reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam. Chciałabym zapytać się Was o opinie. Otóż pół roku temu urodziłam drugie dziecko, cały czas karmię piersią. Od 4 miesięcy biorę tabletki Cerazette, jeszcze nie dostałam okresu od porodu, ani żadnych plamień w trakcie brania tabletek. 28 lutego zażyłam tabletkę zgodnie z czasem, jednak po ok godzinie zwymiotowałam. Wiem, że powinnam zażyć następną, ale tej nocy jeszcze kilka razy wymiotowałam (złapałam jakiegoś wirusa). Przed tabletką oczywiście był stosunek z finiszem w środku. Jaka jest wg Was szansa na ciążę w takim przypadku? Test z krwi zrobię dopiero w sobotę. Nie ukrywam, że nie planowałam 3 ciąży tak wcześnie, ale jakby się okazało, że jednak w niej jestem, to bardzo bym się ucieszyła
smile.gif
Od 2 dni mam kłucia i ciągnięcia w dole brzucha jak na @, ale tak samo miałam przy obydwóch ciążach..
rolleyes.gif
Muszę poczekać do soboty..

reklama
Głównie przez takie sytuacje jak Twoja tabletki antykoncepcyjne nie mają 99% skuteczności, życzę Ci jak najlepiej, ale prawdopodobieństwo, że będziesz w ciąży istnieje :)

cześć dziewczyny . mam pewien mały problem, uprawiałam sex dzień przed owulacją (z mojego kalendarzyka wynika, że miałam płodne i to dość wysokie). co prawda chłopak nie skończył we mnie, ale spóźnia mi się okres, niby tylko 3dni, ale zawsze mam regularny . ostatnio jestem dość zmęczona, jak zapale fajke robi mi się niedobrze :frown:, mój apetyt się zmienił są dni, że chodze i ciągle coś jem ale są i takie kiedy zjem tylko np śniadanie i dopiero wieczorem kolacje . robiłam test ale wyszedł mi negatywny, a okresu jak nie było tak nie ma . dodam, że nie jestem gotowa na to żeby zostać matką, tym bardziej, że chłopak z którym spałam nie jest moim partnerem i sama osobiście nie chciałabym żeby nim był i tym bardziej nie chce mieć z nim dziecka ! :no: nie wiem co mam zrobić, boję się trochę . czy mogę być w ciąży ? jeżeli tak to dlaczego test wyszedł negatywny ? pomóżcieee ! :frown:

A jak my mamy pomóc???
Wywróżyć z fusów czy zrobić USG przez monitor???
Jak nie masz pewności, to zrób drugi test albo badanie z krwi.

Cześć kochane U mnie bez większych zmian piersi nadal mnie bolą i podbrzusze oprócz tego mnóstwo mlecznego śluzu Cierpliwie czekam do soboty

A jak my mamy pomóc???
Wywróżyć z fusów czy zrobić USG przez monitor???
Jak nie masz pewności, to zrób drugi test albo badanie z krwi.

Nulini nie bądź taka mądra, skoro chcesz wróżyć z fusów to pobaw się w czarodziejkę :) zapytałam normalnie oczekując normalnej odpowiedzi, a używając słowa 'pomóżcie' nie miałam na myśli jego dosłownego znaczenia, ale chyba tego nie załapałaś :)

Ehhh w sumie Nulini już nie dziwię ci się, że tak piszesz ;)
"jak trwoga to do Boga" ;) Trzeba było myśleć zanim zaczęłam się "bawić w ruletkę"... My Ci nie powiemy czy to ciąża bo nie jesteśmy lekarzami....

Bogami raczej nie jesteście, więc przysłowie całkiem nietrafne :-D . nie jesteśmy w kasynie żeby bawić się w ruletkę kochanie :-) :) nie oczekiwałam wgl, że powiecie mi czy jestem w ciąży, bo jak napisałaś nie jesteście lekarzami, chciaałam po prostu zwykłej porady ;) ale chyba nie mogę na nią liczyć, bo jesteście co najmniej .. powstrzymam się od komentarza :) wnioskuje zatem, że temat poruszany na tym blogu jest kompletnie niepotrzebny, skoro nie potraficie NORMALNIE odpowiedzieć, tylko z góry krytykujecie (nie mówię, że wszystkie)
także Nulini i Magda58 pozdrawiam serdecznie (najlepiej to środkowym palcem) i z całego serduszka życzę żeby Was ktoś też tak potraktował koteczki :* :)

reklama
Do góry