reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Witam dziewczyny :)
Jestem tu z Wami od jakiegos czasu,nie wiem czemu wszystkie moje poprzednie posty zniknely :O
Jestem Mama 2 (no prawie 3) letniego chlopczyka,mieszkam w Anglii.
Pisze tutaj bo bardzo potrzebuje wsparcia.
Tak sie zlozylo ze w ostatnim czasie nalozylo sie sporo problemow,duzo stresu.....
Okres spoznia sie o 4 dni,niby nic,do tego doszly lekkie plamienia i lekki bol brzucha.
Nie pisze tu abyscie mi wywrozyly czy jestem w ciazy czy nie,w koncu jestem juz Mama,poza tym to sie czuje.

Jeszcze dzis przylatuje do nas Rodzina Partnera,chcialabym byc w formie,ale zupelnie nie mam ochoty...

Tak sobie przypominam,ze przy moim Synku poprostu spoznila sie @ zadnych plamien,krwawien...jak zrobilam test,bedac w 6 tc dopiero dostalam lekkich krwawien,leki na podtrzymanie i lezalam 2 tyg w domu,na szczescie w Polsce.

Moze sie nakrecam,tak tylko sie chcialam wygadac...

Cześć Dziewczyny :) poczytałam trochę Wasze wypowiedzi i postanowiłam, że i ja się wygadam. Od razu zaznaczę, że nie oczekuje proroctwa co do ciąży, a wsparcia i towarzystwa w wyczekiwania na brak @ ... wiem, że post jest o wczesnych objawach, których ja nie mogę potwierdzić, bo do miesiączki jeszcze 3-4 dni, ale jest też tu kilka starajacych się, a w kilka zawsze raźniej. Może opowiem jak wygląda moja sytuacja... Do kilku zbliżeń z moim partnerem doszło w dni plodne. Stosunki na poczatku plodnych do końca i przerywane - różnie :) , w owu stosunku w ogóle nie bylo, bo partner wyjechał. Kilka dni po stosunkach zaczęło mnie boleć podbrzusze i tak do teraz, mam ciągłe uczucie wilgotności, ale sluzu praktycznie brak. Do tego doszły bóle pleców i częstsze oddawanie moczu! Kwasnosc w ustach czuje non stop juz od kilku dni. Tydz po owulacji miałam kilkudniowe drgania powieki i jakby "wyplukane nogi" - brak magnezu, wiem wiem, ale raczej tego nie miewam normalnie. Ogolnie czuje sie osłabiona i ostatnie 2 dni pieka mnie pliczki. I mam dużo mniejszy apetyt juz od kilku dni. Wiem, że psychika potrafi wiele i nie nastawiam się na pewny sukces, bo test dzisiaj wyszedł negatywny, chociaż nie ukrywam, że bardzo mi zależy i ciężko wytrzymać te kilka dni :) mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie. Ale boję się też z drugiej strony żeby te bóle nie oznaczaly jakichś problemów, bo to mój pierwszy cykl z takimi objawami . Ale się rozpisałam... :D dzięki za wysłuchanie Dziewczyny :) jeżeli nie będzie Wam to przeszkadzało, to będę Was informować na bieżąco :p zawsze to ulga, że jest się komu wygadac kto to rozumie, a nie chce robic zbędnego zamieszania w rodzinie. Trzymajcie kciuki !!!!

U mnie w 4 tyg ciąży gdy o niej nie miałam nawet bladego pojęcia pojawil sie katar i temperatura 37.5 37.8 która utrzymywała się cały czas. Później doszło ból gardła i byłam osłabiona jak przy grypie. Oczywiście @ się nie pojawiła. Byłam 100% pewna że przez to dziwne przeziębienie przesunęła mi się @. Tydzień później sprawdziłam testem co się dzieje. 2 kreseczki. Druga bladziutka była ledwo widać. Ale lekarz dzień później potwierdził- pecherzyk :-)

