Hej dziewczyny! Zapewne nie jedna z Was ma to już za sobą i mogłaby pomoc mi ocenić czy moge być w ciąży. Od początku tego roku miesiączki mi się uregulowały jednak ostatnia zamiast być tak jak zazwyczaj to przyszła do mnie 12 października. Rozmawiałam ostatnio z chłopakiem tak ogólnie na temat ciąży i skłoniło mnie to do myślenia, bo kochalismy się bez zabezpieczenia. Zrobiłam więc dzisiaj test ciążowy. Trudno mi ocenić czy 2 związku z ostatnią miesiączka która była w innym terminie to czy następna powinnam dostać czy około 20 czy może 12 tego miesiąca ale postanowiłam zrobić ten test a wynik wyszedł taki jak widzicie na zdjęciu. Jest druga kreska ale bardzo blada, czy to ja się schizuje czy możliwe że jestem w ciąży??
reklama
Pytajka123
Zaciekawiona BB
Miałam taką samą, wyszły bliźniaki [emoji16][emoji64]
reklama
Fado123
Fanka BB :)
A po co się męczyć? Nie lepiej iść na bete? I mieć 100 % pewności?Dlatego też przemęczę się i
dam znać rano ^^
Z chłopakiem jesteśmy już razem od 3 lat i znamy się od dziecka, on za meisiac kończy lat 20 a ja również za miesiąc, ale niestety 18. Jednakże na badania krwi jestem przekonana że będą wymagali ode mnie kogoś dorosłego, jednakże rodziców oraz rodzinę wolę poinformować gdy będę miała już tą pewność.
Martynaa02
Fanka BB :)
Hej dziewczyny! Zapewne nie jedna z Was ma to już za sobą i mogłaby pomoc mi ocenić czy moge być w ciąży. Od początku tego roku miesiączki mi się uregulowały jednak ostatnia zamiast być tak jak zazwyczaj to przyszła do mnie 12 października. Rozmawiałam ostatnio z chłopakiem tak ogólnie na temat ciąży i skłoniło mnie to do myślenia, bo kochalismy się bez zabezpieczenia. Zrobiłam więc dzisiaj test ciążowy. Trudno mi ocenić czy 2 związku z ostatnią miesiączka która była w innym terminie to czy następna powinnam dostać czy około 20 czy może 12 tego miesiąca ale postanowiłam zrobić ten test a wynik wyszedł taki jak widzicie na zdjęciu. Jest druga kreska ale bardzo blada, czy to ja się schizuje czy możliwe że jestem w ciąży??
Test jest pozytywny, ale najlepiej będzie zrobić test z krwi beta hcg. Jeżeli wyjdzie z krwi to na pewno jest to ciąza. Ja z moja córeczką też miałam taką słabo widoczna kreseczke
Byłam w aptece i kupiłam dwa testy, jeden wykonałam przed chwilą, bo dosłownie mnie roznosi i nie mogę przestać o tym myśleć Na tym co robiłam przed chwilą również pojawiła się ledwo widoczna druga kreseczka akurat jakoś w 5 minucie czyli idealnie na styk, ale jednak jest, dla 200% pewnosci poczekam kilka dni, porozmawiam z chłopakiem i za 4 dni w dniu spodziewanej miesiączki wykonam już decydujący. Wychodzi na to ze w ciąży zapewne jestem, wiem że ciężko ale bardzo bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza.
Załączniki
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. U mnie jest troszke inna sytuacja bo jesteśmy z mężem miesiąc po ślubie i bardzo byśmy sie cieszyli jakby ta mało widoczna kreska oznaczała dzidziusia. :-)
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Byłam w aptece i kupiłam dwa testy, jeden wykonałam przed chwilą, bo dosłownie mnie roznosi i nie mogę przestać o tym myśleć Na tym co robiłam przed chwilą również pojawiła się ledwo widoczna druga kreseczka akurat jakoś w 5 minucie czyli idealnie na styk, ale jednak jest, dla 200% pewnosci poczekam kilka dni, porozmawiam z chłopakiem i za 4 dni w dniu spodziewanej miesiączki wykonam już decydujący. Wychodzi na to ze w ciąży zapewne jestem, wiem że ciężko ale bardzo bardzo się cieszę i już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza.
Kreska widoczna, więc ciąża jest.
Powodzenia.
Za bete się płaci.w celu wykonania bety to najpierw muszę iść do lekarza rodzinnego wziąć skierowanie i potem do laboratorium, zgadza się? Nie mam labolatorium u siebie w przychodni i pewnie będę musiała jeździć, a nie wiem bo niektóre wymagają skierowania i są bezpłatne a inne zupełnie na odwrót
reklama
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Bete się robi bez skierowania.