reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Ja nie miałam wogóle podwyższonej :) za to jak wmawiałam sobie wcześniej że jestem w ciąży a nie byłam to miałam podwyższoną ale na kilka dni przed okresem:-)

Ja nie miałam wogóle podwyższonej :) za to jak wmawiałam sobie wcześniej że jestem w ciąży a nie byłam to miałam podwyższoną ale na kilka dni przed okresem:-)
Ale o jakiej podwyższonej mówisz??? tej mierzonej pod pachą???
Dziewczyny jeśli byście się obserwowały, to byście wiedziały, że po owulacji kobieta zawsze ma wyższą podstawową temperaturę ciała i u niektórych kobiet może ona dochodzić do 37*C wcale nie oznaczając tego, że kobieta jest w ciąży - po prostu tak działa progesteron w tej fazie cyklu.
Zachęcam do samoobserwacji lub do lektury - wtedy będziecie wiedziały o czym piszecie.

Doskonale wiem o czym piszę i obserwowałam się od lat. I nie mierzyłam temp.pod pachą . Może nie w każdym przypadku tak jest. U mnie z pewnością nie była to temp. podwyższona w porównaniu do mierzenia w poprzednich cyklach.

Ja tez mierze temperature ale dopiero od dwoch miesiecy, no bo wlasnie chodzi o to ze tą nizsza temp zawsze mam 36.6-36.7 i teraz tez tak mam ale odkad skonczyl mi sie okres to dokucza mi brzuch i jajniki, mam zgage i caly czas pryszczyki mi wyskakuja. I dlatego chcialam sie zapytac czy ta temperatura u wszystkich, zawsze jest podwyzszona w ciazy :) bo wlasnie czekam na owulacje zawsze byl sluz a pozniej temp sie podnosila a teraz nic.

Skoro masz notatki, to widzisz, czy wystąpił poowulacyjny skok temperatury. Jeśli jeszcze go nie zaobserwowałaś to musisz nadal czekać. Może owulacja się po prostu przesunęła w czasie i dopiero nastąpi.
To, że masz zgagę i trądzik może ale nie musi świadczyć o odbytej owulacji - takie objawy często występują po owulacji - nie koniecznie po zapłodnieniu i zagnieżdżeniu jaja w jamie macicy.
Temperatura po owulacji nie musi być od razu wysoka - może być tak, że dopiero po 14-15 dniu fazy lutealnej (po zaobserwowanym skoku temperatury) temperatura sięga Około 37*C i już zostaje na tym poziomie przez jakiś czas.

Ja mam podejrzenia ze moglabym zajsc w poprzednim cyklu. Wiem mialam okres zaraz powiecie ze w ciazy nie jestem ale wiele dziewczyn ma plamienia ktore wygladaja jak okres. Niechce zebyscie powiedzialy mi czy jestem w ciazy czy nie :) tylko chcialam sie dowiedziec czy zawsze ta temperatura jest wyzsza :)ale dziekuje za odpowiedzi z czasem sie dowiem

Ja mam podejrzenia ze moglabym zajsc w poprzednim cyklu.
To na jakim poziomie miałaś linię podstawową temperatury - tzn. temperatury niższe na jakim były poziomie?
Skąd pomysł, że teraz jesteś w ciąży - na jakim poziomie masz teraz temperatury - rozumiem, że jesteś w pierwszej fazie cyklu - tzn temperatur niższych. Napisz po kolei swoje temperatury to może ci coś więcej podpowiem - wszystkie od początku cyklu i kolejno je numeruj np 1dc (pierwszy dzień cyklu):
1dc - 36,45
2 - 5dc - bez pomiaru
6dc - 36,40
itd.

reklama
a ja powiem krótko (napisze) :-)
ZRÓB test i bedzie jasne :-) jezeli to wczesna ciaza ok 2 tydzien mogą sie pojawic dwie kreski ale ciut pozniej niz pisze w instrukcji i do tego jedna słaba...i nie od dzis wiadomo, ze w pierwszym miesiacu ciązy mozna miec jeszcze okres :-) moze tren był jakis inny ? krotszy ? skąpesze niz zwykle krawawienie? pomysl...czekająć na wynik testu, mozesz tez zrobic sobie badanie krwi na Bhcg (czyt. BETA-hcg)w laboratorium ale test tanszy.
zycze dwoch oczekiwanych kresek ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry