reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Okres spoznia mi sie 5 dni na poczatku miesiaca miałam diwne bole w dole brzucha ,czasami mam napady głodu szczegolnie w nocy i oczywiscie zmienne humorki.Boje sie ze jestem w ciazy bo po ostatniej miesiaczce odbyłam stosunek ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia , a miesiaczke zawsze miałm regularnie co do dnia.Dzisiaj robiłam test ciazowy wyszedł negatywny mam tez małe brunatne plamienia ale to nie okres.Prosze o szybkie odpowiedzi .Z góry dziekuje.

reklama
hej:)
ja proponuję poczekać parę dni i albo @ się rozkręci albo jak nie będzie zatestuj jeszcze raz; do gina narazie nie ma co iść bo i tak karze zrobić test; ciężko stwierdzić czy to ciąża czy nie; ja np. miałam zawsze przed okresem napady głodu i humorki; radzę poczekać ze 3 dni i testoać jeszcze raz;
pozdrowionka

Moje zdanie! Poczekać jeszcze dwa dni i zrobic Quick View test-moim zdaniem najdokładniejszy, wykrywa nawet na dwa dni przed spodziewanym terminem miesiaczki. Jeśli chodzi o plamienia to szczerze przyznaję,że w mojej drugiej donoszonej ciąży też tak miałam( kilka dni po spodziewanym terminie okresu). Jak sie jednak okazało, okres to to nie był - bo dziś Niunia ma 14 m-cy. Pozdrawiam!

Martuniałek pisze:
Okres spoznia mi sie 5 dni na poczatku miesiaca miałam diwne bole w dole brzucha ,czasami mam napady głodu szczegolnie w nocy i oczywiscie zmienne humorki.Boje sie ze jestem w ciazy bo po ostatniej miesiaczce odbyłam stosunek ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia , a miesiaczke zawsze miałm regularnie co do dnia.Dzisiaj robiłam test ciazowy wyszedł negatywny mam tez małe brunatne plamienia ale to nie okres.Prosze o szybkie odpowiedzi .Z góry dziekuje.
Najlepiej poczekaj ale mi się wydaje ze bedziesz mamą miałam takie same objawy okres zawsze regularny zrobiłam test bo miałam plamienia i nic powtórzyłam go po 4 dniach i od razu dwie kreseczki
90774.jpg

Ja też miałam podobne objawy, z tym że bez tego plamienia. Piersi mnie jeszcze bardzo bolały. Poza tym, masz typowe objawy, ale przychylam się do opinii dziewczyn, zrób test za kilka dni. Pirewszy raz mógł nie wyjść, bo poziom hormonów mógł być mały, później pewnie skoczy w górę i test wyjdzie pozytywnie

Dziekuje wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi .Sama juz nie wiem bo wczoraj po plamieniach zaczełam normalnie miesiaczkowac , chociaz okres jest mniej obfity to byc moze jest to oznaka ze jednak nie jestem w ciazy , ale czytałam ze podczas ciazy przez pierwsze miesiace mozna nadal miec okres.Nie wiem co sie dzieje z moim ciałem ale znaczaco powiekszyły mi sie piersi i troche przytyłam , chociaz nie bola mnie pierwsi.Nie długo wybieram sie do ginekologa i wtedy wszystko stanie sie jasne.Pozdrawiam

Wiatam! Od pewnego czasu zauwazylam ze moje piersi znacznie sie powiekszyly oraz mam mdlosci... Podejrzewalam ciaze wiec zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny... poszlam do lekarza i on takze nie stwierdzil ciazy... Wydawalo mi sie ze to nie mozliwe ze jestem w ciazy bo dostalam okeres (ale jak czytam to wcale nie musial byc okres <fakt na poczatku byl normalny taki jak zawszw ale znacznie krotszy <3 dni a za zwyczaj jest 5> i zakonczony brazowym plamieniem) Od niedawna odczuwam lekkie ciagnace bole w podbrzuszu. Nie wiem co mam o tym myslec 2 testy negatywne lekarz mowi ze nie widzi zadnych zmian a ja sie czuje jak sie czuje... CZyli mdlosci brak apetytu i  bole wpodbrzuszu. W sumie to sa jedyne oznaki... CZY TO JEST ciaza? czy byc moze te moje objawy sa spowodowane czyms innym?

moze to dziwnie zabrzmi ale poczekaj jeszcze miesiac i wtedy wszystko wyjdze...mdlosci nie zawsze towarzysza ciazy (ja ich wogole nie mialam). Radze troszeczke poczekac i znowu wykonac test i isc do gina.

Pozdrawiam

reklama
hej, u mnie pierwszy test ciążowy który wykonałam również wyszedł negatywny(a w tym czasie byłam juz w ciąży). lekarz wtedy też mi powiedział,że to za wcześnie aby cokolwiek stwierdzić... co do mdłości to szczerze mówiąc ja w ogóle ich nie miałam... na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze troszkę i za kilka dni spróbowała wykonać jeszcze jesen test

Do góry