reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

To jakas sciema gdzie po tyg ona juz wiedziala ze jest w ciazy no chyba ze z kims innym jezeli minelo ok 3-4 tyg dopiero to raczej jeszcze nie bedzie widac zaleca sie usg dopiero okolo 7-8 tyg jak juz zaplodnione jajeczko dobrze sie zagniezdzi w macicy po za tym mozesz isc z nia na usg lekarz okresli raczej dokladnie wiek ciazy wiec bedziesz wstanie sobie to wszystko policzyc a pokazala Ci wogole karte ciążową?

reklama
To od razu po wizycie u ginekologa dostaje się kartę ciążową? Czy co to w ogóle jest? Nic mi o tym nie wiadomo. Czy zwykły test który zrobi przy mnie będzie dawał mi gwarancję tego czy w tej ciąży jest czy nie? Bo twierdzi że może go przy mnie zrobić żeby Mi udowodnić. Hm Niby w zeszłą środę była u ginekologa i na uzg pokazał jej jakąś kropeczkę z której niby będzie to dziecko.

Hmm karta ciąży to raczej w późniejszych tygodniach a nie w tak wczesnej ciązy gdzie nie ma nawet bicia serca. Najlepsza opcja to po prostu niech zrobi przy Tobie test ciążowy - skoro jest w ciązy to chyba nie ma czego się bać? po takim czasie moze go zrobić o każdej porze dnia i nocy. Z tym, że po tyg wiedziała ze jest w ciązy to wielka ściema, gdyż to po prostu nie możliwe więc od razu widać, że coś kręci. Test zrobić i po sprawie a jak nie to masz prawo iść z nią do ginekologa :tak:

Facet-nie daj sie wrobić! Tak wcześnie nawet kropeczki nie zobaczy! Pozatym większość testów ciążowych daje wynik po około 2 tyg. Od zapłodnienia , niektoew tydzień po zapłodnieniu alw są barszo niepewne. Polecam iść z dziewczyną do ginekologa na badanie okresli wiek ciąży wedlug USG a jesli na nie jwst A wcześnie ti z terminu statniej miesiączki

Ciężki temat... na początki nie chciala zrobić przy mnie testu. teraz twierdzi ze może przy mnie go zrobić. Zaczynam mieć obawy, że jednak ta ciąża jest:(. No ale mam pytanko odnośnie tego zapłodnienia. Hm skoro stosunek był 3,5 tyg temu. to zapłodnienie było również wtedy? czy jak to wygląda? Z tego testu chyba zrezygnuję...Postaram się ją namowić na wizytę u ginekologa tyle ze mam obawy czy sie zgodzi bo niby byla u niego w zeszla srode. Jak to zrobić z terminu ostatniej miesiączki? bo miała ją jakoś kilka dni po stosunku.

Ostatnia edycja:
Wiesz zależy czy dziewczyna ma regularne miesiączki..?wygląda to tak : kochacie się i dojdzie do wytrysku..jeśli jest owulacja to jest szansa ze zajdzie w ciążę..może zajść a nie musi bo jest też tak często ze dojdzie do zapłodnienia a gubi się ta ciążę wraz z okresem..Ale to już inny temat.kolejna rzecz ze jeśli stosunek był 3,5 tyg temu to niemożliwe żeby już widziała cokolwiek!!! Nie oszukujmy się.chce cię zatrzymać przy sobie i dlatego cię straszy.sorry Ale na moje puściła się z innym i jeżeli byłaby w ciąży to z innym.no chyba że to tylko swoja taktyka byle byś z nią został.ja brałam tabsy przez 2 lata i ile razy zapomniałam wziąć nawet przez 2 dni i nigdy nie zaszlam.więc na moje laska coś kręci. :p

Jeśli dziewczyna ma miesiączki co 28 dni lub co 30 to owulacja występuje w połowie!! 14 i 15 dniu!!! Jeśli po stosunku miała okres to nie wydaje mi się ze zaszła ...

Wpisz sobie w google "oblicz dni plodne" musisz tam wpisac kiedy miala pierwszy dzien ostatniej miesiaczki i jakie dlugie ma cykle czy 28 czy 30 o ile oczywiscie posiadasz takie informacje i to samo ci obliczy pokaze kiedy miala dni plodne a kiedy nie i wtedy bedziesz mial realny zapis czy wogole byla taka szansa ze zaszla z Toba w ciaze

reklama
To jest jakaś masakra! Noce nie przespane... nerwy itd. Nie wiem już jak z nią gadać. Powiedziała mi że pójdzie do ginekologa dopiero na koniec marca, początek kwietnia.Do tego czasu to ja się wykręcę na lewą stronę z nerwów. Z tego co tutaj piszecie to nie możliwe żeby w tej ciąży byłą. Pytałem ginekologa i powiedział że skoro nie wzięła tabletki tylko jednego dnia to nie powinna zajść w ciążę. Bo brała jakieś tabletki przez 21 dni potem 7 dni miała brać jakieś inne. I tak co miesiąc. I 20 dnia nie wzięła zaś 21 wzięła dwie. Zadzwoniła do lekarza i on powiedział że nie mogła zajść w ciążę. I tak to też widziałem. Do tego poniedziałku kiedy to napisała mi że robiła badania krwi na wszystko bo się źle czuła i lekarza pytał ją jak ciąża przebiega. No i niby pojechała do ginekologa i on miał rzekomo dobry sprzęt i ledwo tam było widać kropkę ale coś tam niby widział po w sumie 3 tyg. co według mnie (i tego co piszecie) jest niemożliwe. Chciała zrobić test przy mnie powiedziałem że nie chce go widzieć tylko żeby poszła ze mną do lekarza(z jednej strony strach przed tym co zobaczę z drugiej powiedziałem tak bo chciałem żeby wyliczył wszystko..) to nie chce i wielce obrażona że jej nie wierzę. Zaczyna być przekonywująca...:((niestety) nie wiem już co robić pozostaje mi chyba czekać do końca marca i jechać z nią do tego ginekologa wtedy. A te miesiączki ma chyba regularnie bo kiedyś coś o tym wspominała. Dzięki za pomoc i słowo pocieszeni i nadziei.

Do góry