reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Ja nie miałam wogóle podwyższonej :) za to jak wmawiałam sobie wcześniej że jestem w ciąży a nie byłam to miałam podwyższoną ale na kilka dni przed okresem:-)

Ja nie miałam wogóle podwyższonej :) za to jak wmawiałam sobie wcześniej że jestem w ciąży a nie byłam to miałam podwyższoną ale na kilka dni przed okresem:-)
Ale o jakiej podwyższonej mówisz??? tej mierzonej pod pachą???
Dziewczyny jeśli byście się obserwowały, to byście wiedziały, że po owulacji kobieta zawsze ma wyższą podstawową temperaturę ciała i u niektórych kobiet może ona dochodzić do 37*C wcale nie oznaczając tego, że kobieta jest w ciąży - po prostu tak działa progesteron w tej fazie cyklu.
Zachęcam do samoobserwacji lub do lektury - wtedy będziecie wiedziały o czym piszecie.

Doskonale wiem o czym piszę i obserwowałam się od lat. I nie mierzyłam temp.pod pachą . Może nie w każdym przypadku tak jest. U mnie z pewnością nie była to temp. podwyższona w porównaniu do mierzenia w poprzednich cyklach.

Ja tez mierze temperature ale dopiero od dwoch miesiecy, no bo wlasnie chodzi o to ze tą nizsza temp zawsze mam 36.6-36.7 i teraz tez tak mam ale odkad skonczyl mi sie okres to dokucza mi brzuch i jajniki, mam zgage i caly czas pryszczyki mi wyskakuja. I dlatego chcialam sie zapytac czy ta temperatura u wszystkich, zawsze jest podwyzszona w ciazy :) bo wlasnie czekam na owulacje zawsze byl sluz a pozniej temp sie podnosila a teraz nic.

Skoro masz notatki, to widzisz, czy wystąpił poowulacyjny skok temperatury. Jeśli jeszcze go nie zaobserwowałaś to musisz nadal czekać. Może owulacja się po prostu przesunęła w czasie i dopiero nastąpi.
To, że masz zgagę i trądzik może ale nie musi świadczyć o odbytej owulacji - takie objawy często występują po owulacji - nie koniecznie po zapłodnieniu i zagnieżdżeniu jaja w jamie macicy.
Temperatura po owulacji nie musi być od razu wysoka - może być tak, że dopiero po 14-15 dniu fazy lutealnej (po zaobserwowanym skoku temperatury) temperatura sięga Około 37*C i już zostaje na tym poziomie przez jakiś czas.

Ja mam podejrzenia ze moglabym zajsc w poprzednim cyklu. Wiem mialam okres zaraz powiecie ze w ciazy nie jestem ale wiele dziewczyn ma plamienia ktore wygladaja jak okres. Niechce zebyscie powiedzialy mi czy jestem w ciazy czy nie :) tylko chcialam sie dowiedziec czy zawsze ta temperatura jest wyzsza :)ale dziekuje za odpowiedzi z czasem sie dowiem

Ja mam podejrzenia ze moglabym zajsc w poprzednim cyklu.
To na jakim poziomie miałaś linię podstawową temperatury - tzn. temperatury niższe na jakim były poziomie?
Skąd pomysł, że teraz jesteś w ciąży - na jakim poziomie masz teraz temperatury - rozumiem, że jesteś w pierwszej fazie cyklu - tzn temperatur niższych. Napisz po kolei swoje temperatury to może ci coś więcej podpowiem - wszystkie od początku cyklu i kolejno je numeruj np 1dc (pierwszy dzień cyklu):
1dc - 36,45
2 - 5dc - bez pomiaru
6dc - 36,40
itd.

reklama
a ja powiem krótko (napisze) :-)
ZRÓB test i bedzie jasne :-) jezeli to wczesna ciaza ok 2 tydzien mogą sie pojawic dwie kreski ale ciut pozniej niz pisze w instrukcji i do tego jedna słaba...i nie od dzis wiadomo, ze w pierwszym miesiacu ciązy mozna miec jeszcze okres :-) moze tren był jakis inny ? krotszy ? skąpesze niz zwykle krawawienie? pomysl...czekająć na wynik testu, mozesz tez zrobic sobie badanie krwi na Bhcg (czyt. BETA-hcg)w laboratorium ale test tanszy.
zycze dwoch oczekiwanych kresek ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry