reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Część Dziewczyny,
Jestem nową osóbką na tym Formum:)
z mężem staramy się 3 lata o dzidzię, niestety bez rezultatów:(
w tym cylku miałam już bardzo dobre wyniki, i miałam takie przeczucie że tym razem się uda. Zrobiłam test który podobno daje wynik po 3 dniach od zapłodnienia- wyszedł negatywny ;( potem troszkę się przeziębiłam i znowu zrobiłam test żeby wykluczyć że jestem w ciąży, bo chciałam brać antybiotyki - znowu wyszedł niestety negatywny :(
Teraz już mijają 2 dni kiedy miała być @, brzuch mnie boli tak jakbym zaraz miała pęknąć, mam wszystkie objawy zbliżającej się małpy a w głębi serca tli się we mnie jeszcze nadzieja, że jednak jest już pod moim serduszkiem dzidziuś. Tak się boję...
Boję się, że zaraz znowu przyjdzie rozczarowanie.
Trzymajcie kciuki, żeby się w końcu udało.
Ja już trzymam za Was mocno, bardzo mocno!!!!
Pozdrawiam serdecznie
Guśka

reklama
Guska mam nadzieje , ze do ciebie nie przyszla i ze bedziesz mogla sie pochwalic niedlugo
pozdrawiam
w wszystkich ktorzy chca dzidziusia ale go jeszcze nie mają zapraszam do watku STARAJACYCH SIE

Cześć dziewczyny! ;)

Mam małe pytanie. Jestem prawdopodobnie w 4-5 tygodniu ciąży. Ostatnie USG nie mogło jeszcze obliczyć wieku jajeczka ;D Martwi mnie jedna sprawa. Mam bóle podobne przed @ oraz kłucia po bokach. Lekarz stwierdził, że to normalne, ale teraz zaczęłam odczuwać coś innego. Taki jakby ciągły, delikatny skurcz macicy. Nie wiem czy dobrze to opisuje, ale nie umiem inaczej tego określić. Nie jest to bolesne. Nie mam też żadnych upławów czy plamień. Może to powiększająca się macica? Ale czy to jeszcze nie za wcześnie? Mogę dodać, że mam tyłozgięcie i jak się teraz okazało, małą nadżerkę na szyjce macicy. Zastanawiam się, czy nie złapałam jakiegoś zapaleia- już mnie różne schizy nachodzą :p Prosiłabym o jakieś objawy takowego zapalenia w ciąży. Z góry dzięki

Takie bóle to norma w ciąży, szczególnie na początku. Jeśli, jak piszesz, nie masz żadnych upławów lub plamień to raczej nic strasznego się nie dzieje. Na zapalenie wskazywałyby właśnie upławy. Zapłodnione jajeczko zagnieżdża sie, wkrótce zacznie bić serduszko Twojej fasolki i wszystko będzie dobrze. Bóle które odczuwasz są niegroźne i świadczą o tym, że Twój organizm właśnie zauważył, że jestes w ciąży i próbuje się do tego przystosować. Nie wiem tylko, czy tyłozgięcie może dawać jakieś dodatkowe dolegliwości bólowe.
Myślę, że inne Dziewczyny mogą coś wiedzieć. Na razie wypoczywaj, zbieraj siły i ciesz się nowym stanem. Mam nadzieję, że będziesz częściej zaglądać i znajdziesz coś dla siebie, bo forum jest bardzo obszerne. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki z moim Maleństwem!

cześć
z tego co mi wiadomo tylozgięcie nie daje żadnych dodatkowych dolegliwości, sama je mam i jakos nic nienormalnego się nie działo :)

Ja miałam (sadzac po twoim opisie) bardzo podobne dolegliwosci, nawet jeszcze kiedy nie wiedzialam ze jestem w ciazy myslalam ze dostane @. No i tez mialam takie dziwne skurcze ktore do tej pory raz na jakis czas sie pojawiaja. Dodam jeszcze ze w terminie miesiączki mialam brunatne plamienie które trwało kilka dni. Ale na wszelki wypadek radze skonsultowac Twoje dolegliwosci z lekarzem poniewaz kazda ciąza jest inna. Pozdrawiam i zycze zdrowego slicznego maluszka:)

Dzięki dziwczyny :) Jakoś się spokojniejsza zrobiłam. Jak się poruszam- byłam na długim spacerze połaczonym z zakupami- to jakoś mniej to odczuwam. To moja piewsza ciąża i wszystkie objawy z nią związane wzbudzają we mnie niepokój ::) Teraz to te skurcze bym nazwała motylami w macicy , a nawet mogłabym zaryzykować stwierdzenie, że miednica się rozciąga. Głupie to jest, ale naprawdę ciężko to do czegoś porównać ;D

Irlandia, myślę, że faktycznie mój organizm dostrzegł zmianę. Na początku ciągle miałam te bóle brzucha jak przed @. Lekarka mi mówiła, że organizm nie wie, że jest w ciąży i próbuje sobie tak jakby miesiączkę wywołać. Teraz zdarzają się rzadziej, ale pojawiły się w zamian motylki ;D

Te, że tak powiem "okresowe" bóle mineły stosunkowo niedawno bo po ok. 2 miesiącach. Tak więc już niedługo :)

reklama
witajcie dziewczyny :D ja tak jak majeranek ale chyba 3-4 tydzien a tez boli mnie podbrzussze innych objawów nie mam ,ciagnie mnie jakby w podbrzusszu nie wiecie ile to potrwa bo boli mnie cały cza s

Do góry