reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witajcie, jestem w 19dc, mam dziwne uczucie w brzuchu, takie pobolewanie, ciągniecie, mdłości i wymioty, nadwrażliwość na zapachy, jak poczułam rybę u mamy to tulilam sie do kibelka, temp 37-37,2 do 37,5
Przy karmieniu bolą mnie piersi, bardzo.
Test zrobiłam ale oczywiście, że wyszedł negatywny, bo jeszcze wcześnie na to. Ale wyglada nieźle, prawda? Ostatnia @ 8.11
Testuje w mikołajki i liczę na prezencik w postaci II kreseczek

Ostatnia edycja:
reklama
Leleleth nie chce Cie martwic i tlumic entuzjazmu ale skoro test negatywny to objawy na pewno nie sa spowodowane ciaza bo ciazy jeszcze nie ma...te wszystkie objawy sa wina hormonow a glownie beta hcg ktore pojawia sie na ok 48h po implantacji zarodka.wtedy tez poziom tego hornonu jest tez dosc niski ok 10 ml na takie objawy.Poczekaj spokojnie i nie swiruj wiem ze to ciezkie bo sama przez to przechodzilam i przed kazda @ mialam takie objawy......Oczywiscie byc moze bedziesz w ciazy ale narazie jest mega wczesnie.

010igov3fkey3mez.png

Chyba najpewniej i najbezpieczniej będzie jeżeli zgłosisz się do lekarza. Bez tego - czy test będzie negatywny czy pozytywny - i tak 100% pewności nie będziesz miała.

Moje objawy to ból jajników okres spóźniający się tydzień, nabrzmiałe piersi i bardzooo wrażliwe brodawki. Zmęczenie i temperatura powyżej przeciętnej ok 37 stopni.
Wczoraj poszłam na betę. Paskowy test wyszedł mi negatywny, ale z jakimś takim dziwnym zaciekiem. Dlatego poszłam na krew.
Czekam na wynik i trochę się martwię. Wszystko będę wiedziała w poniedziałek.
I najgorsze jest to przeczucie, przez które się nakręcam.
Jak okaże się, że jednak będę ciężarówką to będzie skrajne - euforia, bo bardzo bym chciała dzidziusia i jednocześnie załamka. Z moim facetem nawet razem nie mieszkamy. Z pracą też wszystko stoi pod znakiem zapytania... ehh
ale jak coś wezmę to na klatę !

Moje objawy to ból jajników okres spóźniający się tydzień, nabrzmiałe piersi i bardzooo wrażliwe brodawki. Zmęczenie i temperatura powyżej przeciętnej ok 37 stopni.
Wczoraj poszłam na betę. Paskowy test wyszedł mi negatywny, ale z jakimś takim dziwnym zaciekiem. Dlatego poszłam na krew.
Czekam na wynik i trochę się martwię. Wszystko będę wiedziała w poniedziałek.
I najgorsze jest to przeczucie, przez które się nakręcam.
Jak okaże się, że jednak będę ciężarówką to będzie skrajne - euforia, bo bardzo bym chciała dzidziusia i jednocześnie załamka. Z moim facetem nawet razem nie mieszkamy. Z pracą też wszystko stoi pod znakiem zapytania... ehh
ale jak coś wezmę to na klatę !
Dasz rade cokolwiek mialo by byc
Kobieta zmienia sie od razu i od razu bierze sobie wszystko na serio. Takze spokojnie glowka do gory. Trzymam kciuki i daj znac [emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie zaczęło się głównie od bolesnych i powiększonych piersi. Miałam też plamienie implantacyjne. A teraz strasznie męczą mnie mdłości... Macie jakieś sposoby na nie? Bo już chyba wszystkiego próbowałam i nic nie działa. Zastanawiam się nad kroplami z imbirem, chyba Imbifem się nazywają. Znacie może?

Mnie pomagała woda. Przez cały dzień obok mnie stała szklanka z wodą. Piłam ją stopniowo, małymi łykami gdy pojawiały się wymioty. Oprócz wody piłam też herbatkę z melisy, która uspokaja i działa rozkurczowo na mięśnie układu pokarmowego.

reklama
Mi na Mdłości trochę pomagało jedzenie. Malutka kanapka z serem itp. Ogólnie mocniej mnie mdliło gdy robiłam się głodna.

thgf3e3k5dy58h2b.png

Do góry