reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
No możliwe bo test chce zrobić ale do ginekologa za nic w świecie nie chce ze mną pójść bo niby była tydzień temu... dziwna sprawa bo ściemy przeplatają się z jak gdyby z przekonywującymi informacjami. Zadzwoniłem do jej Matki bo z nią dogadać się nie mogę... i powiedziała Mi tak: że to jest jej córka i Ona by coś o tym wiedziała. I że brała takie tabletki po których niemożliwym było by zajście w ciążę i to że nie wzięła raz nic nie znaczy bo nawet potem brała je regularnie nadal. I że podczas okresu wszystko by wyszło... I mówiła że Ona sobie ze Mną pogrywa. Jednak ma dziś do niej zadzwonić i wybadać teren co jest grane bo Jej takie zachowanie córki się nie podoba.(Wspomnę, że owa Pani do której dzwoniłem przebywa obecnie za granicą i dlatego wszystko chce obadać i się dowiedzieć przez tel. Oczywiście wszystko w tajemnicy pomiędzy Mną i jej Matką) Czyli mała konspiracja i na dniach ma mnie poinformować jak wygląda sytuacja. No nic dzięki za podpowiedzi i informacje dam znać jak dostanę info od Matki... trzymajcie kciuki:)

Ostatnia edycja:
"Do tego poniedziałku kiedy to napisała mi że robiła badania krwi na wszystko bo się źle czuła i lekarza pytał ją jak ciąża przebiega. No i niby pojechała do ginekologa i on miał rzekomo dobry sprzęt i ledwo tam było widać kropkę ale coś tam niby widział"

Po pierwsze mogłaby zrobić 5 000 badań a żadne by nie wskazywało na ciążę, chyba że robiła Beta HCG, bo tylko z tego można wnioskować ciążę a nie z cukru, morfologii czy moczu. Dwa to to, że lekarz który w 3 czy 4 tyg od miesiaczki zobaczy kropke jest cudotwórcą, bo od miesiączki musi minąć jakies 2 tyg do owulacji, pozniej jakiś tydzien czasu trwa zagnieżdżenie jajeczka, i może po jakiś 4 tyg od tego czasu można dojrzeć pęcherzyk ciążowy wielkości pestki jabłka. Ja już się pogubiłam w tych postach co pisałeś, ale policz od ostatniej miesiączki ile minęło czasu i nam napisz - kiedy miała miesiączkę chyba wiesz? Ona teraz na bank naczytała się wielu mądrych rzeczy na podobnych forach jak ten i jest coraz mądrzejsza wiec jej odpowiedzi też mogą byc przekonywujące. Niestety, albo zrobi test albo pokarze Ci wynik Beta HCG albo wezmie Cię do gina. Inaczej o ciąży za cholerę się nie dowiesz.

No dziwnie to wszystko wygląda później obliczę kiedy tą miesiączkę miała i dam znać. Wczoraj stwierdziła że będzie miała okres "bo czasami tak jest że się ma w ciąży"- jej słowa (co to za Pie****** ;) ) A do Gina nie chce iść bo wczoraj powiedziała że na ostatniej wizycie powiedział jej że najprawdopodobniej poroni i ona nie chce iść i słuchać tego znów... .Dziwnie to wszystko wygląda pozostaje mi chyba czekać do zobaczenia "brzucha"...

hahahaha no to fajnie ma, że gin jej powiedział, że poroni :D żaden lekarz tak nie powie a jakby sądził, że coś nie tak z ciążą to dałby jej leki na podtrzymanie. Ale głupia kwoka (za przeproszeniem) ;-)

reklama
Przepraszam że zawracam wam głowę swoimi problemami ale to nie jest przyjemna sytuacja dla Mnie..:( i tak jak piszecie głupia kwoka(delikatnie mówiąc) Dziwne to wszystko jest tylko hm jak Mi to mówiła z niemal łzami w oczach to była to pełna emocji chwila... i z jednej strony wiarygodna z drugiej to wszystko jest dziwne i nic tu ze sobą nie współgra. ehhhhh
Udobruchałem ją troszkę i czekam aż mi powie że ma okres i będzie Mnie informowała co się dzieje wtedy będę wiedział co jest co bo w innym przypadku nic by Mi nie powiedziała. Martwi mnie tylko to po co ona by miała mi to robić? I to dręczy mnie najbardziej i daje do myślenia bo przecież skoro upiera się ze w tej ciąży ze mną jest i ze jej przykro ze jej nie wierzę to jesli to ściema to jak Ona z tego wybrnie? Nie mieści mi się to wszystko w głowie po co cala ta akcja(jeśli to ściema).

Ostatnia edycja:
Do góry