reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Co tu tak cicho na naszym forum.
U mnie wszystko dobrze plamienia minely w poniedzialek bylam u lekarza i wszystko dobrze malenstwo rosnie serduszko bije cos pieknego lekarz skierowal mnie na badania penetralne jade 25 czerwca.

reklama
Witam, dziewczyny ;)
Jestem nowicjuszką na forum, ale sporo postów już przeczytałam i stwierdziłam, że najwięcej człowiek czerpie z doświadczeń innych ludzi.
Ja poszłam do lekarza 4 dni po zrobieniu testu, którego wynik był pozytywny. Było to dokładnie 9 czerwca. No i widziałam na USG maleńką kropeczkę otoczoną białą, szeroką obwódką. Lekarz powiedział, że czarna kropeczka, to będzie mój maluszek, a obwódka - łożysko. Pomimo, że nie staraliśmy się o dzidziusia i było to dla nas kompletne zaskoczenie, cieszę się niesamowicie ;)

dzien dobry! ja tez jestem nowa iod wczoraj wiem ze jestem w ciazy. bylam dzis u lekarza i okazalo sie ze to 7 tydzien :) u mnie widac bardzo dobrze fasolke ma 17 mm. troszke boli mnie brzuch i jescze we mnie jes wiele obaw. Sesja na glowie, ale i tak wszytko bedzie dobrze. Na szczescie w nauce nie mam problemow takze maluch juz teraz ze mna sie uczy historii :p u mnie widac fasolke, a mam pytanie : kiedy bedzie wiadomo jaka to plec? (pytam bo jestem nowa w tym temacie kompletnie ;) )

witam.jestem tutaj nowa i mam nadzieje ze znajde w was przyjaciółki.mam pewien problem.otoz od jakis 2 tygodni boli mnie prawa piers,jest twardzsa od lewej,zadnego guzka niewyczuwam.
jestem mama 4 letniego karolka i prawde mowiac bedac w ciazy niemaialm zadnych objawow ciazowych oprocz bolu piersi,ale wtedy bolaly mnie dwie.hmmm wspomne jeszcze ze dni plodne mialam jakie 3 tygodnie temu i od 2 tygodni pobolewalo mnie w prawym jajniku,nawet w pachwinie,sama niewiedzialam co to jest myslalam ze to pecherz albo cos innego,a potem ten bol tej jednej piersi.wspomne jeszcze ze niespodziewalam sie zebym mogla byc w ciazy poniewaz nigdy do konca sie nie kochalismy,tzw,stosunek przerywany a przez to to raczej zajsc w ciaze to trudno.mam nadzieje ze cos pomozecie:sorry:.pozdrawiam wszystkich i zycze milego dnia:-)

Ja mialam takie objawy na samym poczatku ciazy:tak: nie moglam spac przez ten bol piersi.Ale najlepiej zrobic test zeby sie dowiedziec:tak:

testom jakos niewierze bo jak bylam w ciazy to wyszlo mi ze niejestem,a do ginekologa mam za jakies 4 tygodnie.bol obu piersi to ja tez mialam ale czy tylko jedna piers tez moze bolec jak sie jest w ciazy??

Brałam luteinę na wywołanie okresu, lekarz mówił, że zadziała po 3-4 tabletkach przyjmowanych raz dziennie. Wzięłam 10 tabletek, okres wrócił po 15 dniach od pierwszej tabletki ale znacznie intensywniejszy niż normalnie. Myślałam, że to przez tabletki jest mocniejszy, a poza tym wszystko jest ok i jednak test się pomylił skoro okres wrócił. Mój ginekolog ciąży nie wykrył, być może faktycznie było za szybko, ale test był pozytywny. Inny ginekolog twierdzi, że nie ma możliwości, żeby test wyszedł pozytywny a ciąży w tym momencie nie było (wykluczając oczywiście tą trzecią kreseczkę na teście, która wskazuje na uszkodzenie testu). W takim przypadku dochodzi zazwyczaj do samoistnego poronienia, o którym kobieta gdyby nie zrobiła testu i nie zobaczyła, że jest w ciąży nawet by nie wiedziała. Czy zgadzacie się z tą teorią? Ten lekarz nie badał konkretnie mnie, ale osobę o podobnym przypadku. Z tym, ze mnie nadal boli jajnik i podbrzusze i nadal jest mi niedobrze. Wiem, że powinnam iść do lekarza, ale się teraz boje i nie mogę się przełamać :/ Możecie mi powiedzieć czy po luteinie jest intensywniejszy okres? Czy jeśli byłam jednak w ciąży to mogłam w tym momencie poronić? :/ Warto jeszcze zaznaczyć, że podczas okresu z piersi zaczął wyciekać biały płyn, wodnisty i miał taki mleczno-biały kolor. Kilka razy. Też nigdy wcześniej to się nie pojawiało. Czekam na jakąś odpowiedź.

reklama
testom jakos niewierze bo jak bylam w ciazy to wyszlo mi ze niejestem,a do ginekologa mam za jakies 4 tygodnie.bol obu piersi to ja tez mialam ale czy tylko jedna piers tez moze bolec jak sie jest w ciazy??

To może w takim razie test beta Hcg sobie zrób w laboratorium? Test badający poziom Hcg we krwi można wykonać już po 7 dniach od daty zapłodnienia. Już w tym czasie daje on w 100% pewny wynik. Zdarza się, że test ciążowy badający poziom Hcg w moczu nie wykazuje ciąży w dniu spodziewanej miesiączki lub po kilku dniach, dlatego lepiej wykonać test Hcg z krwi i nie żyć w niepewności.
Powodzenia!!!

Do góry