Cześć Dziewczyny :) poczytałam trochę Wasze wypowiedzi i postanowiłam, że i ja się wygadam. Od razu zaznaczę, że nie oczekuje proroctwa co do ciąży, a wsparcia i towarzystwa w wyczekiwania na brak @ ... wiem, że post jest o wczesnych objawach, których ja nie mogę potwierdzić, bo do miesiączki jeszcze 3-4 dni, ale jest też tu kilka starajacych się, a w kilka zawsze raźniej. Może opowiem jak wygląda moja sytuacja... Do kilku zbliżeń z moim partnerem doszło w dni plodne. Stosunki na poczatku plodnych do końca i przerywane - różnie :) , w owu stosunku w ogóle nie bylo, bo partner wyjechał. Kilka dni po stosunkach zaczęło mnie boleć podbrzusze i tak do teraz, mam ciągłe uczucie wilgotności, ale sluzu praktycznie brak. Do tego doszły bóle pleców i częstsze oddawanie moczu! Kwasnosc w ustach czuje non stop juz od kilku dni. Tydz po owulacji miałam kilkudniowe drgania powieki i jakby "wyplukane nogi" - brak magnezu, wiem wiem, ale raczej tego nie miewam normalnie. Ogolnie czuje sie osłabiona i ostatnie 2 dni pieka mnie pliczki. I mam dużo mniejszy apetyt juz od kilku dni. Wiem, że psychika potrafi wiele i nie nastawiam się na pewny sukces, bo test dzisiaj wyszedł negatywny, chociaż nie ukrywam, że bardzo mi zależy i ciężko wytrzymać te kilka dni :) mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie. Ale boję się też z drugiej strony żeby te bóle nie oznaczaly jakichś problemów, bo to mój pierwszy cykl z takimi objawami . Ale się rozpisałam... :D dzięki za wysłuchanie Dziewczyny :) jeżeli nie będzie Wam to przeszkadzało, to będę Was informować na bieżąco[emoji14]zawsze to ulga, że jest się komu wygadac kto to rozumie, a nie chce robic zbędnego zamieszania w rodzinie. Trzymajcie kciuki !!!!
I jak ? Testowalas drugi raz ? :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

I jak ? Testowalas drugi raz ? :)

Czekam do jutra :) nie chce się napalac za bardzo ! ciężko wytrzymac, ale juz tylko 1 dzień :) powiem szczerze, że część "objawow" ustala. Pozostał bol podbrzusza i zmeczenie + bol pleców. Eh, tak bardzo bym chciala zobaczyć 2 kreseczki :(

A Ty tez masz takie objawy? I czekasz?

Dam znać jutro, co i jak :)

Edit: zapomniałam o częstym sikaniu. .. to też pozostało :)

Ostatnia edycja:
Ja się zorientowałam jak zaczęło mnie "ciągnąć" w brzuchu. A że u mnie tak było że nigdy okres się nie spóźniał a co najwyżej wcześniej przychodził to po 1.5 tygodniowym opóźnieniu dopiero sprawdziłam ;) Czekamy na wyniki ;)

Koalka91 ja się nabawiłam w 8-9 tyg ostrego zapalenia zatok :)

Ja się zorientowałam jak zaczęło mnie "ciągnąć" w brzuchu. A że u mnie tak było że nigdy okres się nie spóźniał a co najwyżej wcześniej przychodził to po 1.5 tygodniowym opóźnieniu dopiero sprawdziłam ;) Czekamy na wyniki ;)

Koalka91 ja się nabawiłam w 8-9 tyg ostrego zapalenia zatok :)
Ale widziałaś że jesteś w ciąży?? Ja przechodziłam grypę nic nie wiedząc, pakowalam w siebie tabletki i krople do nosa a teraz żałuję bo boje się że mogłam tym krzywdę zrobić dzieciaczkowi :-( moja ciąża nie była planowana dlatego nie miałam bladego pojęcia o tym że babas we mnie siedzi.

Wtedy już tak ale początki były gorsze... W sylwestra porządziłam ostro ( zagnieżdżenie już było bo myślałam że dostałam początek okresu ) a przez cały następny tydzień kawa za kawą plus energetyki bo obudzić się nie umiałam. Plus praca w Biedronce ( 360 kilo bananów dziennie itp) Więc Fasola łatwo nie miała ;)
Ja planowałam ciąże ale że już 8 miesięcy się staraliśmy to stwierdziłam że pewnie znowu nie.Ale właśnie jak w pracy po dźwiganiu zaczęło mnie boleć i ciągnąć to zrobiłam test . No i upragnione dwie kreseczki .No ale czasu już nie cofnę. Za to teraz staram się zdrowo odżywiać i żadnych tabletek ;)

reklama
Kochane moja beta w 24dc wynosila 43 a teraz wynosi 1023 z wczorajszego badania i to byl 30 dzien ciazy.. nie za szybko przyrosla w ciagu 6 dni ? Ktos mial podobnie ?

Do góry