reklama
Charlie20
Fanka BB :)
Test negatywny .. To dopiero dzien po terminie spodziewanej miesiączki .. A dni płodne miałam od 26 maja do 2 czerwca czy jakoś tak .. TO wtedy 27 byłoby możliwe ze coś sie tam zdarzyło .. Podobno to był mój bardzo płodne dzien , przynajmniej zawsze tak to miałam wyliczone ..
Witam, jestem tu nowa, ale postanowiłam napisać o swoich pierwszych objawach, ponieważ swego czasu właśnie forum mi pomogło w "diagnozowaniu" objawów
Jako pierwszy objaw to mogło być ok 4-7 dni po przewidywanym zapłodnieniu miałam coś jakby kłucie w okolicy jajników, z dominacją jednego z nich (z niego była owulacja, odczułam jego istnienie również w okresie okołoowulacyjnym). To nie były bóle (za dużo powiedziane) raczej takie "ćmienie" w tej okolicy, "ciągnięcie" jakby. Podobno to nie jajnik w sumie daje takie objawy, tylko więzadła macicy, które sie rozciągają, ale tak odczuwałam. Ten objaw był tak inny niż zwyczajne bóle podbrzusza "na miesiączkę", że byłam prawie pewna, że musiało się udać, że to ciąża. Nic ponadto, ból i powiększenie piersi tak jak zawsze na miesiączkę nie miałam wcale, dopiero później za jakieś 3 tygodnie się zaczęły powiększać i boleć niestety (niestety bo akurat nie potrzebuję większych wymiarów ale cóż. Nudności, zapachy, smaczki, pragnienie, senność też później, po ok 4 tygodniach. W sumie juz wiedząc o ciąży długo sie dziwiłam - no nic mi nie jest! teraz już mam objawy. Częstszego biegania do toalety nie zauważyłam, chociaż ja zawsze dużo latałam, to może po prostu tego nie rejestruję.
Aha i ciąża planowana, nie od razu się udało, wcześniej co miesiąc sie nakręcałam i nigdy sie nie sprawdziło szukanie objawów na siłę.
Ale jak już zaskoczyłam, intuicja podpowiedziała dobrze - teraz się udało
Życzę wszystkim powodzenia!
Jako pierwszy objaw to mogło być ok 4-7 dni po przewidywanym zapłodnieniu miałam coś jakby kłucie w okolicy jajników, z dominacją jednego z nich (z niego była owulacja, odczułam jego istnienie również w okresie okołoowulacyjnym). To nie były bóle (za dużo powiedziane) raczej takie "ćmienie" w tej okolicy, "ciągnięcie" jakby. Podobno to nie jajnik w sumie daje takie objawy, tylko więzadła macicy, które sie rozciągają, ale tak odczuwałam. Ten objaw był tak inny niż zwyczajne bóle podbrzusza "na miesiączkę", że byłam prawie pewna, że musiało się udać, że to ciąża. Nic ponadto, ból i powiększenie piersi tak jak zawsze na miesiączkę nie miałam wcale, dopiero później za jakieś 3 tygodnie się zaczęły powiększać i boleć niestety (niestety bo akurat nie potrzebuję większych wymiarów ale cóż. Nudności, zapachy, smaczki, pragnienie, senność też później, po ok 4 tygodniach. W sumie juz wiedząc o ciąży długo sie dziwiłam - no nic mi nie jest! teraz już mam objawy. Częstszego biegania do toalety nie zauważyłam, chociaż ja zawsze dużo latałam, to może po prostu tego nie rejestruję.
Aha i ciąża planowana, nie od razu się udało, wcześniej co miesiąc sie nakręcałam i nigdy sie nie sprawdziło szukanie objawów na siłę.
Ale jak już zaskoczyłam, intuicja podpowiedziała dobrze - teraz się udało
Życzę wszystkim powodzenia!
