reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czyżby zaczynał się strach przedporodowy ?

szuszu, polemizowałabym, bo jak przychodził facet do dziewczyny obok to nie czułam się świetnie.
Najlepsze było też jak miałam problem z wypróżnieniem i dostałam czopka. Poszłam do toalety, no ale nie oszukujmy się po porodzie kucnięcie graniczyło z cudem, więc namęczyłam się namęczyłam a na końcu upuściłam i wyrzuciłam do kosza. Poszłam po drugi to kazała mi się położyć na łóżku, wypiąć dupę do koleżanki obok i se wsadzić. Hahahaha :-D Kulturalnie przeprosiłam za incydent, ale nigdy nie praktykowałam takiego sposobu, więc też mi się nie udało... Trzeciego nie dostałam hahaha! Wykorzystałam limit :-D.
A potem mnie strasznie bolało krocze więc na obchodzie następnego dnia dostałam czopki, więc jak to zobaczyłam spojrzałam na lekarza i mówię 'aż mnie boleć przestało. Dziękuję nie skorzystam' :-D
boże mucha normalnie poryczałam się ze śmiechu :-D :-D :-D
po prostu w trakcie i po porodzie będziemy takie damesy ,że szok:-D z odkrytym dupskiem ,broszką i cycuchami -świetnie i do tego sexi plexi koszulina:-D a następnie wspaniałe czopki -raj na ziemi:-D
To prawda ,że w trakcie porodu zapomina się o godności wtedy jedyna myśl w głowie,że chcesz jak najszybciej urodzić i zobaczyć swoje zdrowe dzieciątko o niczym innym się nie myśli:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ale temat...nie mogę :) Bardzo poprawił mi humor z rana hehehe

a z moich obaw....hmm chwilowo najbardziej głowe zaprzata mi fakt, że najparwdopodbniej w czasie porodu bede musila pierwszy raz w zyciu rozłożyc nogi przed innym facetem niż mój mąz, bo trafinie na lekarze faceta jest jednak duuuzo wieksze. Do tej pory miałam stycznosc tylko z kobietami...ale skoro zatraca sie poczucie godnosci to pewnie bedzie mi to obojetne kto mi tam jeszcze zaglada :D

assiaB-własnie tego się obawiam kumpela też mi coś ostatnio o tym wspominała -masakra jakaś !!!!!:szok:ja bez pomalowanych pazurków u nóg i rąk to jakbym goła była -taka jakaś niedorobiona, będę się czuła bardzo niekomfortowo:-(-ja tak nie chcę :wściekła/y:.
Zawsze miałam żelik na pazurkach ale w ciąży ciągnełam tipsiki a miałam je kilka ładnych lat i paznokcie bardzo ładnie do siebie doszły,choć na początku wyg;lądały tragicznie -to właśnie są te dobre strony ciąży pazurki i włoski ładnie rosną.
21 ide do mojego gina a on będzie mi własnie cc robił to się zapytam co z tymi piznokciami:tak:

Lana u mnie w szpitalu jak masz coś na pazurkach u rąk, to wtedy nic na nogach i po problemie. Oczywiście bezbarwny lakier możesz mieć:)

devi, tym samym się martwiłam(lekarz - babka, mąż- pierwszy partner). Jak również uważałam, że nie podpiszę zgody i nie będę wpuszczać studenciaków :-D. Ale jak już dupę miałam mokrą od wód, to podpisywałam co mi dawali, a jak siedziałam ze skurczami, to miałam w nosie kto mnie bada i ilu ich jest, byle żeby poczekał aż skurcz minie :-D.

A docelowo poród odbierały babki.

Lana u mnie w szpitalu jak masz coś na pazurkach u rąk, to wtedy nic na nogach i po problemie. Oczywiście bezbarwny lakier możesz mieć:)
maggie-kobieto ale mnie pocieszyłaś :-) -może w takim wypadku będę mogła chociaż u stópek sobie maznąć ,bo u mnie u stópek to podstawa jeszcze przeżyję ,że u rąk nidy-rydy ale u stópek mus być czerwony a jak :-D najwyżej u rąk będą łyski-4 dni przeżyję:tak:

ja zaczynam panikowac na maxa, nigdy nie bylam w szpitalu jako pacjentka, przerazają mnie igły! jedyne co moga mi zrobic to pobrac krew jak nie patrze i przygotuje sie kilka dni wczesniej psychicznie do tego!
a ostatnio bylam w szpitalu na zabiegu w znieczuleniu miejscowym, zabieg sie nie udal, a jak chcieli zrobic znieczulenie dozylne, to niewazne bylo, ze mnie boli, ubralam sie i ucieklam!!! a najbardziej mnie denerwowaly te lekarki, jak Pani zamierza urodzic????
ja boje sie na maxa, niby chcialabym znieczulenie, ale igla w plecy? nie wyobrazam sobie :p
cc nie chcialabym ze wzgledu na ta blizne i pozniej dluzsze dochodzenie do siebie,
a sn rozciecie krocza? ja piernicze! jakie to wszystko jest przerazajace,
a moj prog bolu ponizej jakiegokolwiek poziomu! jak mnie osa ugryzla w palec to plakalam bo tak bolalo!!!

heeh a85- mnie tez przeraza ilosc decyzji do podjecia i ktore nacicie bedzie bolało najmniej :) Porod to tez mój pierwszy pobyt w szpitalu...az w pewnym momecnie zastaniwalam sie czy nie zasymulowac jakis objawow zeby mnie polozyli na chwile do szpitala zebym ja sie mogla zaklimatyzowac tam :)
aktualnie wydaje mi sie ze najprzyjemniej przejde przez zzo, wierze w to co dziewczyny pisza ze to wcale nie boli :)

ja zaczynam panikowac na maxa, nigdy nie bylam w szpitalu jako pacjentka, przerazają mnie igły! jedyne co moga mi zrobic to pobrac krew jak nie patrze i przygotuje sie kilka dni wczesniej psychicznie do tego!
a ostatnio bylam w szpitalu na zabiegu w znieczuleniu miejscowym, zabieg sie nie udal, a jak chcieli zrobic znieczulenie dozylne, to niewazne bylo, ze mnie boli, ubralam sie i ucieklam!!! a najbardziej mnie denerwowaly te lekarki, jak Pani zamierza urodzic????
ja boje sie na maxa, niby chcialabym znieczulenie, ale igla w plecy? nie wyobrazam sobie :p
cc nie chcialabym ze wzgledu na ta blizne i pozniej dluzsze dochodzenie do siebie,
a sn rozciecie krocza? ja piernicze! jakie to wszystko jest przerazajace,
a moj prog bolu ponizej jakiegokolwiek poziomu! jak mnie osa ugryzla w palec to plakalam bo tak bolalo!!!

Blizna po CC ma może 5cm i wcale jej nie widać;-) To najmniejszy problem przy tym zabiegu;-)

reklama
Do góry