reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witajcie! Postanowiłam się do Was przyłączyć! Jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży (tj. 3 tydzień od zapłodnienia). Wizyta u lekarza dopiero 2 lutego, więc bardzo się denerwuję - tak pragnę, by potwierdził dwa pozytywne wyniki testu. Dolegliwoci są podobne jak u Was - bóle piersi, powiększenie piersi, apetyt, bóle podbrzusza... Ale to wszystko jest dla mnie ogromnym szczęściem, nie potrafię wyrazić swojej radości. Pragne tylko, by wszystko było dobrze... Pozdrawiam Was! ;)

reklama
Witam,

Jestem nową użytkowniczką, znalazłam się tutaj gdyż to już tydzień mija jak nie mam okresu w czwartek zrobilam test i wyszly piekne bardzo czerwone kreski, zadzwonilam do mojego ginekologa z ta informacją. Zaprosil mnie do siebie na wtorek. Powiedzcie mi kiedy czeka mnie USG wg wlasnych doświadczeń oraz czy mam sie już cieszyć, że jestem w ciąży czy lepiej tą radość dopiero okazać po wizycie. Jak narazie czuje sie rewelacyjnie, żadnych dolegliowści zołądkowych, jedynie troche czesciej biegam do ubikacji siusiu.

GRATULUJE!!!NA 99% JESTES W CIAZY ALE LEKARZ PEWNIE TEGO NIE BEDZIE MOGL POTWIERDZIC NA BADANIU BO BYC MOZE ZA WCZESNIE.JA NA SWOIM PRZYKLADZIE CI PODAM MIALAM TAK:
PONIEDZIALEK - (W NIEDZIELE POWINNAM DOSTAC OKRES)ROBIE TEST - POZYTYWNY
SRODA - ROBIE TEST -POZYTYWNY CZYLI NIE MIALAM WATPLIWOSCI
NASTEPNY WTOREK TEST-POZYTYWNY A I DODAM ZE W PONIEDZIALEK KIEDY ROBILAM PIERWSZY TEST ZLE SIE CZULAM A W NIEDZIELE DZIEN WCZESNIEJ BYLAM W LUNAPARKU NA KARUZELI TAK MNA WYTRZASLAO ZE SZOK ALE NIE MYSLALAM PRZEZ SEKUNDE ZE MOGE JUZ BYC W CIAZY.WIEC RADZE ZROB KOLEJNY TEST I TO SZYBKO JAK BEDZIE POZYTYWNY TO NA 100% JESTES W CIAZY.TAK MOWIA LEKARZE ZE 2 POZYTYWNE TESTY POTWIERDZAJA CIAZE JA ZROBILAM 3 BO CIAGLE NIE WIERZYLAM.POWODZENIA

bafi@home ja przez pierwszy miesiąc w ogóle nie czułam się jak w ciąży a test krwi wykazał 5 tyg ciążę,czułam się wręcz rewelacyjnie :) dopiero potem miałam "jazdę" ;) nudności itp,czyli normalka ;) Gratuluję ciąży :) życzę powodzenia w trudnych (czyt.nudności,senność itp) chwilach :)

Dziewczyny wielkie dzięki za odpowiedzi :-) nie powiem ale to wyczekiwana pierwsza ciąża, po prostu strasznie się cieszę, że nie mam okresu gdyby liczyć to już ponad 1,5 tygodnia jak nie mam okresu :-), więc jutro gnam do apteki po tescik i zrobie jeszcze jeden. Wwenątrz czuję taką euforię, że noszę w sobie już swoje maleństwo i nie mogę się doczekać kiedy lekarz pokaże mi na USG naszą wyczekiwaną fasolkę :-))

Bafi@home to na pewno ciąża gratulacje ja robiłam kilka testów (bo bałam sie że może jakiś wadliwy ;D ) jeszcze przed spodziewanym okresem a do gina na USG poszłam dopiero w 8 tygodniu zobaczyć jak serduszko pika.

Witam!

Od jakiegos czasu mam jakies dziwne schizy.Po przeczytaniu kilku postów na róznych forach o ciaży zaczełam myslec ze moze ja tez jestem w ciazy.Otoz od stosunku minelo 7 miesiecy dokladnie 26 tygodni. Nie mialam zadnych objawow i nadal nie mam, nie mam takze brzucha, oraz to co jest najciekawsze mialam juz siedem normalnych miesiaczek - kazda w terminie.Dwa miesiace po zdarzeniu wykonalam test i wyszedl negatywny.Czy to mozliwe zeby byc w ciazy bez brzucha,bez objawow i z negatywnym testem oraz z miesiaczkami, czy to tylko moja wyobraznia za daleko zagalapowala? Prosze o jakies odpowiedzi!

reklama
to niemożliwe. Że będąc w ciąży można nie mieć żadnych typowych objawów, to mogę sama zaświadczyc swoją osobą. Ale w 26 tygodniu to juz jakis brzuch powinien być, poza tym powinnas juz czuc ruchy dziecka, no i 7 miesiączek ??? pierwsze słyszę.
A jak chcesz uspokoic swoja wyobraźnię to zrób sobie jeszcze jeden test :)
choc zastanawiam się czy ten post jest w ogóle na poważnie...

Do góry