakcje....

mam tez nadizeje ze naciecie nie bedzie konieczne....

Do góry