reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Może test zrobiłaś za wcześnie? Ja równiez doradzam badanie z krwi- da ci 100 % pewność. Poza tym raczej nie bądź pewna,że nie da się zajść w ciążę przy stosunku przerywanym. Jeśli nie chcesz drugiego dziecka, to lepiej pomysl o lepszej antykoncepcji. Powodzenia.

reklama
Może test zrobiłaś za wcześnie? Ja równiez doradzam badanie z krwi- da ci 100 % pewność. Poza tym raczej nie bądź pewna,że nie da się zajść w ciążę przy stosunku przerywanym. Jeśli nie chcesz drugiego dziecka, to lepiej pomysl o lepszej antykoncepcji. Powodzenia.

Tez tak mysle:tak: Nam wyszedl synek z tej metody antykopcepcj:-D

zrób test beta Hcg i będziesz miec pewnośc na 100 % :-)
Moze i Twoj partner nie chce miec nastepnego dziecka ale jesli okaże sie ze naprawde jestes w ciązy to zapewne sie bardzo ucieszy :-D
I ta metoda antykoncepcji???? hmmm... ja bym nie była taka pewna czy nie można zajść w ciąze ....zreszta każdy lekarz powie Ci ze to nie jest zadne zabezpieczenie!!!!!! Bo przeciez plemniki bywają rowniez w tej wydzielinie u męzczyzny!!!!!! Wiec mozliwe ze jestes w ciązy!!!!
pozdrawiam :-D

witajcie chcialabym sie dowiedziec czy temperatura w ciazy zawsze jest podwyzszona czy sa moze jakies wyjatki ktore nie mialy podwyzszonej :) prosze o odpowiedzi z wlasnego doswiadczenia

Ja jak byłam w ciąży i leżałam w szpitalu - rano jak mierzyli temp. po pachą to zawsze miałam około 35,5*C - zawsze kazały mi piguły dwa razy mierzyć, bo nie mogły uwierzyć, że tak niska.
A o jakiej temperaturze piszesz? Bo jeśli o temperaturze mierzonej w ustach lub waginalnie - to wewnątrz ciała temperatura podczas ciąży jest wyższa - utrzymuje się na stałym poziomie około 37*C.

Chodzi mi o temperature w pochwie. Od ostatniego okresu ktory skonczyl sie 10.06 i byl krotszy niz zwykle codziennie boli mnie brzuch i jajniki, czesto mam zgage i caly czas wyskakuja mi pryszcze gdzie zawsze wyskakiwaly tylko przed okresem. Pomyslalam ze moze jestem w ciazy bo chcialabym bardzo :) no ale temperatura wcale nie jest wyzsza wiec pewnie niepotrzebnie powinnam se robic nadzieje...

reklama
Chodzi mi o temperature w pochwie. Od ostatniego okresu ktory skonczyl sie 10.06 i byl krotszy niz zwykle codziennie boli mnie brzuch i jajniki, czesto mam zgage i caly czas wyskakuja mi pryszcze gdzie zawsze wyskakiwaly tylko przed okresem. Pomyslalam ze moze jestem w ciazy bo chcialabym bardzo :) no ale temperatura wcale nie jest wyzsza wiec pewnie niepotrzebnie powinnam se robic nadzieje...
Jeśli chcesz się obserwować, żeby wiedzieć kiedy masz owulację to zapraszam na stronę 28dni.pl - jest płatna ale uzyskasz tam pomoc w interpreatcji cykli i będziesz wiedziała jak i co i w jakim momencie cyklu się znajdujesz. Kliknij w ikonkę 28dni w mojej sygnaturze - przniesie cię do moich obserwacji - będziesz widziała jak to wygląda - dane wprowadzasz każdego dnia a wykres sam się rysuje - to bardzo proste;-):tak:.

Do góry