reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

czy to ciąża? słabo widoczna druga kreska

reklama
Super podejście ,a uwierz że 5 cykl starań ,to wcale nie dużo , pomyśl 24 cykle starań ha ha jak było u mnie
Niby to wiem, ale zanim zaczelam sie starac to nie myslalam ze zajscie w ciaze jest takie trudne, myslalam ze jak sie chce to jeden cykl rach ciach i juz :) slyszalam o parach ktore maja problem ale myslalam ze to nie tak liczne przypadki. Teraz wiem ile ich jest, siedze na forach i czytam ze kobiety ktorym udaje sie od razu to naprawde szczesciary :)

Niby to wiem, ale zanim zaczelam sie starac to nie myslalam ze zajscie w ciaze jest takie trudne, myslalam ze jak sie chce to jeden cykl rach ciach i juz :) slyszalam o parach ktore maja problem ale myslalam ze to nie tak liczne przypadki. Teraz wiem ile ich jest, siedze na forach i czytam ze kobiety ktorym udaje sie od razu to naprawde szczesciary :)
Ja też tak myślałam ,he co to za problem zajść ,aż bardzo boleśnie musiałam się przekonać ,że może zajść i się da ale utrzymać to jest wyzwanie ,pierwszy raz zaszłam w 3 cyklu starań i myślałam ,że to tak jak w filmach tescik i zaraz poród ,a tu pusty pęcherzyk zabieg łyżeczkowania , później rok i nic , zmiana lekarza ,badania leki 3 cykl ciąża ,i serduszko przestało bić ,załamka ,myślę do 3 razy sztuka i udało się obecnie 33 tydzień ;)

Ja też tak myślałam ,he co to za problem zajść ,aż bardzo boleśnie musiałam się przekonać ,że może zajść i się da ale utrzymać to jest wyzwanie ,pierwszy raz zaszłam w 3 cyklu starań i myślałam ,że to tak jak w filmach tescik i zaraz poród ,a tu pusty pęcherzyk zabieg łyżeczkowania , później rok i nic , zmiana lekarza ,badania leki 3 cykl ciąża ,i serduszko przestało bić ,załamka ,myślę do 3 razy sztuka i udało się obecnie 33 tydzień ;)
To przykre ze musialas tyle przejsc, ja nie wiem czy na Twoim miejscu mialabym sile i wiare zeby dalej sie starac, podziwiam i gratuluje ze w koncu sie udalo :) :) duzo zdrowka dla Ciebie i maluszka ;)

To przykre ze musialas tyle przejsc, ja nie wiem czy na Twoim miejscu mialabym sile i wiare zeby dalej sie starac, podziwiam i gratuluje ze w koncu sie udalo :) :) duzo zdrowka dla Ciebie i maluszka ;)
Dziękuje , wiesz ja mam 32 lata i nie mogłam się poddać ,bo jakoś nie wyobrażam sobie nie wiedzieć jak to jest mieć dziecko , i czuć to co wszyscy moi znajomi i rodzina dookoła ;) Ale prawda jest taka że gdyby ten 3 raz się nie udało ,to psychicznie już bym się nie dzwigła

reklama
oj tak strasznie to trudne przeżycia i trauma, ale chęć posiadania dziecka jest jeszcze silniejsza. Ja maa jedno dziecko. druga ciąża była pozamaciczna i pozbyłam się jajowodu. Mimo tego nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zacząć się starać. Tak bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Również nie sądziłam że zajść w ciąże i urodzić dziecko to taka trudna rzecz póki nie zaczęło mnie to dotyczyć. Znam jednak mnóstwo historii że po trudnych i traumatycznych początkach wszystko dobrze się skończyło. Także nie traćmy wiary. Musimy być silne dziewuchy. Powodzenia.

reklama
Do góry