reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witajcie! Postanowiłam się do Was przyłączyć! Jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży (tj. 3 tydzień od zapłodnienia). Wizyta u lekarza dopiero 2 lutego, więc bardzo się denerwuję - tak pragnę, by potwierdził dwa pozytywne wyniki testu. Dolegliwoci są podobne jak u Was - bóle piersi, powiększenie piersi, apetyt, bóle podbrzusza... Ale to wszystko jest dla mnie ogromnym szczęściem, nie potrafię wyrazić swojej radości. Pragne tylko, by wszystko było dobrze... Pozdrawiam Was! ;)

reklama
Witam,

Jestem nową użytkowniczką, znalazłam się tutaj gdyż to już tydzień mija jak nie mam okresu w czwartek zrobilam test i wyszly piekne bardzo czerwone kreski, zadzwonilam do mojego ginekologa z ta informacją. Zaprosil mnie do siebie na wtorek. Powiedzcie mi kiedy czeka mnie USG wg wlasnych doświadczeń oraz czy mam sie już cieszyć, że jestem w ciąży czy lepiej tą radość dopiero okazać po wizycie. Jak narazie czuje sie rewelacyjnie, żadnych dolegliowści zołądkowych, jedynie troche czesciej biegam do ubikacji siusiu.

GRATULUJE!!!NA 99% JESTES W CIAZY ALE LEKARZ PEWNIE TEGO NIE BEDZIE MOGL POTWIERDZIC NA BADANIU BO BYC MOZE ZA WCZESNIE.JA NA SWOIM PRZYKLADZIE CI PODAM MIALAM TAK:
PONIEDZIALEK - (W NIEDZIELE POWINNAM DOSTAC OKRES)ROBIE TEST - POZYTYWNY
SRODA - ROBIE TEST -POZYTYWNY CZYLI NIE MIALAM WATPLIWOSCI
NASTEPNY WTOREK TEST-POZYTYWNY A I DODAM ZE W PONIEDZIALEK KIEDY ROBILAM PIERWSZY TEST ZLE SIE CZULAM A W NIEDZIELE DZIEN WCZESNIEJ BYLAM W LUNAPARKU NA KARUZELI TAK MNA WYTRZASLAO ZE SZOK ALE NIE MYSLALAM PRZEZ SEKUNDE ZE MOGE JUZ BYC W CIAZY.WIEC RADZE ZROB KOLEJNY TEST I TO SZYBKO JAK BEDZIE POZYTYWNY TO NA 100% JESTES W CIAZY.TAK MOWIA LEKARZE ZE 2 POZYTYWNE TESTY POTWIERDZAJA CIAZE JA ZROBILAM 3 BO CIAGLE NIE WIERZYLAM.POWODZENIA

bafi@home ja przez pierwszy miesiąc w ogóle nie czułam się jak w ciąży a test krwi wykazał 5 tyg ciążę,czułam się wręcz rewelacyjnie :) dopiero potem miałam "jazdę" ;) nudności itp,czyli normalka ;) Gratuluję ciąży :) życzę powodzenia w trudnych (czyt.nudności,senność itp) chwilach :)

Dziewczyny wielkie dzięki za odpowiedzi :-) nie powiem ale to wyczekiwana pierwsza ciąża, po prostu strasznie się cieszę, że nie mam okresu gdyby liczyć to już ponad 1,5 tygodnia jak nie mam okresu :-), więc jutro gnam do apteki po tescik i zrobie jeszcze jeden. Wwenątrz czuję taką euforię, że noszę w sobie już swoje maleństwo i nie mogę się doczekać kiedy lekarz pokaże mi na USG naszą wyczekiwaną fasolkę :-))

Bafi@home to na pewno ciąża gratulacje ja robiłam kilka testów (bo bałam sie że może jakiś wadliwy ;D ) jeszcze przed spodziewanym okresem a do gina na USG poszłam dopiero w 8 tygodniu zobaczyć jak serduszko pika.

Witam!

Od jakiegos czasu mam jakies dziwne schizy.Po przeczytaniu kilku postów na róznych forach o ciaży zaczełam myslec ze moze ja tez jestem w ciazy.Otoz od stosunku minelo 7 miesiecy dokladnie 26 tygodni. Nie mialam zadnych objawow i nadal nie mam, nie mam takze brzucha, oraz to co jest najciekawsze mialam juz siedem normalnych miesiaczek - kazda w terminie.Dwa miesiace po zdarzeniu wykonalam test i wyszedl negatywny.Czy to mozliwe zeby byc w ciazy bez brzucha,bez objawow i z negatywnym testem oraz z miesiaczkami, czy to tylko moja wyobraznia za daleko zagalapowala? Prosze o jakies odpowiedzi!

reklama
to niemożliwe. Że będąc w ciąży można nie mieć żadnych typowych objawów, to mogę sama zaświadczyc swoją osobą. Ale w 26 tygodniu to juz jakis brzuch powinien być, poza tym powinnas juz czuc ruchy dziecka, no i 7 miesiączek ??? pierwsze słyszę.
A jak chcesz uspokoic swoja wyobraźnię to zrób sobie jeszcze jeden test :)
choc zastanawiam się czy ten post jest w ogóle na poważnie...

Do góry