reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

szuszu, polemizowałabym, bo jak przychodził facet do dziewczyny obok to nie czułam się świetnie.
Najlepsze było też jak miałam problem z wypróżnieniem i dostałam czopka. Poszłam do toalety, no ale nie oszukujmy się po porodzie kucnięcie graniczyło z cudem, więc namęczyłam się namęczyłam a na końcu upuściłam i wyrzuciłam do kosza. Poszłam po drugi to kazała mi się położyć na łóżku, wypiąć dupę do koleżanki obok i se wsadzić. Hahahaha :-D Kulturalnie przeprosiłam za incydent, ale nigdy nie praktykowałam takiego sposobu, więc też mi się nie udało... Trzeciego nie dostałam hahaha! Wykorzystałam limit :-D.
A potem mnie strasznie bolało krocze więc na obchodzie następnego dnia dostałam czopki, więc jak to zobaczyłam spojrzałam na lekarza i mówię 'aż mnie boleć przestało. Dziękuję nie skorzystam' :-D
boże mucha normalnie poryczałam się ze śmiechu :-D :-D :-D
po prostu w trakcie i po porodzie będziemy takie damesy ,że szok:-D z odkrytym dupskiem ,broszką i cycuchami -świetnie i do tego sexi plexi koszulina:-D a następnie wspaniałe czopki -raj na ziemi:-D
To prawda ,że w trakcie porodu zapomina się o godności wtedy jedyna myśl w głowie,że chcesz jak najszybciej urodzić i zobaczyć swoje zdrowe dzieciątko o niczym innym się nie myśli:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ale temat...nie mogę :) Bardzo poprawił mi humor z rana hehehe

a z moich obaw....hmm chwilowo najbardziej głowe zaprzata mi fakt, że najparwdopodbniej w czasie porodu bede musila pierwszy raz w zyciu rozłożyc nogi przed innym facetem niż mój mąz, bo trafinie na lekarze faceta jest jednak duuuzo wieksze. Do tej pory miałam stycznosc tylko z kobietami...ale skoro zatraca sie poczucie godnosci to pewnie bedzie mi to obojetne kto mi tam jeszcze zaglada :D

assiaB-własnie tego się obawiam kumpela też mi coś ostatnio o tym wspominała -masakra jakaś !!!!!:szok:ja bez pomalowanych pazurków u nóg i rąk to jakbym goła była -taka jakaś niedorobiona, będę się czuła bardzo niekomfortowo:-(-ja tak nie chcę :wściekła/y:.
Zawsze miałam żelik na pazurkach ale w ciąży ciągnełam tipsiki a miałam je kilka ładnych lat i paznokcie bardzo ładnie do siebie doszły,choć na początku wyg;lądały tragicznie -to właśnie są te dobre strony ciąży pazurki i włoski ładnie rosną.
21 ide do mojego gina a on będzie mi własnie cc robił to się zapytam co z tymi piznokciami:tak:

Lana u mnie w szpitalu jak masz coś na pazurkach u rąk, to wtedy nic na nogach i po problemie. Oczywiście bezbarwny lakier możesz mieć:)

devi, tym samym się martwiłam(lekarz - babka, mąż- pierwszy partner). Jak również uważałam, że nie podpiszę zgody i nie będę wpuszczać studenciaków :-D. Ale jak już dupę miałam mokrą od wód, to podpisywałam co mi dawali, a jak siedziałam ze skurczami, to miałam w nosie kto mnie bada i ilu ich jest, byle żeby poczekał aż skurcz minie :-D.

A docelowo poród odbierały babki.

Lana u mnie w szpitalu jak masz coś na pazurkach u rąk, to wtedy nic na nogach i po problemie. Oczywiście bezbarwny lakier możesz mieć:)
maggie-kobieto ale mnie pocieszyłaś :-) -może w takim wypadku będę mogła chociaż u stópek sobie maznąć ,bo u mnie u stópek to podstawa jeszcze przeżyję ,że u rąk nidy-rydy ale u stópek mus być czerwony a jak :-D najwyżej u rąk będą łyski-4 dni przeżyję:tak:

ja zaczynam panikowac na maxa, nigdy nie bylam w szpitalu jako pacjentka, przerazają mnie igły! jedyne co moga mi zrobic to pobrac krew jak nie patrze i przygotuje sie kilka dni wczesniej psychicznie do tego!
a ostatnio bylam w szpitalu na zabiegu w znieczuleniu miejscowym, zabieg sie nie udal, a jak chcieli zrobic znieczulenie dozylne, to niewazne bylo, ze mnie boli, ubralam sie i ucieklam!!! a najbardziej mnie denerwowaly te lekarki, jak Pani zamierza urodzic????
ja boje sie na maxa, niby chcialabym znieczulenie, ale igla w plecy? nie wyobrazam sobie :p
cc nie chcialabym ze wzgledu na ta blizne i pozniej dluzsze dochodzenie do siebie,
a sn rozciecie krocza? ja piernicze! jakie to wszystko jest przerazajace,
a moj prog bolu ponizej jakiegokolwiek poziomu! jak mnie osa ugryzla w palec to plakalam bo tak bolalo!!!

heeh a85- mnie tez przeraza ilosc decyzji do podjecia i ktore nacicie bedzie bolało najmniej :) Porod to tez mój pierwszy pobyt w szpitalu...az w pewnym momecnie zastaniwalam sie czy nie zasymulowac jakis objawow zeby mnie polozyli na chwile do szpitala zebym ja sie mogla zaklimatyzowac tam :)
aktualnie wydaje mi sie ze najprzyjemniej przejde przez zzo, wierze w to co dziewczyny pisza ze to wcale nie boli :)

ja zaczynam panikowac na maxa, nigdy nie bylam w szpitalu jako pacjentka, przerazają mnie igły! jedyne co moga mi zrobic to pobrac krew jak nie patrze i przygotuje sie kilka dni wczesniej psychicznie do tego!
a ostatnio bylam w szpitalu na zabiegu w znieczuleniu miejscowym, zabieg sie nie udal, a jak chcieli zrobic znieczulenie dozylne, to niewazne bylo, ze mnie boli, ubralam sie i ucieklam!!! a najbardziej mnie denerwowaly te lekarki, jak Pani zamierza urodzic????
ja boje sie na maxa, niby chcialabym znieczulenie, ale igla w plecy? nie wyobrazam sobie :p
cc nie chcialabym ze wzgledu na ta blizne i pozniej dluzsze dochodzenie do siebie,
a sn rozciecie krocza? ja piernicze! jakie to wszystko jest przerazajace,
a moj prog bolu ponizej jakiegokolwiek poziomu! jak mnie osa ugryzla w palec to plakalam bo tak bolalo!!!

Blizna po CC ma może 5cm i wcale jej nie widać;-) To najmniejszy problem przy tym zabiegu;-)

reklama
Do góry