reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

dziewczyny róbcie test ciążowy jakieś 3-4 dni po terminie oczekiwanej miesiączki. ale uwaga. mój przykład. zrobiłam test po 5 dniach od spóxnianej miesiączki i była 1 kreska, ale coś mi nie dało spać, miałam przeczucie ze musi być ciąza i po kolejnych 5 dniach znoów zatestowałam i były 2 kreski :tak::-D

reklama
Dziękuje :))

A wiecie co może oznaczać ta podwyższona temperatura?

Martwi mnie ona. Nie mam kataru kaszlu nic ze zwykłego podziębienia. Zresztą straszny zmarzluch jestem więc zawsze dbam o to żebym była porządnie ocieplona ;-)

Mam nadzieję, że niedługo się wszystko wyjaśni.

Myslicie, że jak zrobie badanie z krwi to szybciej rozwiążę tą zagadkę ;)?

Dziękuje :))

A wiecie co może oznaczać ta podwyższona temperatura?

Martwi mnie ona. Nie mam kataru kaszlu nic ze zwykłego podziębienia. Zresztą straszny zmarzluch jestem więc zawsze dbam o to żebym była porządnie ocieplona ;-)

Mam nadzieję, że niedługo się wszystko wyjaśni.

Myslicie, że jak zrobie badanie z krwi to szybciej rozwiążę tą zagadkę ;)?
podwyższona temp ok 37 i wiecej jest od jajeczkowania do dnia spodziewanej @. Więc nawet 19dni tak może być, ja tak miałam zrobiłam test w dniu spodziewanej @ i na szczęście II kreski :-) A test z krwi zrobiłam dzien poźniej i już wykazał 5 tydz ciąży, 6340 jednostek. Więc nie zwlekaj i jutro zrob bete.

A po ilu dniach bede miala wynik bety? Chyba dlugo sie nie czeka?

Szkoda ze te testy plytkowe sa tak slabo czule :( No nic trzeba czekać. Jak narazie nie mam zadnych bolow piersi itd. Moze to durne ;) ale w desperacji zawsze szybko schodzac ze schodow ;) wiedzialam czy bedzie okres czy nie. Mniej wiecej tydzien przed przy zbieganiu ze schodow bolaly piersi ;) to już wtedy byłam spokojna :tak: no i normalne były też wyczuwalne skurcze macicy. Tak lekko sie kurczyła kilka dni rozkręcała i nagle chlup. ;-)

treaz bardziej bylabym chyba zadowolona z braku @....

Chociaz momentami mam atak paniki. JA W CIAZY?! BOOOZEEE

Widze jedna kreske to mi przykro.. @ nie daje znaku, że się zbliża też się boję...

Ale to chyba normalne

Ostatnia edycja:
to jest nieprawdopodobne jak wiele dziewczyn, uwazajac sie za zdrowe na ciele i umysle, pragnie dowiedziec sie z forum czy sa w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a gdzie podzialy sie starodawne metody jak wizyta u ginekologa??????????? taka szkoda....

starodawne metody jak najbardziej istnieja ;) jednak najpierw chcialabym zrobic bete a pozniej isc do gina.

Z ginem jestem oswojona nie unikam jak to u wiekszosci Polek niestety jeszcze jest. Teraz i tak nie ma co iść jak w tym tygodniu mogę się spodziewać normalnego okresu. Zobaczymy jak wyjdzie beta i test.

dziekuje za odpowiedz :-) dobra rade i cieple slowo:-)
dzis juz jest dobrze...wczoraj jeszcze troche sie meczylam ale przeszlo....
ps-te chrupki to bardzo superowa rada:-)

dziekuje za odpowiedz :-) dobra rade i cieple slowo:-)
dzis juz jest dobrze...wczoraj jeszcze troche sie meczylam ale przeszlo....
ps-te chrupki to bardzo superowa rada:-)
kochaniutka - chrupki nam mama zawsze dawala gdy choroba czy cos..... problemy z zoladkiem.... i na popitke rosolek (taki delikatny, z mala iloscia makaroniku).... nawet niemowlaki mozna tak karmic....
i mi to mega pomaga :D... a takie chrupki to nawet smaczne sa :D:D:D....
Takze nie ma za co dziekowac tylko pisz nam jak sie czujesz Kochana :)

Ja w zasadzie już przetrwałam cała ciążę (jestem tydzień po terminie) i nie miałam żadnych objawów. Ani mdłości, ani żadnych bólów głowy...nic...po prostu jakbym nie była w ciąży.

Jakoś koło 7 miesiąca zaczęłam odczuwać dyskomfort z powodu dużego brzuszka, ciężko było mi się wygodnie ułożyć do snu, no i siusianie po kilka razy w nocy...ale to utrapienie wszystkich mam:-)

A...jeszcze miewałam napady senności, ale to były pewnie spowodowane tym siusianiem po nocach i budzeniem się.

Poza tym ciążę znoszę znakomicie;-)

reklama
Witam,
to fajnie że nie tylko ja jestem dziwolągiem który nie wymiotował, teraz dopadły mnie obrzęki stóp - ale w sumie zawsze miałam kiepskie krążenie wieć nic nowego tylko jeszcze dłonie doszły i to mnie troche wkurza, poza tym jak na ciążę mnogą to luksus, spanie nie jest złe jak obłozysz sie gadzetami - poduszki węże i wałek pod głowę i duże łóżko - to można się wyspać,zgagę miałam na razie dwa razy - kurde nie wiedziałam ,że to takie paskudztwo - ale zimna woda albo mleko pomagają , jeszcze kilka tygodni i :-):-):-)

Do góry