Według USG jestem w 6t6d ciąży czyli prawie 7 tydzień. Pęcherzyk 23mm bez zarodka. Ginekolog twierdzi że może to być puste jajo. Zrobiłam bete Hcg wyniosło 70000 a po 48h 81500. Czyli wzrost mały. Czy to już na pewno puste jajo? Chcę już wiedzieć a lekarz za kilka dni. Lekarz dał małe szanse.
reklama
Rozwiązanie
Właśnie wróciłam do domu.
Sama nie wierzę w to co piszę, ale dzisiaj był pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i maluteńki zarodek....z bijącym serduszkiem!!!!
Wiem, że jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale na razie mogę odetchnąć.
Bardzo, bardzo Wam dziękuję za wsparcie!! :*
Kamień z serca . Mówiłam ze na tym etapie to może się wszystko zdarzyć. Tak jak koleżanka napisała , ja bym poszła do tamtego barana i powiedziała co myśle . Dbaj o siebie i maleństwo
A brak ciałka żółtkowego przy takim pęcherzyku daje szanse że jeszcze się pojawi? bo nawet tego ciałka nie ma.Wzrost maly bo wartosci juz duze. Ale fakt że powinno być już więcej widać przy tych liczbach. Niestety musisz czekać.
Dawa jal zakończyła się Twoja historia? Jestem w tej samej sytuacji...A brak ciałka żółtkowego przy takim pęcherzyku daje szanse że jeszcze się pojawi? bo nawet tego ciałka nie ma.
blaidddrwg
Aktywna w BB
Miałam to samo. Bardzo duży pęcherzyk, beta cały czas rosła, nawet ciałko żółtkowe się nie pokazało. Dostałam skierowanie na łyżeczkowanie i tam miałam usg w dniu, w którym zapisywano mnie na zabieg i tydzień później tuż przed samym zabiegiem. Niestety puste jajo płodowe.
Patrycja35
Fanka BB :)
Mi wzrosla o 22%z 38000 na 43000...po tygodniu od tej bety pokazal sie dzidziulek..a masz cialko zolte?Według USG jestem w 6t6d ciąży czyli prawie 7 tydzień. Pęcherzyk 23mm bez zarodka. Ginekolog twierdzi że może to być puste jajo. Zrobiłam bete Hcg wyniosło 70000 a po 48h 81500. Czyli wzrost mały. Czy to już na pewno puste jajo? Chcę już wiedzieć a lekarz za kilka dni. Lekarz dał małe szanse.
Mi wzrosła tylko z 37000 do 39000, dzisiaj na usg wg OM 7×6 a wg usg 6+3 zarodek 6mm o tętno tylko 70.... tydzień temu podobno miał 5.1 mm ale usg robiła inna lekarka, dzisiaj mój gin obejrzał to usg i stwierdził że ona nie Mierzyła CRL, że zawyżyła te wyniki.... ale prawda jest taka że nie ma opcji zeby mi sie owu przesunęła... bo w 24 dc zrobiłam pierwszą bhcg i wyszła 50, po 48h dobiła do 150...
Umrę czekając...
Umrę czekając...
reklama
Aneczka85_01
Fanka BB :)
Mi wzrosła tylko z 37000 do 39000, dzisiaj na usg wg OM 7×6 a wg usg 6+3 zarodek 6mm o tętno tylko 70.... tydzień temu podobno miał 5.1 mm ale usg robiła inna lekarka, dzisiaj mój gin obejrzał to usg i stwierdził że ona nie Mierzyła CRL, że zawyżyła te wyniki.... ale prawda jest taka że nie ma opcji zeby mi sie owu przesunęła... bo w 24 dc zrobiłam pierwszą bhcg i wyszła 50, po 48h dobiła do 150...
Umrę czekając...
Straszne jest to czekanie [emoji17]
Ja w 25 dc bete miałam 21,6 i dzisiaj powtórzyłam , czekam na wynik i strasznie się denerwuje . Trzymam kciuki za Ciebie
reklama
Moniiiiiiii
Początkująca w BB
Witam. Ja ostatni okres miałam 25.06.2019r. U lekarza byłam 29.07.2019 lekarz stwierdził że to 4/5tydzien był widoczny pecherzyk. Następna wizyta była 13.08.2019r. Lekarz stwierdził, że to 7 tydzień jednak nie widać zarodka. Badalam bete Pani Doktor stwierdziła,że wygląda wszystko dobrze jednak na usg tylko pecherzyk 2.15 cm. Kolejna wizyta w poniedzialek. Na koniec powiedziala, ze jest nadzieja bo beta nie wyglada na puste jajo. Moze ktoras z Was miala podobnie. Nie musze dodawac ze nerwy czlowieka zjadaja.