reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Ja jestem w 6 tyg ciazy i na razie nie mam mdłosci aczkolwiek w pierwszej ciazy wystapily ok 2-3 tyg po tym jak zrobilam test i niestety trwaly az do 5-go miesiaca meczyly mnie mdlosci i wymioty przez cala dobe nawet w nocy nie mialam przerwy,w drugiej ciazy z corka bylo podobnie ale trwaly do ok 14-15 tyg.i nie byly tak intensywne jak w pierwszej,teraz z ciekawoscia czekam co bedzie sie dzialo czy tez bede sie meczyc czy moze tym razem unikne przykrych dolegliwosci zwlaszcza,ze teraz mam juz dwojke dzieciaczkow wiec nie bede miala zbytnio mozliwosci polezec i po narzekac ze mi zle.....

Witajcie! Jestem tu nowa i nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu.
Wczoraj robiłam pierwszy test i wyszła bardzo delikatna druga kreseczka. Dzisiaj był drugi już lepiej widoczny.
Ciężko mi stwierdzić, który to tydzień ponieważ miesiączki miałam bardzo nieregularne. Ale od pierwszego razu bez zabezpieczenia minęły dwa tygodnie.
Jest to moja pierwsza ciąża i oczywiście pojawiają się wątpliwości.
Otóż drugi dzień mam problem. W nocy przebudzam się, bo budzą mnie skurcze brzucha, podobne do tych przy miesiączce, ale też biegunce. Idę do ubikacji się załatwić, ale nie jest to typowa biegunka. Później idę spać i wszystko ok.
Przez dzień brzuch mnie trochę pobolewa, ale tak typowo jak przy ciąży, tzn. zakuje czasem jajnik, albo gdzieś w pachwinie.
Nie wiem czy martwić się tymi nocnymi problemami i lecieć już do lekarza? Chciałam, iść dopiero gdzieś za tydzień dwa, żeby mieć pewność, że na usg coś już będzie widać.
Pozdrawiam

Ja jestem w 6 tyg ciazy i tez mnie pobolewaja jajniki zwlaszcza lewy czuje klucie takie jak przy owlacji jezeli chesz miec pewnosc to idz do lekarza albo zrob badanie krwi na stezenie Beta hcg

reklama
Witam. Nie wiem czy w odpowiednim miejscu zamieszczam swój post... no ale mam pytanko;)
W dniu 1 albo 8 lutego(nie jestem pewien daty ale raczej był to 8 ) odbyłem stosunek z dziewczyną i po tygodniu oświadczyła Mi, że jest w ciąży co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem gdyż twierdziła, że bierze tabletki antykoncepcyjne... . Jednak w dniu stosunku zapomniała tej tabletki wziąć... . No i 18 lutego oświadczyła Mi, że poroniła (w sumie nie wierzyłem w to że w tej ciąży była... ) Dziś dostałem wiadomość, że na usg widziała małą kropeczkę i że jednak w tej ciąży jest... . Ze względu na to że był to przypadkowy stosunek.. a ona się we mnie kocha niestety bez wzajemności. Uważam, że to kłamstwo:/(moje zdanie jest takie stąd że cała ta sytuacja jest bardzo zakręcona i co róż ona mówi mi co innego) I pytanie brzmi czy dziś dnia 3 marca czyli po 3 albo 4 tyg. od stosunku możliwym jest aby było już badanie usg i że coś już na tym usg widać? Czy może to po prostu zwyczajnie kłamstwo? Twierdzi że była u lekarza pobrać krew na cukier a on wyskoczył jej z pytaniem: "czy ciąża przebiega prawidłowo?" Pomocy podpowiedzcie coś.. .

Ostatnia edycja:
Do góry