Charlie20
Badgirl czyli jestes w ciazy ? gratulacje !! Ja mam podobne objawy .. Cały czas mnie bolą jajniki ,miesiączka co prawda drugi dzien sie spóźnia ale latam ciagle do kibelka i maż dziś do mnie mówi "ale Ci sie powiększyły cycki ! Jeszcze niedawno takich nie miałaś .. Bolą mnie , nie da sie dotknąć a mam rozmiar G to juz wogole duZe i nabrzmiałe .. Wyszły niebieskie żyły i jakieś dziwne grudki wokół brodawek .. Eh muszę czekać
Cherie87
Charlie20 kobito, czemu Ty nie idziesz zrobić badania na beta hcg? Niestety tak jest ze 95% objawów ciążowych jest podobnych do objawów miesiączkowych, ciężko jest je nieraz dopasować, wyczuć jakąś różnicę gdyż tak naprawdę każda ciąża jest inna - jedna będzie miała bóle, druga nie, jedna będzie miała obrzęk piersi, druga nie itd. To, że ktoś miał te same objawy jeszcze o niczym nie świadczy - sama wypytywałam kiedys tutaj na tym forum, czy któraś miałam podobnie, a póżniej zauważyłam, że moja ciąża jest zupełnie inna. Nie lepiej iśc do przychodni, zapłacic te 20 zł i mieć już pewność? przecież teraz już by Ci wyszedł wynik 100%
Ja gdy zrobiłam test, spakowałam męza w samochod, pojechałam W NIEDZIELĘ do szpitala i tam poleciałam do ambulatorium, pobrano mi krew i czekałam 2 h (była ok 1 w nocy) na wynik po czym od razu udałam się na ginekologiczną izbę przyjęć, prosząc lekarza aby wyjaśnił mi co wyszło okazało się, że to wczesna ciąża i na drugi dzień od razu zaczęłam brać kwas foliowy.
Ja gdy zrobiłam test, spakowałam męza w samochod, pojechałam W NIEDZIELĘ do szpitala i tam poleciałam do ambulatorium, pobrano mi krew i czekałam 2 h (była ok 1 w nocy) na wynik po czym od razu udałam się na ginekologiczną izbę przyjęć, prosząc lekarza aby wyjaśnił mi co wyszło okazało się, że to wczesna ciąża i na drugi dzień od razu zaczęłam brać kwas foliowy.
Cherie87
Witam. Moze i mnie przygarniecie do swojego grona
Mam pytanko (1.06) miałam okres, ktory srednio trwa 6-7 dni. Do tej pory kochalismy sie z mezem kilka razy (przed okresem tez). Od 2 dni troszke mnie pobolewa podbrzusze, ale nie caly czas, piersi nie bola. Wczoraj po zjedzeniu gulszu z zoladkow strasznie mnie mdlilo i na sama mysl o jakim kolwiek jedzeniu bylo mi niedobrze. Od kilku dni jem sniadanko co wczesniej nigdy mi sie nie zdazylo, bo nie lubie jadac sniadan.
Czy jest mozliwe, ze moge byc w ciazy?
Po pierwszej ciazy przez 8 lat uwazalismy, a od lutego tego roku zawsze konczy w srodku. W sumie to chcielibysmy dzidzie, ale jakos na nie wychodzi
Mozecie cos poradzic?
Troche za wcześnie na cokolwiek, bo w sumie po okresie jesteś dopiero jakies 6 dni? Nie było jeszcze owulacji na dobrą sprawę. Owulka jest średnio 7-14 dni po miesiączce.
Czesc dziewczyny.
Mam pytanko: Jakis tydzien temu robila test i wyszedl negatywnie (robilam go popoludniu). Dzisiaj z glupa postanowilam rano zrobic test i na poacztku byla jedna kreseczka, ale chwile pozniej zauwazyla taka bardzo blada druga kreske (@ mam dostac dopiero 24.06).
Czy jest mozliwe, ze jestem w ciazy????
Mam pytanko: Jakis tydzien temu robila test i wyszedl negatywnie (robilam go popoludniu). Dzisiaj z glupa postanowilam rano zrobic test i na poacztku byla jedna kreseczka, ale chwile pozniej zauwazyla taka bardzo blada druga kreske (@ mam dostac dopiero 24.06).
Czy jest mozliwe, ze jestem w ciazy????
Anikaaaa
Witajcie dziewczyny! Nie dawno dołączyłam do forum Dziś mam pierwszą wizytę u lekarza i mam nadzieję że potwierdzi ciąże Na początku nie miałam żadnych objawów poza bólem podbrzusza, w dzień spodziewanej @ zrobiłam test-pozytywny. Dopiero po paru dniach od daty spodziewanej @ zaczeły boleć mnie piersi i zwiększył się apetyt.
Beatka209 powtórz test za dzień lub dwa
Miłego dnia! ;-)
Beatka209 powtórz test za dzień lub dwa
Miłego dnia! ;-)
reklama
Podziel się: