reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

Kosiaa

Początkująca w BB
Hej dziewczyny! Zapewne nie jedna z Was ma to już za sobą i mogłaby pomoc mi ocenić czy moge być w ciąży. Od początku tego roku miesiączki mi się uregulowały jednak ostatnia zamiast być tak jak zazwyczaj to przyszła do mnie 12 października. Rozmawiałam ostatnio z chłopakiem tak ogólnie na temat ciąży i skłoniło mnie to do myślenia, bo kochalismy się bez zabezpieczenia. Zrobiłam więc dzisiaj test ciążowy. Trudno mi ocenić czy 2 związku z ostatnią miesiączka która była w innym terminie to czy następna powinnam dostać czy około 20 czy może 12 tego miesiąca ale postanowiłam zrobić ten test a wynik wyszedł taki jak widzicie na zdjęciu. Jest druga kreska ale bardzo blada, czy to ja się schizuje czy możliwe że jestem w ciąży??

Załączniki

• IMG_20191108_095535.jpg
    IMG_20191108_095535.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 555
  • IMG_20191108_094939.jpg
    IMG_20191108_094939.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 545
  • IMG_20191108_094912.jpg
    IMG_20191108_094912.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 569
  • Screenshot_20191108_102508_com.google.android.apps.docs.editors.docs.jpg
    Screenshot_20191108_102508_com.google.android.apps.docs.editors.docs.jpg
    147,1 KB · Wyświetleń: 438
reklama
reklama
No raczej to badanie się robi prywatnie. Jeszcze się nie spotkałam z tym, aby dostać skierowanie na Beta hcg
niekoniecznie. ja podczas 1 ciąży (która poronilam tydzień po teście ciążowym) udalam się Odrazu do ginekologa, wtedy nie wiedziałam że lekarz i tak nic nie zobaczy
no i nie zobaczył nic na usg, ale właśnie skierował mnie na beta hcg, aby miec jasność.

niekoniecznie. ja podczas 1 ciąży (która poronilam tydzień po teście ciążowym) udalam się Odrazu do ginekologa, wtedy nie wiedziałam że lekarz i tak nic nie zobaczy
no i nie zobaczył nic na usg, ale właśnie skierował mnie na beta hcg, aby miec jasność.

Ginekolog tak, ale dziewczyna pisze o lekarzu rodzinnym.

Właśnie idę po następny test ciążowy, aby się upewnić tymbardziej że jest to jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki. Dziękuję bardzo, upewnię się i dam znać!

Kosiaa, jesteś w ciąży, gratulacje! Za betę się płaci ok.40zł, nie potrzebujesz skierowania, nie musisz być na czczo, możesz jechać nawet w nocy, jeśli masz całodobowe laboratorium.
Z kolejnym testem wstrzymaj się do jutra rana - zrób go tuż po przebudzeniu, z porannego moczu.

Kuleczka, ja baaardzo rzadko widzę cienie cienia, ale u Ciebie jest druga kreska ;)

reklama
Do góry